Bollenvelden in de Beemster


Morgen gaan Lotte en ik een bollenveldenwandeling maken. De voorspellingen zijn niet al te best, daarom vandaag alvast maar genieten van dit prachtige veld bij ons in de buurt.3 comments:

Anonymous said...

Een vraagje, of nee, eerst even laten weten dat ik heel graag je blog lees en het gevoel krijg heel veel te kunnen meegenieten van de prachtige natuur rond je huis.
En nu de vraag ;-)
Ik woon in Belgiƫ, eigenlijk nog nooit bollenvelden gezien hier. Zijn die tulpen bedoeld om te verkopen? En staan ze daarvoor niet al veel te ver in bloei? Als wij hier tulpen kopen komen die pas open, en bloeien ze verder in de vaas...
Marjolein

jojoco said...

Hai Marjolein, dank je voor je berichtje. Vind ik altijd leuk om te ontdekken wie mijn blog leest! En deze bollen zijn voor de teelt. Ze verkopen de bollen en niet de bloemen. Die zijn eigenlijk maar bijproduct. Straks worden ze gekopt (de bloem eraf geknipt) en dan wachten ze tot stengel dor genoeg is en de bol alle voedingsstoffen in zich heeft opgeslagen. Dan worden ze gerooid en gepeld (dat laatste deed ik heel wat zomers als vakantiewerk). Ik heb nog even voor je opgezocht waarom ze de bollen danniet gewoon direct verkopen. Dat vroeg ik me door jouw vraag ook af namelijk, maar na het pellen worden de bollen gesorteerd. De grote worden verkocht en de kleintjes gaan later het jaar de grond weer in.

Overigens staan in deze tijd ook vaak emmers met nog dichte tulpen langs de weg te koop. Fijne dag!

Anonymous said...

Goh, dat zijn allemaal dingen die ik niet wist.
Blogs lezen is een beetje een verslaving, maar kijk: het is helemaal pedagogisch verantwoord want ik leer bij ;-)))
Dank voor het uitgebreide antwoord.
Marjolein

Dit vinden anderen leuk nu