Skip to main content

Dagelijkse dingen


Het zijn er zeven. Zeven kuikens. Vijf zwarte, een gele en een witte. En ze zijn zo leuk. Ik kan er de hele dag wel naar kijken.


Maar daar heb ik geen tijd voor. Met Lotte nieuwe kleren kopen. Dat kind groeit maar door en is uit bijna al haar broeken gegroeid.


Avondwandelingetje in de polder.


Een paar maanden al maak ik iedere ochtend door de weeks een smoothie voor het hele gezin. Deze week begaf de kom van de blender het, alles liep er onder uit. Bende! Maar een nieuwe gekocht, want dit bevalt goed, de dag beginnen met iedere dag een andere combi met yoghurt, fruit, vruchtensap en groente. Deze was sinaasappel, avocado, kiwi.


Een kiwi met een hartje. Goedemorgen!


Een nieuw speeltje voor de grafiekjesgek die ik ben. Een activitytracker, die overdag je stappen telt en 's nachts je slaap meet. (al is dat laatste niet zo nauwkeurig, hij dacht dat ik al sliep, toen ik nog lekker lag te lezen)


Naar de sauna met vriendin. Heerlijke avond kletsen, dobberen, eten, zwemmen.Goedemorgen, bedankt spinnen voor het ophangen van de slingers vandaag!De narcissen stralen in de tuin. Ze vrolijk geel! Opgewekte bloemen zijn het. Een tikje arrogant, maar ze roepen blij dat het lente is. Tetterdetetter.


Een geknakt tulpje meegenomen en in een vaasje gezet. Zo mooi om te zien hoe het blad verkleurt.En hoera, driedubbeldikke hoera! Vrijdag voor de tweede keer weer gelopen. Deze keer wat langer. Weer blokjes van 5 minuten, met daarvan 2,5, 3, 3,5, 4, 3,5, 3, 2,5, 2, 2,5, 3, 3,5 en tot slot zelfs 6 minuten zonder te stoppen. Ik liep in het laatste restje mist, dat langzaam optrok. De lucht werd steeds blauwer, je voelde de warmte van de zon. En ik was zo blij dat ik daar weer liep! Extra genieten!Verder was het een luie dag.
Lekker liggen en genieten van de zon!


Alhoewel, lui. Dat is echt leuk van mijn metertje. Samen met het hardlopen van ruim 9 km heb ik deze dag al scharrelend toch 20 km gelopen! Dat had ik echt niet door, dat ik kennelijk zoveel beweeg in en om het huis.

Er is gesnoeid de afgelopen dagen. Licht en lucht in de tuin.


Dit vind ik altijd zo mooi. Hoe die kastanjebladen zich ontvouwen en als een waaier uitkomen.


En er groeit zelfs weer fluitekruid in de berm!


Nog een avondwandelingetje.Ochtend op het strandje.


Kijk, dat is mijn tracker. Je schuift 'm zo aan je broek. Geinig he?


Wow, wat een verbetering! Het was echt zo'n wirwar aan boompjes en takken geworden.


Heel wat hout eruit.Meer licht en lucht in de tuin, vooral tegen zonsondergang zal dat wel schelen.


Lotte op haar nieuwe skateboardje. Of Pennyboard moet ik zeggen. Ze is er zo superblij mee. Lekker buitenspelen!


Edam is zo mooi. Ik hou van die combinatie van stenen, hout en dakpannen.


Fijne zondag allemaal!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …