Krokettuh


De kookclub. Na de champagneproeverij bij M & M was het onze beurt. Masterchef Joost had bedacht dat hij iedereen wel kroketten kon leren maken. En dan niet zomaar kroketten. Neuh, echt croquetten. Met haas, en lam, met garnalen, ansjovis en paprika. Vier verschillende soorten.


Vlak voor het feest was het zoals dat hoort nog best een beetje stressen. De afgelopen weken waren we allebei niet fit geweest en hadden we niet echt over de organisatie nagedacht. Maar Joost bedacht 4 soorten kroket en maakte een lijstje. Ik deed wel drie keer boodschappen om alles te verzamelen. In de avond voor het grote feest begonnen we de logistiek een beetje door te nemen en raakten we toch lichtelijk in paniek. Bij een goede croquet komt alles op timing aan, op het garen van het vlees, het terugkoelen van de roux, die in krokettenland opeens salpicon heet. En zo haalden we de haas vast op, om te garen en ging Joost aan de bak met voorbereidingen.


Maar de stress gleed van ons af toen alles klaar stond. Dat zag er super uit, al vonden we zelf.


En we hadden zelfs gedacht aan animatie voor de bende kinderen. Dat kookt wat lekkerder, zeker met kinderen erbij zonder zwemdiploma. Isa en Fleur hadden een heel programma bedacht.Wij bereidden ons intussen mentaal voor.
En toen begon het partijtje pas echt. Want zo voelde het wel een beetje. Allemaal lekker kleien ;).Op tafel verschenen rolletjes.Een hele wetenschap hoor. Van de vulling tot de korst.Jade kleide een haaskroket. Letterlijk.

Serious business. Dat begrijp je natuurlijk wel.
Echt onwijs gezellig, zo met zijn allen bezig.Maar het leukste was natuurlijk, het proeven zelf!Eet smakelijk!

No comments:

Dit vinden anderen leuk nu