Skip to main content

Krokettuh


De kookclub. Na de champagneproeverij bij M & M was het onze beurt. Masterchef Joost had bedacht dat hij iedereen wel kroketten kon leren maken. En dan niet zomaar kroketten. Neuh, echt croquetten. Met haas, en lam, met garnalen, ansjovis en paprika. Vier verschillende soorten.


Vlak voor het feest was het zoals dat hoort nog best een beetje stressen. De afgelopen weken waren we allebei niet fit geweest en hadden we niet echt over de organisatie nagedacht. Maar Joost bedacht 4 soorten kroket en maakte een lijstje. Ik deed wel drie keer boodschappen om alles te verzamelen. In de avond voor het grote feest begonnen we de logistiek een beetje door te nemen en raakten we toch lichtelijk in paniek. Bij een goede croquet komt alles op timing aan, op het garen van het vlees, het terugkoelen van de roux, die in krokettenland opeens salpicon heet. En zo haalden we de haas vast op, om te garen en ging Joost aan de bak met voorbereidingen.


Maar de stress gleed van ons af toen alles klaar stond. Dat zag er super uit, al vonden we zelf.


En we hadden zelfs gedacht aan animatie voor de bende kinderen. Dat kookt wat lekkerder, zeker met kinderen erbij zonder zwemdiploma. Isa en Fleur hadden een heel programma bedacht.Wij bereidden ons intussen mentaal voor.
En toen begon het partijtje pas echt. Want zo voelde het wel een beetje. Allemaal lekker kleien ;).Op tafel verschenen rolletjes.Een hele wetenschap hoor. Van de vulling tot de korst.Jade kleide een haaskroket. Letterlijk.

Serious business. Dat begrijp je natuurlijk wel.
Echt onwijs gezellig, zo met zijn allen bezig.Maar het leukste was natuurlijk, het proeven zelf!Eet smakelijk!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…