Skip to main content

Iphonefoto's - het goede leven


Eigenlijk heb ik precies de juiste tijd uitgekozen om weer fit te zijn. Het is stralend voorjaarsweer en ik geniet er dubbel en dwars van.De dijk in het ochtendzonnetje, de roze bloesem in de boom op ons pad. Het lijkt wel alsof ik het nog meer zie dan anders.


Al ben ik zo nu en dan nog wel een slak...


Kijk nou hoe prachtig de tulpen erbij staan.


Iseefaces...


Het goede leven. Aan het einde van de dag met een boek en een biertje in de zon!Zon weer onder wandelen. Sinds ik mijn upmovemetertje heb, ben ik nog bewuster van de beweging die ik neem. Volgens mij zit gezond leven 'm niet in keihard een paar uurtjes sporten terwijl je de rest van de week op kantoor voornamelijk zit. Nou kan ik niet zo goed stilzitten, dat scheelt al. Maar ook op kantoordagen probeer ik zoveel mogelijk te lopen. Glaasje water pakken, lopen terwijl ik bel, een stukje lopen terwijl ik nadenk over hoe ik iets aan zal pakken, kopje koffie halen. En op de momenten dat ik niet werk, kan ik ook altijd wel naar buiten. Mijn ochtendritueel: de dijk op, kipjes voeren, rondje tuin. Tussen de middag: kort wandelingetje. Na het eten: even naar buiten. Deed ik eigenlijk allemaal altijd al wel, nu heb ik een extra stimulans om dan toch even ietsje verder te lopen en niet te gaan zitten. Bijvoorbeeld: Isa ophalen bij de manege. Ik ging een kwartiertje eerder weg, om daar op een andere plek de zon onder te wandelen. In plaats van in de auto blijven wachten tot ze er is. Kleine dingen.Die extra wandelingetjes maken het leven ook veel leuker. Voor mijn werk had ik een aquisitiegesprek in Den Haag. Het is hartstikke druk op het moment, dus normaal gesproken zou ik direct weer teruggeracet zijn om achter mijn computer te kruipen. Nu gunde ik me een half uurtje en maakte een wandeling door mooi Den Haag. Lunchen deed ik in de auto met een broodje en thuis zat ik blij en helemaal opgeladen weer achter mijn scherm om aan de slag te gaan. Ik had het gevoel veel effectiever te zijn en kreeg al mijn werk gedaan.


En met mijn wandelingetje zag ik ook nog Mooi Den Haag. Met nog meer pulletjes, prachtige bomen en oude panden en de paleistuinen.Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more