Skip to main content

De eerste dagen van mei

 Geinig appje ontdekt: http://how-old.net/. Ik snap wel waarom het populair is. Als je mij met een ziek ingevallen kopje nog op 27 schat :). Dat wil iedereen wel zien van zichzelf. En mijn dochters, al zo volwassen ;).
 Outfitje nummer 2. Ready for summer!

Hieronder: het uitzicht tijdens mijn werk. Kan slechter.Avondwandelingetje in de tuin. Rondje bloemetjes plukken.


Het is WEEEEEEEKEEEEEND! En nu heeft Lotte ook vakantie, dus het voelt helemaal als vakantie. Zeker met zo'n prachtige ochtend.De tuin is zo mooi, al groeit alles als kool. Vooral het onkruid. Werk aan de winkel!


Ik werk me een paar uurtjes helemaal in het zweet.


Kijk, de bloempjes van gister staan nu in een vaasje.


Verwilderd en verhit door al het onkruid wat ik eruit heb getrokken.


Tijd voor verfrissing! Wihoeeeeeeee! Hiermee verklaar ik het zwemseizoen voor geopend!


(en ja, het was hartstikke koud)


Mijn gekke lieve Isa tussen de bollen.


En ik zelf ook.
Ik deed inkopen voor de caravan. Voor de finishing touch. Vond leuke kussentjes, gave bordjes, mooie vazen. Helemaal blij werd ik ervan.Joost is begonnen om een buitenbar te maken. Make your dreams come true.

Het is zo leuk. Als je vanaf huis naar de caravan loopt, door het bos heen, dan lijkt het wel alsof de tijd een beetje trager gaat. Er is daar geen wifi. Maar er zijn wel hele mooie uitzichten. Op vakantie in eigen huis.Wat ziet 't er al knus uit he?
We zijn nog niet klaar, maar het wordt al supermooi.


En na een regenachtige dag breekt de zon weer door. Tijd voor een ijsje! In de pickup naar Volendam. De mafkezen bij elkaar.


Als afsluiter voor vanavond nog wat bollen. Vandaag zagen we ze ook, maar dat is weer een ander verhaal. En dat moet een andere keer maar worden verteld.

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more