Skip to main content

Iphonefoto's - het goede leven


Eigenlijk heb ik precies de juiste tijd uitgekozen om weer fit te zijn. Het is stralend voorjaarsweer en ik geniet er dubbel en dwars van.De dijk in het ochtendzonnetje, de roze bloesem in de boom op ons pad. Het lijkt wel alsof ik het nog meer zie dan anders.


Al ben ik zo nu en dan nog wel een slak...


Kijk nou hoe prachtig de tulpen erbij staan.


Iseefaces...


Het goede leven. Aan het einde van de dag met een boek en een biertje in de zon!Zon weer onder wandelen. Sinds ik mijn upmovemetertje heb, ben ik nog bewuster van de beweging die ik neem. Volgens mij zit gezond leven 'm niet in keihard een paar uurtjes sporten terwijl je de rest van de week op kantoor voornamelijk zit. Nou kan ik niet zo goed stilzitten, dat scheelt al. Maar ook op kantoordagen probeer ik zoveel mogelijk te lopen. Glaasje water pakken, lopen terwijl ik bel, een stukje lopen terwijl ik nadenk over hoe ik iets aan zal pakken, kopje koffie halen. En op de momenten dat ik niet werk, kan ik ook altijd wel naar buiten. Mijn ochtendritueel: de dijk op, kipjes voeren, rondje tuin. Tussen de middag: kort wandelingetje. Na het eten: even naar buiten. Deed ik eigenlijk allemaal altijd al wel, nu heb ik een extra stimulans om dan toch even ietsje verder te lopen en niet te gaan zitten. Bijvoorbeeld: Isa ophalen bij de manege. Ik ging een kwartiertje eerder weg, om daar op een andere plek de zon onder te wandelen. In plaats van in de auto blijven wachten tot ze er is. Kleine dingen.Die extra wandelingetjes maken het leven ook veel leuker. Voor mijn werk had ik een aquisitiegesprek in Den Haag. Het is hartstikke druk op het moment, dus normaal gesproken zou ik direct weer teruggeracet zijn om achter mijn computer te kruipen. Nu gunde ik me een half uurtje en maakte een wandeling door mooi Den Haag. Lunchen deed ik in de auto met een broodje en thuis zat ik blij en helemaal opgeladen weer achter mijn scherm om aan de slag te gaan. Ik had het gevoel veel effectiever te zijn en kreeg al mijn werk gedaan.


En met mijn wandelingetje zag ik ook nog Mooi Den Haag. Met nog meer pulletjes, prachtige bomen en oude panden en de paleistuinen.Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …