Skip to main content

De laatste dagen van april

Het is alweer mei, mensen. 
Maarrrrrr, nu eerst nog even terug naar de laatste dagen van april. 


Koningsdag, een stralende dag, onverwachts. Fijn, want Lotte deed mee aan zeskamp in het naburige dorp.Isa trok erop uit met haar paardje. Heerlijk struinen door de weilanden.


Ik maakte een wandeling. Geen zin in drukte van alle festiviteiten, maar gewoon lekker een stuk lopen.
Er kwamen een heleboel Ikeastoeltjes aan, om overal in de tuin gezellige hoekjes te maken. Klaar voor de zomer.


Een bloesembloempje.


Ik had een nieuwsgierige toeschouwer tijdens het planken.


Een klein wandelingetje na een dag achter de computer. Ik deed dat altijd al wel, maar sinds ik mijn UP heb, probeer ik nog bewuster ook op 'zitdagen' nog even wat beweging te pakken. Dit was zo lekker. Meteen mijn hoofd leeggewaaid en fris de avond in.
Het avondlicht vind ik zo mooi. Daar kan ik echt van genieten, hoe dat het huis binnenstroomt.


Groei. Mooi toch om te zien, hoe hosta's zich uitrollen.


Weer een stukkie verder....


Zo'n leuke dag! Isa had al vakantie en op woensdag ben ik met haar Amsterdam in geweest. Lekker shoppen. Was zo gezellig. Allebei allerlei leuks gevonden en daarna op de Zeedijk heerlijk Aziatisch gegeten.


Score!Nieuwe kleren! Het allerblijst ben ik met mijn nieuwe Sketchers. Vorig jaar kocht ik mijn eerste paar en ik heb er zoveel op gelopen. Ze zitten zalig, een binnenzool met memoryfoam. En ze zien er ook nog cool uit. Deze zijn helemaal geweldig. Vind ik zelf tenminste. Dat je je schoenen naast je bed wilt zetten en als de wekker gaat je niet eerst tien keer om wil draaien maar meteen je bed uitspringt om je nieuwe schoenen aan te doen. Ken je dat?
Avondwandelingetje.


Even kijken hoor, hoe het is om een kat te zijn.... Ja, dat bevalt me wel.


Na een drukke werkdag op tijd ophouden en om 5 uur in de bus naar Amsterdam zitten. Ik had er al een logje over gemaakt. Ik zou het vaker moeten doen. Of nee, dat slaat nergens op, het komt er niet altijd van, maar als ik het doe, dan geniet ik er dubbel van.


Mijn telefoon zat ergens onderin mijn tas, anders had ik veel meer foto's van het heerlijke eten gemaakt.


De bollen die Marijn en Lotte hebben geplant komen uit!


En het tuintje wat ik in de herfst inplantte ook. Zo leuk!


 Het is weer eens zo'n mooie avond.


Bijna volle maan.Nog een klein rondje tuin, om ook op deze dag weer de 10.000 stappen te halen. En ik word aangemoedigd door een bobbelige vriend.


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …