Skip to main content

Bollenvelden in de Beemster


Morgen gaan Lotte en ik een bollenveldenwandeling maken. De voorspellingen zijn niet al te best, daarom vandaag alvast maar genieten van dit prachtige veld bij ons in de buurt.Comments

Anonymous said…
Een vraagje, of nee, eerst even laten weten dat ik heel graag je blog lees en het gevoel krijg heel veel te kunnen meegenieten van de prachtige natuur rond je huis.
En nu de vraag ;-)
Ik woon in Belgiƫ, eigenlijk nog nooit bollenvelden gezien hier. Zijn die tulpen bedoeld om te verkopen? En staan ze daarvoor niet al veel te ver in bloei? Als wij hier tulpen kopen komen die pas open, en bloeien ze verder in de vaas...
Marjolein
jojoco said…
Hai Marjolein, dank je voor je berichtje. Vind ik altijd leuk om te ontdekken wie mijn blog leest! En deze bollen zijn voor de teelt. Ze verkopen de bollen en niet de bloemen. Die zijn eigenlijk maar bijproduct. Straks worden ze gekopt (de bloem eraf geknipt) en dan wachten ze tot stengel dor genoeg is en de bol alle voedingsstoffen in zich heeft opgeslagen. Dan worden ze gerooid en gepeld (dat laatste deed ik heel wat zomers als vakantiewerk). Ik heb nog even voor je opgezocht waarom ze de bollen danniet gewoon direct verkopen. Dat vroeg ik me door jouw vraag ook af namelijk, maar na het pellen worden de bollen gesorteerd. De grote worden verkocht en de kleintjes gaan later het jaar de grond weer in.

Overigens staan in deze tijd ook vaak emmers met nog dichte tulpen langs de weg te koop. Fijne dag!
Anonymous said…
Goh, dat zijn allemaal dingen die ik niet wist.
Blogs lezen is een beetje een verslaving, maar kijk: het is helemaal pedagogisch verantwoord want ik leer bij ;-)))
Dank voor het uitgebreide antwoord.
Marjolein

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more