Skip to main content

Iphonefoto's - van de beurs in Kortrijk tot weer lekker in mijn eigen tuin


Op weg naar Kortrijk. De zon prikt door de donkere wolken.


We stonden op de Architect@Work. Een geweldige beurs waar onze doelgroep volop aanwezig is. Maar het beursleven is niet aan mij besteed. Hoewel ik het heel leuk vind om met klanten te kunnen praten en te horen wat er nu specifiek voor België nodig is, vind ik zo'n hele dag binnen vreselijk. Boerenbuitenmeisje geworden. En dit was niet zomaar binnen. De beurs is heel stijlvol vormgegeven, alles zwart, weinig licht.


De beursstands 'verstopt' tussen zwarte gordijnen, zodat je overal tussendoor kon lopen. Maar ruim 10 uur per dag in zo'n donkere benauwde hal. Staan, want geen stoelen in de stand. Pfffff. Het is dat het voor het goede doel was.En dan moet ik niet zeuren, want die eerste dag kon ik nog even spijbelen en zat ik hier.


En er was allerlei moois te zien ook. Onder meer een expositie Materials, met allerlei natuurlijk materiaal, van schelpen, tot leer gemaakt van de huid van zalm (wat voorheen werd weggegooid).


's Avonds uitpuffen. En samen lekker uit eten en een Belgisch biertje drinken.
En dan gaan we weer. Ik was blij dat ik mijn sneakers aan had. ;).Nog even frisse lucht...En ook tussendemiddag even vijf minuten genieten van het pittoreske uitzicht ;).


Extra blij om weer thuis te zijn, waar de bermen opeens volop geel zijn.


Ik kocht ook zelf verse bloemen.


En in de tuin leek het wel of de afgelopen twee dagen van alles was uitgekomen.
Lekker aan het werk.


 En met Lotte 's middags naar de film. Mooi!


We hebben een hele stapel Ikeastoeltjes gekocht en overal zijn nu gezellige zitjes.'s Avonds kamperen in eigen tuin. Fikkie stoken, gezelligheid met vrienden. Dat is waar het in het leven om draait!


Isa en haar vriendin lachten me uit omdat ik onderweg op de rem trapte om een foto te maken van dit bollenveld. "Nee he mam, niet weer...."


En ik was trots en blij: alweer 100 minuten gelopen. Runwalkrun gaat alweer zalig. Genieten!


Vandaag begint de dag stralend. Rondje door de tuin. Kijken naar de kuikens die groeien als kool. Het wordt vast weer een heerlijke dag. Veel plezier allemaal! En kijk goed om je heen, overal is wel iets moois te zien.

Comments

Heidy said…
Hoi Jolanda,

Wat geniet ik altijd van je logjes. Even weer met beide benen op de grond en kijken/genieten van de kleine dingen om ons heen, dankjewel!

Groetjes Heidy

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…