Skip to main content

Bloeiende Zijpe wandeltocht - amateurs tussen de pro's


Pro-wandelaars, of experts, dat zijn we duidelijk niet. We kunnen nog veel leren ;)

Die slapen niet uit, maar zorgen dat ze mooi op tijd aan de start verschijnen.

Die laten zich niet afleiden door de kleurenpracht van alle soorten bollen en de tig fotomomenten die je onderweg tegenkomt, maar stappen stevig door.

Die hebben stevig schoeisel, van luchtdoorlatend maar waterafstotend materiaal en slenteren niet zoals wij op sneakers, die op een gegeven moment helemaal verzadigd raken van het stappen door de drassige weilanden.

Die hebben een degelijke regenjas, of op zijn minst een poncho, wapperend in de wind, en niet -zoals wij- een simpel jackje, dat alleen de eerste 3 druppels tegenhoudt, maar ons na een uur ploeteren in wind en miezerregen achterlaat als verzopen katjes.

Nee, pro's zijn we zeker nog niet. Maar genoten hebben we wel. Zeker het eerste uur, toen het alleen nog maar dreigend donker was en we vlak langs de meest mooie velden liepen.
Na de tweede stempelpost, waar we opwarmden met kippensoep, begon het steeds harder te regenen en te waaien en liepen we vooral langs velden met al gekopte tulpen. Dat was een beetje afzien, het tweede uur. Maar afzien zorgt voor mooie verhalen en we (ik) verkneukelden ons om hoe we de feiten net een een beetje zouden aandikken, zodat het allemaal nog wat spannender en stoerder zou zijn. ;).


{insert enorm sterke hyacinthengeur hier. ik liep bijna te trippen}

Een ding is zeker, dit jaar heb ik mijn portie bloembollen wel gehad!

Comments

DaniĆ«lle said…
Heb je een speciale route of tocht gelopen? Lijkt me geweldig om een keer aan mee te doen, ben erg benieuwd!

jojoco said…
Hai Danielle, Ja, dit was een speciale route, de bloeiende Zijpe (zie titel bericht) ;). www.bloeiendezijpe.nl

Is ieder jaar!
jojoco said…
eh, www.bloeiendzijpe.nl (zonder e)
DaniĆ«lle said…
Sorry, ik had de titel wel gelezen naar het drong te laat door ;)
Ik ga het zeker onthouden voor volgend jaar, bedankt!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more