Skip to main content

Isa's dressuurproef


"Mam, je komt eigenlijk nooit naar mij kijken, als ik een wedstrijd heb, ofzo". Isa zei het een beetje nonchalant, naast me in de auto.

En ja, dat was waar. Isa brengen we meestal zaterdagmorgen, als ze niet op vrijdag al bij Fleur slaapt. En tegen een uur of zeven 's avonds halen we haar dan weer af. De hele dag is ze dan op de manege. Maar daardoor loop ik de wedstrijdjes die ze doet mis. Mijn eigen schuld, ik kan makkelijk even tussendoor komen. Maar dat was er nog nooit van gekomen. Het werd hoog tijd. Op Goede Vrijdag was het zo ver.Heerlijk om te zien hoe thuis ze zich voelt op de manege en om daar alle meiden te zien, die hier regelmatig logeren en waar Isa regelmatig is. Het was even haasten, want ze moest opeens eerder rijden dan ze dacht. Geen tijd meer om het paard goed te borstelen.Maar Isa zelf zag er uit om door een ringetje te halen. Een geleend wedstrijdjasje (het jasje wat we kochten bij Decathlon had te wijde mouwen en moeten we ruilen), haar haar in een netje en maar een paar vlekken in haar witte broek. ;) en een heerlijke big smile. Sommige kinderen zijn enorm nerveus voor zo'n proefje, maar dat zit niet in Isa's aard.Ik heb er zelf echt geen verstand van. Maar ze reed mooi. Al vergat ze een paar rondjes. En moest iedereen, inclusief Isa zelf daar heel hard om lachen. Ik vond het prachtig. Van mij kreeg ze de eerste plaats.Dat werd 't niet, maar toch een winstpunt binnen. Goed gedaan!

Comments

Jolanda said…
Wat ziet dat er toch mooi en echt uit in zo'n pakje. Gaaf. En heerlijk dat ze geen zenuwen kent voor dit soort dingen. Maakt vast dat ze er nóg meer van geniet.
Angelique said…
Mooi! Leuk en stoer en lekker nonchalant maar toch netjes.

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more