Skip to main content

Bollenvelden in de Beemster


Morgen gaan Lotte en ik een bollenveldenwandeling maken. De voorspellingen zijn niet al te best, daarom vandaag alvast maar genieten van dit prachtige veld bij ons in de buurt.Comments

Anonymous said…
Een vraagje, of nee, eerst even laten weten dat ik heel graag je blog lees en het gevoel krijg heel veel te kunnen meegenieten van de prachtige natuur rond je huis.
En nu de vraag ;-)
Ik woon in Belgiƫ, eigenlijk nog nooit bollenvelden gezien hier. Zijn die tulpen bedoeld om te verkopen? En staan ze daarvoor niet al veel te ver in bloei? Als wij hier tulpen kopen komen die pas open, en bloeien ze verder in de vaas...
Marjolein
jojoco said…
Hai Marjolein, dank je voor je berichtje. Vind ik altijd leuk om te ontdekken wie mijn blog leest! En deze bollen zijn voor de teelt. Ze verkopen de bollen en niet de bloemen. Die zijn eigenlijk maar bijproduct. Straks worden ze gekopt (de bloem eraf geknipt) en dan wachten ze tot stengel dor genoeg is en de bol alle voedingsstoffen in zich heeft opgeslagen. Dan worden ze gerooid en gepeld (dat laatste deed ik heel wat zomers als vakantiewerk). Ik heb nog even voor je opgezocht waarom ze de bollen danniet gewoon direct verkopen. Dat vroeg ik me door jouw vraag ook af namelijk, maar na het pellen worden de bollen gesorteerd. De grote worden verkocht en de kleintjes gaan later het jaar de grond weer in.

Overigens staan in deze tijd ook vaak emmers met nog dichte tulpen langs de weg te koop. Fijne dag!
Anonymous said…
Goh, dat zijn allemaal dingen die ik niet wist.
Blogs lezen is een beetje een verslaving, maar kijk: het is helemaal pedagogisch verantwoord want ik leer bij ;-)))
Dank voor het uitgebreide antwoord.
Marjolein

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more