Skip to main content

Fotospeurtocht

Na twee weken kwakkelen was ik dan uiteindelijk toch geveld door de griep. Jammer, ik hoopte hem voor te blijven, want volgende week vertrekken we al naar Portugal en dan begint voor mij het voorjaar. Maar helaas, het lukte niet. Dus ik steek nu net pas mijn hoofd weer boven de dekens uit. Zo suf is dat, ik vergeet het altijd, maar ziek zijn valt altijd tegen. Soms denk ik wel eens 'ik zou wel een hele week lekker in bed willen liggen'. Maar dat lekkere is er helaas niet bij als je ziek bent. Ik kon niet eens mijn ogen open doen van de hoofdpijn en alles wat ik at, kwam er weer uit. Gelukkig lijkt het ergste weer voorbij en doe ik tot na het weekend niet veel. Dan een laatste drukke werkweek en dan staat Portugal voor de deur! Hoezee.

Geen verse blogjes dus. Maar eentje van de plank.

Lotte had een speurtocht voor me georganiseerd. Een fotospeurtocht. Ik had in december een fotocursus #anderskijkenindonkeredagen gedaan bij www.elsekramer.nl. Als slot was daar een fotospeurtocht, die Lotte en ik zo leuk vonden dat Lotte er een speciaal voor mij maakte. Zo lief. Ze was een halve dag bezig geweest met het bedenken van opdrachten en het inspreken van de tekst. Ik kon die tekst op mijn telefoon afluisteren en m dan iedere keer na een opdracht op pauze zetten, zodat ik kon fotograferen.

Met een hele persoonlijke toelichting, dat ik mijn nieuwe camera net had, en er wel over kon leren via youtube en teksten, maar dat ik ook gewoon kon uitproberen en dat zij me daarom op een spoor zou zetten. Bij iedere opdracht kwamen er tips over compositie en lensgebruik en perspectief, echt superprofessioneel.

Dit zijn mijn resultaten geworden.

Een van de opdrachten, fotografeer gras en maak verschil tussen scherp en onscherp.

Volgende opdracht: zoek naar streepjes en maak er 9 verschillende foto's van.


Deze leek moeilijk in een grauwe wintertuin, maar lukte toch: zoek 9x rood.


Fotografeer kerstlichtjes die uit zijn, zodat je goed de draadjes ziet.


Fotografeer borden.


Fotografeer gezichtjes #iseefaces.


Fotografeer van buiten naar binnen en zorg dat je beide ziet.


Bedankt Lotte voor de leuke opdrachten!

Comments

wilmi said…
Hè balen dat je ziek werd! Nou in ieder geval heb je vandaag lekker kunnen genieten van de zon, wat was het heerlijk hè!
Wat veel voorjaarsbloeiers heb je al in de tuin, hier alleen nog voorzichtige sneeuwklokjes. Hoewel, misschien als ik morgen kijk, na deze zonnige dag, dat het er wel anders uit ziet.
En Portugal..wat een heerlijk vooruitzicht!
Wij gaan ook (eindelijk) in de meivakantie.
Waar zitten jullie ongeveer? Wij omgeving Quarteira. Ben heel benieuwd..(voor de eerste keer vliegen met de twee jongsten)hoe dat gaat bevallen.
Fijn weekend!
Anonymous said…
Wat ontzettend lief dat ze dit heeft gedaan. Waarschijnlijke omdat ze weet hoe jij hier van geniet.
Tineke
jojoco said…
@wilmi, wat heerlijk om in de meivakantie naar Portugal te gaan! Ik ken de Algarve alleen in februari.

We zitten nu in de buurt van Silves, een stukje westelijker van Faro en Quarteira en wat meer het binnenland in. Quarteira ken ik niet.
Wij zijn ook een jaar juist oostenlijker van Faro geweest, het binnenland boven olhao, maar hoewel dat ook prachtig was, vind ik het gedeelte bij Silves het mooist. Heel veel plezier bij het verheugen alvast!

en @Tineke, lief he? En ze geniet zelf ook van foto's maken. Leuk om zoiets te delen.

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more