Skip to main content

Fotospeurtocht

Na twee weken kwakkelen was ik dan uiteindelijk toch geveld door de griep. Jammer, ik hoopte hem voor te blijven, want volgende week vertrekken we al naar Portugal en dan begint voor mij het voorjaar. Maar helaas, het lukte niet. Dus ik steek nu net pas mijn hoofd weer boven de dekens uit. Zo suf is dat, ik vergeet het altijd, maar ziek zijn valt altijd tegen. Soms denk ik wel eens 'ik zou wel een hele week lekker in bed willen liggen'. Maar dat lekkere is er helaas niet bij als je ziek bent. Ik kon niet eens mijn ogen open doen van de hoofdpijn en alles wat ik at, kwam er weer uit. Gelukkig lijkt het ergste weer voorbij en doe ik tot na het weekend niet veel. Dan een laatste drukke werkweek en dan staat Portugal voor de deur! Hoezee.

Geen verse blogjes dus. Maar eentje van de plank.

Lotte had een speurtocht voor me georganiseerd. Een fotospeurtocht. Ik had in december een fotocursus #anderskijkenindonkeredagen gedaan bij www.elsekramer.nl. Als slot was daar een fotospeurtocht, die Lotte en ik zo leuk vonden dat Lotte er een speciaal voor mij maakte. Zo lief. Ze was een halve dag bezig geweest met het bedenken van opdrachten en het inspreken van de tekst. Ik kon die tekst op mijn telefoon afluisteren en m dan iedere keer na een opdracht op pauze zetten, zodat ik kon fotograferen.

Met een hele persoonlijke toelichting, dat ik mijn nieuwe camera net had, en er wel over kon leren via youtube en teksten, maar dat ik ook gewoon kon uitproberen en dat zij me daarom op een spoor zou zetten. Bij iedere opdracht kwamen er tips over compositie en lensgebruik en perspectief, echt superprofessioneel.

Dit zijn mijn resultaten geworden.

Een van de opdrachten, fotografeer gras en maak verschil tussen scherp en onscherp.

Volgende opdracht: zoek naar streepjes en maak er 9 verschillende foto's van.


Deze leek moeilijk in een grauwe wintertuin, maar lukte toch: zoek 9x rood.


Fotografeer kerstlichtjes die uit zijn, zodat je goed de draadjes ziet.


Fotografeer borden.


Fotografeer gezichtjes #iseefaces.


Fotografeer van buiten naar binnen en zorg dat je beide ziet.


Bedankt Lotte voor de leuke opdrachten!

Comments

wilmi said…
Hè balen dat je ziek werd! Nou in ieder geval heb je vandaag lekker kunnen genieten van de zon, wat was het heerlijk hè!
Wat veel voorjaarsbloeiers heb je al in de tuin, hier alleen nog voorzichtige sneeuwklokjes. Hoewel, misschien als ik morgen kijk, na deze zonnige dag, dat het er wel anders uit ziet.
En Portugal..wat een heerlijk vooruitzicht!
Wij gaan ook (eindelijk) in de meivakantie.
Waar zitten jullie ongeveer? Wij omgeving Quarteira. Ben heel benieuwd..(voor de eerste keer vliegen met de twee jongsten)hoe dat gaat bevallen.
Fijn weekend!
Anonymous said…
Wat ontzettend lief dat ze dit heeft gedaan. Waarschijnlijke omdat ze weet hoe jij hier van geniet.
Tineke
jojoco said…
@wilmi, wat heerlijk om in de meivakantie naar Portugal te gaan! Ik ken de Algarve alleen in februari.

We zitten nu in de buurt van Silves, een stukje westelijker van Faro en Quarteira en wat meer het binnenland in. Quarteira ken ik niet.
Wij zijn ook een jaar juist oostenlijker van Faro geweest, het binnenland boven olhao, maar hoewel dat ook prachtig was, vind ik het gedeelte bij Silves het mooist. Heel veel plezier bij het verheugen alvast!

en @Tineke, lief he? En ze geniet zelf ook van foto's maken. Leuk om zoiets te delen.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …