Skip to main content

Dag 1: Op avontuur in het huis en de tuin


Omdat we in het donker aankwamen in het huis, met een lucht barstensvol sterren, waren we de volgende dag extra benieuwd of het huis net zo mooi zou zijn als vier jaar geleden.

En ja hoor, onze herinneringen klopten nog. Het was weliswaar bewolkt, maar de tuin was nog net zo prachtig. Het ligbed tussen de palmen. De fruitbomen achterin, vol sinaasappels, mandarijnen en citroenen.We verkenden alle plekjes weer, keken in alle kamers, renden van hot naar her en sprongen op en neer. Wat was het weer mooi!


Het is echt een aanrader, Portugal in februari. Ieder jaar opnieuw pikken we daar de lente mee. Misschien niet echt zomers warm, maar wel buitenweer. Blotebenenweer. Iedere dag rokjesdag. En de huizen zijn heel goed betaalbaar omdat het laaglaagseizoen is. Voor dit 12 persoonshuis betaalden wij nu nog geen 700 euro, voor de hele week, schoonmaak, linnengoed, handdoeken, welkomstpakket etc inbegrepen. Daar heb je bij Landal geen groot huis voor. Zeker als je het kunt delen met vrienden is het prima te doen, want vluchten zijn ook niet duur. Wij sparen er graag voor!En dan ook nog eens iedere dag vers sap. Uit eigen tuin.
Comments

Linda said…
Wat een prachtige foto's zeg. Ik krijg helemaal zin in de zomer als ik dit zie.
Ik dacht ook ooit gelezen te hebben dat je een fotografie cursus zou geven. Heb je nog plannen in die richting?
jojoco said…
Linda,

Ik had inderdaad plannen in die richting. Heb het uitgeprobeerd in een proefcursus. Maar ik beleefde er minder plezier aan dan ik dacht. Vond ook dat ik het niet goed genoeg deed en dat ik er nog veel meer tijd en energie in moest steken om er een leuk en zinvol programma van te maken. En dat ik eigenlijk gewoon lekker zelf fotograferen veel leuker vind.

Maar soms zingt het nog een beetje in mijn achterhoofd hoor. Als ik ooit leer iets minder perfectionistisch te zijn, of een vorm vind waar dat niet zo nodig is, dan komt het misschien nog wel.
Anonymous said…
Waar kan ik meer informatie vinden over het huisje ?
Verblijf er ook graag een keer met mijn familie !
Dank en groet, Inge

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …