Skip to main content

Dag 1: Op avontuur in het huis en de tuin


Omdat we in het donker aankwamen in het huis, met een lucht barstensvol sterren, waren we de volgende dag extra benieuwd of het huis net zo mooi zou zijn als vier jaar geleden.

En ja hoor, onze herinneringen klopten nog. Het was weliswaar bewolkt, maar de tuin was nog net zo prachtig. Het ligbed tussen de palmen. De fruitbomen achterin, vol sinaasappels, mandarijnen en citroenen.We verkenden alle plekjes weer, keken in alle kamers, renden van hot naar her en sprongen op en neer. Wat was het weer mooi!


Het is echt een aanrader, Portugal in februari. Ieder jaar opnieuw pikken we daar de lente mee. Misschien niet echt zomers warm, maar wel buitenweer. Blotebenenweer. Iedere dag rokjesdag. En de huizen zijn heel goed betaalbaar omdat het laaglaagseizoen is. Voor dit 12 persoonshuis betaalden wij nu nog geen 700 euro, voor de hele week, schoonmaak, linnengoed, handdoeken, welkomstpakket etc inbegrepen. Daar heb je bij Landal geen groot huis voor. Zeker als je het kunt delen met vrienden is het prima te doen, want vluchten zijn ook niet duur. Wij sparen er graag voor!En dan ook nog eens iedere dag vers sap. Uit eigen tuin.
Comments

Linda said…
Wat een prachtige foto's zeg. Ik krijg helemaal zin in de zomer als ik dit zie.
Ik dacht ook ooit gelezen te hebben dat je een fotografie cursus zou geven. Heb je nog plannen in die richting?
jojoco said…
Linda,

Ik had inderdaad plannen in die richting. Heb het uitgeprobeerd in een proefcursus. Maar ik beleefde er minder plezier aan dan ik dacht. Vond ook dat ik het niet goed genoeg deed en dat ik er nog veel meer tijd en energie in moest steken om er een leuk en zinvol programma van te maken. En dat ik eigenlijk gewoon lekker zelf fotograferen veel leuker vind.

Maar soms zingt het nog een beetje in mijn achterhoofd hoor. Als ik ooit leer iets minder perfectionistisch te zijn, of een vorm vind waar dat niet zo nodig is, dan komt het misschien nog wel.
Anonymous said…
Waar kan ik meer informatie vinden over het huisje ?
Verblijf er ook graag een keer met mijn familie !
Dank en groet, Inge

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more