Skip to main content

Pasen


Wat was het een heerlijk ontspannen luie Paasdag!

Echt in de stemming voor Pasen was ik nog niet. Geen paasboom versierd dit jaar, van Lotte hoefde het niet zo. Geen paasknutsels neergezet of het huis gezellig gemaakt. Geen Paasontbijt. Na een intensief dagje gisteren sliep ik uit. En Joost en Lotte sliepen nog langer.

Maar juist zo ongeorganiseerd is het vaak het leukste. Lotte wilde heel graag eitjes uitblazen en schilderen. Als emoticon. Ik hielp haar met uitblazen en zij schilderde, terwijl ik ontbeet met een stukje paasstol.


De paasdoos kwam toch nog tevoorschijn en Lotte maakte last minute het huis gezellig.Ik had al nieuwe bloemen gekocht, oranje en geel. Prima paas.Kijk nou hoe gaaf ze zijn geworden!


Uit het kippenhok kwam goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws was dat het kleine kuiken luid piepend rondliep, en buiten naar graantjes aan het pikken was. Het slechte nieuws was dat de moeder haar nest had verlaten. Alle overgebleven eieren waren ijskoud. Eentje was weggerold. Er was nachtvorst vannacht en ik denk dat de moeder met haar kuiken binnen is gaan zitten. Dat is nog eens eieren voor je geld kiezen.

Ik gooide de koude eitjes maar weg. Gelukkig broeden de andere twee binnen, zij zaten er heerlijk bij.In de tuin bloeit van alles en de lucht was Teletubbieblauw. Prachtig weer!
De familie kwam. Berend was blij. Hij wil immers boer worden. En heel veel trekkers krijgen. En een schoolbus. Hij scharrelde met Joost lekker rond.
We verstopten eieren in de tuin.
En de kinderen vonden ze bijna allemaal terug. Er missen er nog 7.
Wat zijn ze groot geworden he? Ik zie ze nog zo voor me, als peuters en als kleuters. 
Berend was er een beetje moe van geworden, van al dat gezoek. Hij wilde liever gaan proeven.
Wij proefden koude soep van Joost. Hele lekkere en hele gezonde, met wortel, spinazie, avocado, limoen. Heel veel vitamines. Om de laatste ziektekiemen weg te jagen!
Heej, daar hangt er een ondersteboven in de lucht....


Tussendoor werkte ik een beetje in de tuin. Lekker op mijn billen met mijn gezicht in de zon.


Maike maakte met Berend een coole bank om uit te rusten.


Echt superchill dus.


We maakten een paasvuurtje en picknickten op het weiland.


En dan is dit nog maar de eerste echte mooie voorjaarsdag. Let the good days roll!


Comments

Jolanda said…
Dat wordt nog 7x een leuk cadeautje als je ineens toch een ei nog vindt. :-)
Wat is de magnolia toch mooi. Onze overburen hebben er eentje in de voortuin. Zo mooi. Veel knoppen dit jaar.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …