Skip to main content

Tip: Oyo B&B in Kortrijk


Soms kom je van die fijne plekken tegen, dat je ze gewoon MOET delen. Oyo B&B in Kortrijk is zo'n pareltje. 

Het is een meer een boutique hotel, dan een B&B, met drie kamers. Rustig gelegen op een paar minuten van het station en tien minuutjes wandelen van het centrum. Met de auto was het slechts 5 minuten naar de Expo, dus zowel voor zakelijk bezoek als voor de leuk een ideale stek.


Oliver en Lan zijn de eigenaren van deze prachtige plek, die ze met heel veel creativiteit en originaliteit hebben verbouwd en ingericht. Een prachtige hal beneden met de coolste muur ever. Een heerlijke woonkamer waar het ontbijt wordt geserveerd en drie prachtige kamers. Eentje ervan in ieder geval, die andere heb ik niet gezien. Toen we aankwamen scheen de zon zo prachtig naar binnen. Een plaatje.Een zalig bed in een ruime kamer met mooie badkamer en suite.
Vanuit de keuken werd 's morgens echt een overheerlijk ontbijt verzorgd, door Oliver, een supervriendelijke gastheer.
Overal was wel wat te zien, mooie hoekjes, gekke oplossingen, grapjes. Ben ik dol op.
Ook nog een fijne binnentuin.

Prachtige hal. En die muur. Echt. Ge-Wel-Dig!

Nog wat foto's van onze kamer en badkamer.
En als je nog niet overtuigd bent door die fijne plaatjes, dan geeft dit vast de doorslag. Om zo de dag te mogen beginnen.....Comments

Margo said…
Wat een prachtige foto's van een prachtige B&B! Bedankt om dit te delen! Ik woon in Gent maar wist niet dat Kortrijk ook zulke mooie plekjes had.
Anonymous said…
Hartelijke dank om de mooie woorden en foto's te delen. Duidelijk een vlotte pen en oog voor detail. Ook erg genoten van je post over Kortrijk.
Het lezen van je blog werkt trouwens erg inspirerend, ik ga ook wat meer proberen te genieten
Hopelijk tot nog eens.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more