Skip to main content

Dag 1: Op avontuur in het huis en de tuin


Omdat we in het donker aankwamen in het huis, met een lucht barstensvol sterren, waren we de volgende dag extra benieuwd of het huis net zo mooi zou zijn als vier jaar geleden.

En ja hoor, onze herinneringen klopten nog. Het was weliswaar bewolkt, maar de tuin was nog net zo prachtig. Het ligbed tussen de palmen. De fruitbomen achterin, vol sinaasappels, mandarijnen en citroenen.We verkenden alle plekjes weer, keken in alle kamers, renden van hot naar her en sprongen op en neer. Wat was het weer mooi!


Het is echt een aanrader, Portugal in februari. Ieder jaar opnieuw pikken we daar de lente mee. Misschien niet echt zomers warm, maar wel buitenweer. Blotebenenweer. Iedere dag rokjesdag. En de huizen zijn heel goed betaalbaar omdat het laaglaagseizoen is. Voor dit 12 persoonshuis betaalden wij nu nog geen 700 euro, voor de hele week, schoonmaak, linnengoed, handdoeken, welkomstpakket etc inbegrepen. Daar heb je bij Landal geen groot huis voor. Zeker als je het kunt delen met vrienden is het prima te doen, want vluchten zijn ook niet duur. Wij sparen er graag voor!En dan ook nog eens iedere dag vers sap. Uit eigen tuin.
Comments

Linda said…
Wat een prachtige foto's zeg. Ik krijg helemaal zin in de zomer als ik dit zie.
Ik dacht ook ooit gelezen te hebben dat je een fotografie cursus zou geven. Heb je nog plannen in die richting?
jojoco said…
Linda,

Ik had inderdaad plannen in die richting. Heb het uitgeprobeerd in een proefcursus. Maar ik beleefde er minder plezier aan dan ik dacht. Vond ook dat ik het niet goed genoeg deed en dat ik er nog veel meer tijd en energie in moest steken om er een leuk en zinvol programma van te maken. En dat ik eigenlijk gewoon lekker zelf fotograferen veel leuker vind.

Maar soms zingt het nog een beetje in mijn achterhoofd hoor. Als ik ooit leer iets minder perfectionistisch te zijn, of een vorm vind waar dat niet zo nodig is, dan komt het misschien nog wel.
Anonymous said…
Waar kan ik meer informatie vinden over het huisje ?
Verblijf er ook graag een keer met mijn familie !
Dank en groet, Inge

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more