Skip to main content

Dagelijkse blije dingen


Het voordeel van ziek zijn geweest, is dat je daarna de gewone dagelijkse dingen weer extra waardeert.


De zon die prachtig ondergaat en het huis in een gouden licht zet.


Een bankje dat is aangespoeld op ons mooie strandje.


Even met mijn gezicht in de zon, lekker buiten.


Een zee van sneeuwklokjes.


Saartje die hier een studieretraite hield vorige week.


Creatieve meisjes.


Joost die katjes plukte uit de tuin voor mij.


De amaryllis die na weken toch is gaan bloeien.


Minder leuk: die dagen alleen maar in bed naar het plafond staren terwijl iedereen druk door gaat met het leven.Aansterken: de helft van de kilo's die ik kwijt raakte zit er gelukkig alweer aan.


Bloei.


Zo blij om weer op het strandje te kunnen.


Alles komt op en uit in de tuin.Twee broedse kippetjes. Zullen we over een week of drie weer kuikens hebben?De annabellen voor.


En na een uurtje snoeien! Fijn, in de tuin aan het werk.


De mooie ochtenden.


Groot hoefblad bloeit weer.


Joost en Lotte spelen buiten. Lotte is zo blij. Zonder jas buiten!


Het namiddaglicht zet de crocussen in de spotlights.


Gezellig scharrelende beesten in de tuin.Mist en grijs vanmorgen.Ranonkels gekocht.Beetje kleur in huis.


Comments

erika said…
En ik vond het zo leuk dat ik vandaag voor mijn werk een dagje in Warder moest zijn Want daar woon je toch? Altijd zulke mooie foto's dus dacht ....het is er prachtig!! Haha maar vandaag dus niet.....alleen maar grijs en mist en koud brrr
Ben een stille genieter van je blog....altijd leuk....nou ja je ziek zijn nu even niet...
Hartelijke Gr Erika
Angelique said…
Mooie blogs en foto's weer.
Heel veel beterschap en een mooie lente!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more