Skip to main content

Bollenvelden in de Beemster


Morgen gaan Lotte en ik een bollenveldenwandeling maken. De voorspellingen zijn niet al te best, daarom vandaag alvast maar genieten van dit prachtige veld bij ons in de buurt.Comments

Anonymous said…
Een vraagje, of nee, eerst even laten weten dat ik heel graag je blog lees en het gevoel krijg heel veel te kunnen meegenieten van de prachtige natuur rond je huis.
En nu de vraag ;-)
Ik woon in België, eigenlijk nog nooit bollenvelden gezien hier. Zijn die tulpen bedoeld om te verkopen? En staan ze daarvoor niet al veel te ver in bloei? Als wij hier tulpen kopen komen die pas open, en bloeien ze verder in de vaas...
Marjolein
jojoco said…
Hai Marjolein, dank je voor je berichtje. Vind ik altijd leuk om te ontdekken wie mijn blog leest! En deze bollen zijn voor de teelt. Ze verkopen de bollen en niet de bloemen. Die zijn eigenlijk maar bijproduct. Straks worden ze gekopt (de bloem eraf geknipt) en dan wachten ze tot stengel dor genoeg is en de bol alle voedingsstoffen in zich heeft opgeslagen. Dan worden ze gerooid en gepeld (dat laatste deed ik heel wat zomers als vakantiewerk). Ik heb nog even voor je opgezocht waarom ze de bollen danniet gewoon direct verkopen. Dat vroeg ik me door jouw vraag ook af namelijk, maar na het pellen worden de bollen gesorteerd. De grote worden verkocht en de kleintjes gaan later het jaar de grond weer in.

Overigens staan in deze tijd ook vaak emmers met nog dichte tulpen langs de weg te koop. Fijne dag!
Anonymous said…
Goh, dat zijn allemaal dingen die ik niet wist.
Blogs lezen is een beetje een verslaving, maar kijk: het is helemaal pedagogisch verantwoord want ik leer bij ;-)))
Dank voor het uitgebreide antwoord.
Marjolein

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …