Skip to main content

Bloeiende Zijpe wandeltocht - amateurs tussen de pro's


Pro-wandelaars, of experts, dat zijn we duidelijk niet. We kunnen nog veel leren ;)

Die slapen niet uit, maar zorgen dat ze mooi op tijd aan de start verschijnen.

Die laten zich niet afleiden door de kleurenpracht van alle soorten bollen en de tig fotomomenten die je onderweg tegenkomt, maar stappen stevig door.

Die hebben stevig schoeisel, van luchtdoorlatend maar waterafstotend materiaal en slenteren niet zoals wij op sneakers, die op een gegeven moment helemaal verzadigd raken van het stappen door de drassige weilanden.

Die hebben een degelijke regenjas, of op zijn minst een poncho, wapperend in de wind, en niet -zoals wij- een simpel jackje, dat alleen de eerste 3 druppels tegenhoudt, maar ons na een uur ploeteren in wind en miezerregen achterlaat als verzopen katjes.

Nee, pro's zijn we zeker nog niet. Maar genoten hebben we wel. Zeker het eerste uur, toen het alleen nog maar dreigend donker was en we vlak langs de meest mooie velden liepen.
Na de tweede stempelpost, waar we opwarmden met kippensoep, begon het steeds harder te regenen en te waaien en liepen we vooral langs velden met al gekopte tulpen. Dat was een beetje afzien, het tweede uur. Maar afzien zorgt voor mooie verhalen en we (ik) verkneukelden ons om hoe we de feiten net een een beetje zouden aandikken, zodat het allemaal nog wat spannender en stoerder zou zijn. ;).


{insert enorm sterke hyacinthengeur hier. ik liep bijna te trippen}

Een ding is zeker, dit jaar heb ik mijn portie bloembollen wel gehad!

Comments

Daniëlle said…
Heb je een speciale route of tocht gelopen? Lijkt me geweldig om een keer aan mee te doen, ben erg benieuwd!

jojoco said…
Hai Danielle, Ja, dit was een speciale route, de bloeiende Zijpe (zie titel bericht) ;). www.bloeiendezijpe.nl

Is ieder jaar!
jojoco said…
eh, www.bloeiendzijpe.nl (zonder e)
Daniëlle said…
Sorry, ik had de titel wel gelezen naar het drong te laat door ;)
Ik ga het zeker onthouden voor volgend jaar, bedankt!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …