Skip to main content

De laatste dagen van april

Het is alweer mei, mensen. 
Maarrrrrr, nu eerst nog even terug naar de laatste dagen van april. 


Koningsdag, een stralende dag, onverwachts. Fijn, want Lotte deed mee aan zeskamp in het naburige dorp.Isa trok erop uit met haar paardje. Heerlijk struinen door de weilanden.


Ik maakte een wandeling. Geen zin in drukte van alle festiviteiten, maar gewoon lekker een stuk lopen.
Er kwamen een heleboel Ikeastoeltjes aan, om overal in de tuin gezellige hoekjes te maken. Klaar voor de zomer.


Een bloesembloempje.


Ik had een nieuwsgierige toeschouwer tijdens het planken.


Een klein wandelingetje na een dag achter de computer. Ik deed dat altijd al wel, maar sinds ik mijn UP heb, probeer ik nog bewuster ook op 'zitdagen' nog even wat beweging te pakken. Dit was zo lekker. Meteen mijn hoofd leeggewaaid en fris de avond in.
Het avondlicht vind ik zo mooi. Daar kan ik echt van genieten, hoe dat het huis binnenstroomt.


Groei. Mooi toch om te zien, hoe hosta's zich uitrollen.


Weer een stukkie verder....


Zo'n leuke dag! Isa had al vakantie en op woensdag ben ik met haar Amsterdam in geweest. Lekker shoppen. Was zo gezellig. Allebei allerlei leuks gevonden en daarna op de Zeedijk heerlijk Aziatisch gegeten.


Score!Nieuwe kleren! Het allerblijst ben ik met mijn nieuwe Sketchers. Vorig jaar kocht ik mijn eerste paar en ik heb er zoveel op gelopen. Ze zitten zalig, een binnenzool met memoryfoam. En ze zien er ook nog cool uit. Deze zijn helemaal geweldig. Vind ik zelf tenminste. Dat je je schoenen naast je bed wilt zetten en als de wekker gaat je niet eerst tien keer om wil draaien maar meteen je bed uitspringt om je nieuwe schoenen aan te doen. Ken je dat?
Avondwandelingetje.


Even kijken hoor, hoe het is om een kat te zijn.... Ja, dat bevalt me wel.


Na een drukke werkdag op tijd ophouden en om 5 uur in de bus naar Amsterdam zitten. Ik had er al een logje over gemaakt. Ik zou het vaker moeten doen. Of nee, dat slaat nergens op, het komt er niet altijd van, maar als ik het doe, dan geniet ik er dubbel van.


Mijn telefoon zat ergens onderin mijn tas, anders had ik veel meer foto's van het heerlijke eten gemaakt.


De bollen die Marijn en Lotte hebben geplant komen uit!


En het tuintje wat ik in de herfst inplantte ook. Zo leuk!


 Het is weer eens zo'n mooie avond.


Bijna volle maan.Nog een klein rondje tuin, om ook op deze dag weer de 10.000 stappen te halen. En ik word aangemoedigd door een bobbelige vriend.


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more