Skip to main content

Iphonefoto's - het goede leven


Eigenlijk heb ik precies de juiste tijd uitgekozen om weer fit te zijn. Het is stralend voorjaarsweer en ik geniet er dubbel en dwars van.De dijk in het ochtendzonnetje, de roze bloesem in de boom op ons pad. Het lijkt wel alsof ik het nog meer zie dan anders.


Al ben ik zo nu en dan nog wel een slak...


Kijk nou hoe prachtig de tulpen erbij staan.


Iseefaces...


Het goede leven. Aan het einde van de dag met een boek en een biertje in de zon!Zon weer onder wandelen. Sinds ik mijn upmovemetertje heb, ben ik nog bewuster van de beweging die ik neem. Volgens mij zit gezond leven 'm niet in keihard een paar uurtjes sporten terwijl je de rest van de week op kantoor voornamelijk zit. Nou kan ik niet zo goed stilzitten, dat scheelt al. Maar ook op kantoordagen probeer ik zoveel mogelijk te lopen. Glaasje water pakken, lopen terwijl ik bel, een stukje lopen terwijl ik nadenk over hoe ik iets aan zal pakken, kopje koffie halen. En op de momenten dat ik niet werk, kan ik ook altijd wel naar buiten. Mijn ochtendritueel: de dijk op, kipjes voeren, rondje tuin. Tussen de middag: kort wandelingetje. Na het eten: even naar buiten. Deed ik eigenlijk allemaal altijd al wel, nu heb ik een extra stimulans om dan toch even ietsje verder te lopen en niet te gaan zitten. Bijvoorbeeld: Isa ophalen bij de manege. Ik ging een kwartiertje eerder weg, om daar op een andere plek de zon onder te wandelen. In plaats van in de auto blijven wachten tot ze er is. Kleine dingen.Die extra wandelingetjes maken het leven ook veel leuker. Voor mijn werk had ik een aquisitiegesprek in Den Haag. Het is hartstikke druk op het moment, dus normaal gesproken zou ik direct weer teruggeracet zijn om achter mijn computer te kruipen. Nu gunde ik me een half uurtje en maakte een wandeling door mooi Den Haag. Lunchen deed ik in de auto met een broodje en thuis zat ik blij en helemaal opgeladen weer achter mijn scherm om aan de slag te gaan. Ik had het gevoel veel effectiever te zijn en kreeg al mijn werk gedaan.


En met mijn wandelingetje zag ik ook nog Mooi Den Haag. Met nog meer pulletjes, prachtige bomen en oude panden en de paleistuinen.Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more