Skip to main content

De eerste dagen van mei

 Geinig appje ontdekt: http://how-old.net/. Ik snap wel waarom het populair is. Als je mij met een ziek ingevallen kopje nog op 27 schat :). Dat wil iedereen wel zien van zichzelf. En mijn dochters, al zo volwassen ;).
 Outfitje nummer 2. Ready for summer!

Hieronder: het uitzicht tijdens mijn werk. Kan slechter.Avondwandelingetje in de tuin. Rondje bloemetjes plukken.


Het is WEEEEEEEKEEEEEND! En nu heeft Lotte ook vakantie, dus het voelt helemaal als vakantie. Zeker met zo'n prachtige ochtend.De tuin is zo mooi, al groeit alles als kool. Vooral het onkruid. Werk aan de winkel!


Ik werk me een paar uurtjes helemaal in het zweet.


Kijk, de bloempjes van gister staan nu in een vaasje.


Verwilderd en verhit door al het onkruid wat ik eruit heb getrokken.


Tijd voor verfrissing! Wihoeeeeeeee! Hiermee verklaar ik het zwemseizoen voor geopend!


(en ja, het was hartstikke koud)


Mijn gekke lieve Isa tussen de bollen.


En ik zelf ook.
Ik deed inkopen voor de caravan. Voor de finishing touch. Vond leuke kussentjes, gave bordjes, mooie vazen. Helemaal blij werd ik ervan.Joost is begonnen om een buitenbar te maken. Make your dreams come true.

Het is zo leuk. Als je vanaf huis naar de caravan loopt, door het bos heen, dan lijkt het wel alsof de tijd een beetje trager gaat. Er is daar geen wifi. Maar er zijn wel hele mooie uitzichten. Op vakantie in eigen huis.Wat ziet 't er al knus uit he?
We zijn nog niet klaar, maar het wordt al supermooi.


En na een regenachtige dag breekt de zon weer door. Tijd voor een ijsje! In de pickup naar Volendam. De mafkezen bij elkaar.


Als afsluiter voor vanavond nog wat bollen. Vandaag zagen we ze ook, maar dat is weer een ander verhaal. En dat moet een andere keer maar worden verteld.

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …