Skip to main content

Pasen


Wat was het een heerlijk ontspannen luie Paasdag!

Echt in de stemming voor Pasen was ik nog niet. Geen paasboom versierd dit jaar, van Lotte hoefde het niet zo. Geen paasknutsels neergezet of het huis gezellig gemaakt. Geen Paasontbijt. Na een intensief dagje gisteren sliep ik uit. En Joost en Lotte sliepen nog langer.

Maar juist zo ongeorganiseerd is het vaak het leukste. Lotte wilde heel graag eitjes uitblazen en schilderen. Als emoticon. Ik hielp haar met uitblazen en zij schilderde, terwijl ik ontbeet met een stukje paasstol.


De paasdoos kwam toch nog tevoorschijn en Lotte maakte last minute het huis gezellig.Ik had al nieuwe bloemen gekocht, oranje en geel. Prima paas.Kijk nou hoe gaaf ze zijn geworden!


Uit het kippenhok kwam goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws was dat het kleine kuiken luid piepend rondliep, en buiten naar graantjes aan het pikken was. Het slechte nieuws was dat de moeder haar nest had verlaten. Alle overgebleven eieren waren ijskoud. Eentje was weggerold. Er was nachtvorst vannacht en ik denk dat de moeder met haar kuiken binnen is gaan zitten. Dat is nog eens eieren voor je geld kiezen.

Ik gooide de koude eitjes maar weg. Gelukkig broeden de andere twee binnen, zij zaten er heerlijk bij.In de tuin bloeit van alles en de lucht was Teletubbieblauw. Prachtig weer!
De familie kwam. Berend was blij. Hij wil immers boer worden. En heel veel trekkers krijgen. En een schoolbus. Hij scharrelde met Joost lekker rond.
We verstopten eieren in de tuin.
En de kinderen vonden ze bijna allemaal terug. Er missen er nog 7.
Wat zijn ze groot geworden he? Ik zie ze nog zo voor me, als peuters en als kleuters. 
Berend was er een beetje moe van geworden, van al dat gezoek. Hij wilde liever gaan proeven.
Wij proefden koude soep van Joost. Hele lekkere en hele gezonde, met wortel, spinazie, avocado, limoen. Heel veel vitamines. Om de laatste ziektekiemen weg te jagen!
Heej, daar hangt er een ondersteboven in de lucht....


Tussendoor werkte ik een beetje in de tuin. Lekker op mijn billen met mijn gezicht in de zon.


Maike maakte met Berend een coole bank om uit te rusten.


Echt superchill dus.


We maakten een paasvuurtje en picknickten op het weiland.


En dan is dit nog maar de eerste echte mooie voorjaarsdag. Let the good days roll!


Comments

Jolanda said…
Dat wordt nog 7x een leuk cadeautje als je ineens toch een ei nog vindt. :-)
Wat is de magnolia toch mooi. Onze overburen hebben er eentje in de voortuin. Zo mooi. Veel knoppen dit jaar.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more