Skip to main content

Tip: Oyo B&B in Kortrijk


Soms kom je van die fijne plekken tegen, dat je ze gewoon MOET delen. Oyo B&B in Kortrijk is zo'n pareltje. 

Het is een meer een boutique hotel, dan een B&B, met drie kamers. Rustig gelegen op een paar minuten van het station en tien minuutjes wandelen van het centrum. Met de auto was het slechts 5 minuten naar de Expo, dus zowel voor zakelijk bezoek als voor de leuk een ideale stek.


Oliver en Lan zijn de eigenaren van deze prachtige plek, die ze met heel veel creativiteit en originaliteit hebben verbouwd en ingericht. Een prachtige hal beneden met de coolste muur ever. Een heerlijke woonkamer waar het ontbijt wordt geserveerd en drie prachtige kamers. Eentje ervan in ieder geval, die andere heb ik niet gezien. Toen we aankwamen scheen de zon zo prachtig naar binnen. Een plaatje.Een zalig bed in een ruime kamer met mooie badkamer en suite.
Vanuit de keuken werd 's morgens echt een overheerlijk ontbijt verzorgd, door Oliver, een supervriendelijke gastheer.
Overal was wel wat te zien, mooie hoekjes, gekke oplossingen, grapjes. Ben ik dol op.
Ook nog een fijne binnentuin.

Prachtige hal. En die muur. Echt. Ge-Wel-Dig!

Nog wat foto's van onze kamer en badkamer.
En als je nog niet overtuigd bent door die fijne plaatjes, dan geeft dit vast de doorslag. Om zo de dag te mogen beginnen.....Comments

Margo said…
Wat een prachtige foto's van een prachtige B&B! Bedankt om dit te delen! Ik woon in Gent maar wist niet dat Kortrijk ook zulke mooie plekjes had.
Anonymous said…
Hartelijke dank om de mooie woorden en foto's te delen. Duidelijk een vlotte pen en oog voor detail. Ook erg genoten van je post over Kortrijk.
Het lezen van je blog werkt trouwens erg inspirerend, ik ga ook wat meer proberen te genieten
Hopelijk tot nog eens.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …