Skip to main content

Uit mijn Iphone


Wat stukjes geluk uit mijn telefoon. Mooi Edam.


De eitjes in het nest.


Bloemen.


Lekker op de bank met een snorrend dekentje.


Overal narcissen in de tuin als gele danseresjes wiegend in de wind.


Ut komp eraan. (vrij naar Lohues)


I see faces.


Zaagtandkrokodil.


NDSM-terrein, blijft gaaf, mooi Amsterdam.Bierstube.
Doing business.
Ik zie sneeuw!


Gaaf hotelletje.Lotte berichtte me toen we in Oostenrijk waren 'er zijn lammetjes op onze eigen dijk!'


Pruttelende saus vol verse groente en extra liefde voor een lasagne. Eentje voor onszelf en eentje voor vrienden die 't nodig hadden.Iemand pikt een graantje mee.


Lief.

Zo lekker. Volkoren brood, laagje chocopasta, plakjes banaan. Onder de grill.


Na een regenachtige dag stroomt in de avond toch even het zonlicht het huis in.


Het is nat in de polder.


Zo zielig. De kippen hebben twee nesten. Eentje netjes in het leghok. Maar eigenwijs als ze zijn, heeft er een het nest gemaakt op de 'hooiberg'. Prima natuurlijk. Maar met de enorme storm van gisteren was alle nattigheid tussen de spleten door gewaaid. Een verzopen kippie zat rillend op het nest. Ik heb geprobeerd met extra planken de spleten af te dekken en een extra isolatielaagje van stro te maken.

De haan bleef er de hele tijd bij. Terwijl hij normaal gesproken overdag lekker door de tuin scharrelt. Nu hield hij de wacht.


En wat later klom hij zelfs boven op de kip, als warm dekentje. Heeft de hele tijd zo gezeten.


Stormschade.Avondwandelingetje tijdens vioolles. Tussen twee regenbuien door was het zomaar helderblauw.


Glansoogje van Lotte in het avondlicht.


En -geruststellende gedachte- de zon ging weer onder en kwam de volgende dag weer op.


Comments

Jolanda said…
Wat bijzonder wat de haan deed! Lijkt me prachtig om te zien. :-)

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …