Skip to main content

Krokettuh


De kookclub. Na de champagneproeverij bij M & M was het onze beurt. Masterchef Joost had bedacht dat hij iedereen wel kroketten kon leren maken. En dan niet zomaar kroketten. Neuh, echt croquetten. Met haas, en lam, met garnalen, ansjovis en paprika. Vier verschillende soorten.


Vlak voor het feest was het zoals dat hoort nog best een beetje stressen. De afgelopen weken waren we allebei niet fit geweest en hadden we niet echt over de organisatie nagedacht. Maar Joost bedacht 4 soorten kroket en maakte een lijstje. Ik deed wel drie keer boodschappen om alles te verzamelen. In de avond voor het grote feest begonnen we de logistiek een beetje door te nemen en raakten we toch lichtelijk in paniek. Bij een goede croquet komt alles op timing aan, op het garen van het vlees, het terugkoelen van de roux, die in krokettenland opeens salpicon heet. En zo haalden we de haas vast op, om te garen en ging Joost aan de bak met voorbereidingen.


Maar de stress gleed van ons af toen alles klaar stond. Dat zag er super uit, al vonden we zelf.


En we hadden zelfs gedacht aan animatie voor de bende kinderen. Dat kookt wat lekkerder, zeker met kinderen erbij zonder zwemdiploma. Isa en Fleur hadden een heel programma bedacht.Wij bereidden ons intussen mentaal voor.
En toen begon het partijtje pas echt. Want zo voelde het wel een beetje. Allemaal lekker kleien ;).Op tafel verschenen rolletjes.Een hele wetenschap hoor. Van de vulling tot de korst.Jade kleide een haaskroket. Letterlijk.

Serious business. Dat begrijp je natuurlijk wel.
Echt onwijs gezellig, zo met zijn allen bezig.Maar het leukste was natuurlijk, het proeven zelf!Eet smakelijk!

Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more