Skip to main content

Iphonefoto's - weekend op de camping


Een paar dagen geleden stond ie nog met lekke band en volledig vastgereden in het gras. De grond nog zacht,tot de as in de modder. Maar Joost zou Joost niet zijn als hij geen oplossing had en zo gebeurde het dit weekend dat met een hoop gekrik en gesleep en gesjouw en een grote trekker de caravan een prachtig plekje in het bos kreeg. Aan de slootrand maar wel beschut.

We werkten flink in de tuin. Kleefkruid eruit trekken, de moestuinbakken schoonmaken. Joost en hulp snoeiden en zaagden. Er was eigenlijk geen tijd om in de caravan te zitten. Alleen even voor een foto van het prachtige uitzicht.
Het was een drukke dag, want we waren niet alleen bezig in de tuin. Ons huis was ook het podium voor het jaarlijkse vioolconcert. Iedereen had taart en lekkers mee en de kinderen speelden vol vuur. Prachtig! Ik heb ze niet op de foto, weet niet of ze dat wel zo prettig vinden op een vreemd blog.


De middag besteedden we aan nog meer tuinwerk. Joost had van de week bedacht dat het wel leuk zou zijn om afscheidingen te maken met houten stammetjes. De snoeiwallen hadden we opgeruimd, dat was toch teveel een zooitje. (we, we, Joost had al het zware werk gedaan, ik alleen gekeken bij het vuur). En zoals dat gaat bij Joost, in tegenstelling tot bij mij. Zijn mooie ideeën maakt hij de volgende dag gewoon al werkelijkheid. Nu moet ik dan binnenkort toch echt aan de slag met al mijn mooie ideeën voor de afwerking en styling van de caravan.....


Dit was een gezinsselfie. Eindelijk op een bankje voor de caravan, met een wijntje. Telefoon op de timer. Maar de wind blies 'm net het paaltje af bij seconde 10. Hah!


Lotte laat even zien dat yoga helemaal niet zo moeilijk is.


En nu hebben we dan eindelijk tijd om rustig te zitten en te genieten van ons uitzicht. Wow!
De caravan werd meteen in gebruik genomen door Lotte en twee vriendinnen.


Isa had er ook twee bij zich, dus Joost had 't goed/zwaar* met zeven vrouwen.
* foute antwoord doorhalenDe zon ging weer eens prachtig onder, wat hebben we het goed.


En dit is dus de plaatselijke brommerjeugd!
Maar ja, dat krijg je ook met zo'n vader....


Ik keek nog een keertje naar de lucht die prachtig verkleurde voor het helemaal donker werd.


Voordeel: dat gekakel horen we niet ;).


Comments

Angelique said…
Wat geweldig, zo'n mooie extra chill ruimte! Ik laat je blog niet aan mijn kids zien.... dan willen ze geadopteerd worden ;-)

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more