Skip to main content

Iphonefoto's - weekend op de camping


Een paar dagen geleden stond ie nog met lekke band en volledig vastgereden in het gras. De grond nog zacht,tot de as in de modder. Maar Joost zou Joost niet zijn als hij geen oplossing had en zo gebeurde het dit weekend dat met een hoop gekrik en gesleep en gesjouw en een grote trekker de caravan een prachtig plekje in het bos kreeg. Aan de slootrand maar wel beschut.

We werkten flink in de tuin. Kleefkruid eruit trekken, de moestuinbakken schoonmaken. Joost en hulp snoeiden en zaagden. Er was eigenlijk geen tijd om in de caravan te zitten. Alleen even voor een foto van het prachtige uitzicht.
Het was een drukke dag, want we waren niet alleen bezig in de tuin. Ons huis was ook het podium voor het jaarlijkse vioolconcert. Iedereen had taart en lekkers mee en de kinderen speelden vol vuur. Prachtig! Ik heb ze niet op de foto, weet niet of ze dat wel zo prettig vinden op een vreemd blog.


De middag besteedden we aan nog meer tuinwerk. Joost had van de week bedacht dat het wel leuk zou zijn om afscheidingen te maken met houten stammetjes. De snoeiwallen hadden we opgeruimd, dat was toch teveel een zooitje. (we, we, Joost had al het zware werk gedaan, ik alleen gekeken bij het vuur). En zoals dat gaat bij Joost, in tegenstelling tot bij mij. Zijn mooie ideeën maakt hij de volgende dag gewoon al werkelijkheid. Nu moet ik dan binnenkort toch echt aan de slag met al mijn mooie ideeën voor de afwerking en styling van de caravan.....


Dit was een gezinsselfie. Eindelijk op een bankje voor de caravan, met een wijntje. Telefoon op de timer. Maar de wind blies 'm net het paaltje af bij seconde 10. Hah!


Lotte laat even zien dat yoga helemaal niet zo moeilijk is.


En nu hebben we dan eindelijk tijd om rustig te zitten en te genieten van ons uitzicht. Wow!
De caravan werd meteen in gebruik genomen door Lotte en twee vriendinnen.


Isa had er ook twee bij zich, dus Joost had 't goed/zwaar* met zeven vrouwen.
* foute antwoord doorhalenDe zon ging weer eens prachtig onder, wat hebben we het goed.


En dit is dus de plaatselijke brommerjeugd!
Maar ja, dat krijg je ook met zo'n vader....


Ik keek nog een keertje naar de lucht die prachtig verkleurde voor het helemaal donker werd.


Voordeel: dat gekakel horen we niet ;).


Comments

Angelique said…
Wat geweldig, zo'n mooie extra chill ruimte! Ik laat je blog niet aan mijn kids zien.... dan willen ze geadopteerd worden ;-)

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …