Skip to main content

Bloeiende Zijpe wandeltocht - amateurs tussen de pro's


Pro-wandelaars, of experts, dat zijn we duidelijk niet. We kunnen nog veel leren ;)

Die slapen niet uit, maar zorgen dat ze mooi op tijd aan de start verschijnen.

Die laten zich niet afleiden door de kleurenpracht van alle soorten bollen en de tig fotomomenten die je onderweg tegenkomt, maar stappen stevig door.

Die hebben stevig schoeisel, van luchtdoorlatend maar waterafstotend materiaal en slenteren niet zoals wij op sneakers, die op een gegeven moment helemaal verzadigd raken van het stappen door de drassige weilanden.

Die hebben een degelijke regenjas, of op zijn minst een poncho, wapperend in de wind, en niet -zoals wij- een simpel jackje, dat alleen de eerste 3 druppels tegenhoudt, maar ons na een uur ploeteren in wind en miezerregen achterlaat als verzopen katjes.

Nee, pro's zijn we zeker nog niet. Maar genoten hebben we wel. Zeker het eerste uur, toen het alleen nog maar dreigend donker was en we vlak langs de meest mooie velden liepen.
Na de tweede stempelpost, waar we opwarmden met kippensoep, begon het steeds harder te regenen en te waaien en liepen we vooral langs velden met al gekopte tulpen. Dat was een beetje afzien, het tweede uur. Maar afzien zorgt voor mooie verhalen en we (ik) verkneukelden ons om hoe we de feiten net een een beetje zouden aandikken, zodat het allemaal nog wat spannender en stoerder zou zijn. ;).


{insert enorm sterke hyacinthengeur hier. ik liep bijna te trippen}

Een ding is zeker, dit jaar heb ik mijn portie bloembollen wel gehad!

Comments

DaniĆ«lle said…
Heb je een speciale route of tocht gelopen? Lijkt me geweldig om een keer aan mee te doen, ben erg benieuwd!

jojoco said…
Hai Danielle, Ja, dit was een speciale route, de bloeiende Zijpe (zie titel bericht) ;). www.bloeiendezijpe.nl

Is ieder jaar!
jojoco said…
eh, www.bloeiendzijpe.nl (zonder e)
DaniĆ«lle said…
Sorry, ik had de titel wel gelezen naar het drong te laat door ;)
Ik ga het zeker onthouden voor volgend jaar, bedankt!

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more