Skip to main content

Iphonefoto's - van de beurs in Kortrijk tot weer lekker in mijn eigen tuin


Op weg naar Kortrijk. De zon prikt door de donkere wolken.


We stonden op de Architect@Work. Een geweldige beurs waar onze doelgroep volop aanwezig is. Maar het beursleven is niet aan mij besteed. Hoewel ik het heel leuk vind om met klanten te kunnen praten en te horen wat er nu specifiek voor Belgiƫ nodig is, vind ik zo'n hele dag binnen vreselijk. Boerenbuitenmeisje geworden. En dit was niet zomaar binnen. De beurs is heel stijlvol vormgegeven, alles zwart, weinig licht.


De beursstands 'verstopt' tussen zwarte gordijnen, zodat je overal tussendoor kon lopen. Maar ruim 10 uur per dag in zo'n donkere benauwde hal. Staan, want geen stoelen in de stand. Pfffff. Het is dat het voor het goede doel was.En dan moet ik niet zeuren, want die eerste dag kon ik nog even spijbelen en zat ik hier.


En er was allerlei moois te zien ook. Onder meer een expositie Materials, met allerlei natuurlijk materiaal, van schelpen, tot leer gemaakt van de huid van zalm (wat voorheen werd weggegooid).


's Avonds uitpuffen. En samen lekker uit eten en een Belgisch biertje drinken.
En dan gaan we weer. Ik was blij dat ik mijn sneakers aan had. ;).Nog even frisse lucht...En ook tussendemiddag even vijf minuten genieten van het pittoreske uitzicht ;).


Extra blij om weer thuis te zijn, waar de bermen opeens volop geel zijn.


Ik kocht ook zelf verse bloemen.


En in de tuin leek het wel of de afgelopen twee dagen van alles was uitgekomen.
Lekker aan het werk.


 En met Lotte 's middags naar de film. Mooi!


We hebben een hele stapel Ikeastoeltjes gekocht en overal zijn nu gezellige zitjes.'s Avonds kamperen in eigen tuin. Fikkie stoken, gezelligheid met vrienden. Dat is waar het in het leven om draait!


Isa en haar vriendin lachten me uit omdat ik onderweg op de rem trapte om een foto te maken van dit bollenveld. "Nee he mam, niet weer...."


En ik was trots en blij: alweer 100 minuten gelopen. Runwalkrun gaat alweer zalig. Genieten!


Vandaag begint de dag stralend. Rondje door de tuin. Kijken naar de kuikens die groeien als kool. Het wordt vast weer een heerlijke dag. Veel plezier allemaal! En kijk goed om je heen, overal is wel iets moois te zien.

Comments

Heidy said…
Hoi Jolanda,

Wat geniet ik altijd van je logjes. Even weer met beide benen op de grond en kijken/genieten van de kleine dingen om ons heen, dankjewel!

Groetjes Heidy

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more