Skip to main content

Dagelijkse dingen


Het zijn er zeven. Zeven kuikens. Vijf zwarte, een gele en een witte. En ze zijn zo leuk. Ik kan er de hele dag wel naar kijken.


Maar daar heb ik geen tijd voor. Met Lotte nieuwe kleren kopen. Dat kind groeit maar door en is uit bijna al haar broeken gegroeid.


Avondwandelingetje in de polder.


Een paar maanden al maak ik iedere ochtend door de weeks een smoothie voor het hele gezin. Deze week begaf de kom van de blender het, alles liep er onder uit. Bende! Maar een nieuwe gekocht, want dit bevalt goed, de dag beginnen met iedere dag een andere combi met yoghurt, fruit, vruchtensap en groente. Deze was sinaasappel, avocado, kiwi.


Een kiwi met een hartje. Goedemorgen!


Een nieuw speeltje voor de grafiekjesgek die ik ben. Een activitytracker, die overdag je stappen telt en 's nachts je slaap meet. (al is dat laatste niet zo nauwkeurig, hij dacht dat ik al sliep, toen ik nog lekker lag te lezen)


Naar de sauna met vriendin. Heerlijke avond kletsen, dobberen, eten, zwemmen.Goedemorgen, bedankt spinnen voor het ophangen van de slingers vandaag!De narcissen stralen in de tuin. Ze vrolijk geel! Opgewekte bloemen zijn het. Een tikje arrogant, maar ze roepen blij dat het lente is. Tetterdetetter.


Een geknakt tulpje meegenomen en in een vaasje gezet. Zo mooi om te zien hoe het blad verkleurt.En hoera, driedubbeldikke hoera! Vrijdag voor de tweede keer weer gelopen. Deze keer wat langer. Weer blokjes van 5 minuten, met daarvan 2,5, 3, 3,5, 4, 3,5, 3, 2,5, 2, 2,5, 3, 3,5 en tot slot zelfs 6 minuten zonder te stoppen. Ik liep in het laatste restje mist, dat langzaam optrok. De lucht werd steeds blauwer, je voelde de warmte van de zon. En ik was zo blij dat ik daar weer liep! Extra genieten!Verder was het een luie dag.
Lekker liggen en genieten van de zon!


Alhoewel, lui. Dat is echt leuk van mijn metertje. Samen met het hardlopen van ruim 9 km heb ik deze dag al scharrelend toch 20 km gelopen! Dat had ik echt niet door, dat ik kennelijk zoveel beweeg in en om het huis.

Er is gesnoeid de afgelopen dagen. Licht en lucht in de tuin.


Dit vind ik altijd zo mooi. Hoe die kastanjebladen zich ontvouwen en als een waaier uitkomen.


En er groeit zelfs weer fluitekruid in de berm!


Nog een avondwandelingetje.Ochtend op het strandje.


Kijk, dat is mijn tracker. Je schuift 'm zo aan je broek. Geinig he?


Wow, wat een verbetering! Het was echt zo'n wirwar aan boompjes en takken geworden.


Heel wat hout eruit.Meer licht en lucht in de tuin, vooral tegen zonsondergang zal dat wel schelen.


Lotte op haar nieuwe skateboardje. Of Pennyboard moet ik zeggen. Ze is er zo superblij mee. Lekker buitenspelen!


Edam is zo mooi. Ik hou van die combinatie van stenen, hout en dakpannen.


Fijne zondag allemaal!

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more