Skip to main content

Fotospeurtocht

Na twee weken kwakkelen was ik dan uiteindelijk toch geveld door de griep. Jammer, ik hoopte hem voor te blijven, want volgende week vertrekken we al naar Portugal en dan begint voor mij het voorjaar. Maar helaas, het lukte niet. Dus ik steek nu net pas mijn hoofd weer boven de dekens uit. Zo suf is dat, ik vergeet het altijd, maar ziek zijn valt altijd tegen. Soms denk ik wel eens 'ik zou wel een hele week lekker in bed willen liggen'. Maar dat lekkere is er helaas niet bij als je ziek bent. Ik kon niet eens mijn ogen open doen van de hoofdpijn en alles wat ik at, kwam er weer uit. Gelukkig lijkt het ergste weer voorbij en doe ik tot na het weekend niet veel. Dan een laatste drukke werkweek en dan staat Portugal voor de deur! Hoezee.

Geen verse blogjes dus. Maar eentje van de plank.

Lotte had een speurtocht voor me georganiseerd. Een fotospeurtocht. Ik had in december een fotocursus #anderskijkenindonkeredagen gedaan bij www.elsekramer.nl. Als slot was daar een fotospeurtocht, die Lotte en ik zo leuk vonden dat Lotte er een speciaal voor mij maakte. Zo lief. Ze was een halve dag bezig geweest met het bedenken van opdrachten en het inspreken van de tekst. Ik kon die tekst op mijn telefoon afluisteren en m dan iedere keer na een opdracht op pauze zetten, zodat ik kon fotograferen.

Met een hele persoonlijke toelichting, dat ik mijn nieuwe camera net had, en er wel over kon leren via youtube en teksten, maar dat ik ook gewoon kon uitproberen en dat zij me daarom op een spoor zou zetten. Bij iedere opdracht kwamen er tips over compositie en lensgebruik en perspectief, echt superprofessioneel.

Dit zijn mijn resultaten geworden.

Een van de opdrachten, fotografeer gras en maak verschil tussen scherp en onscherp.

Volgende opdracht: zoek naar streepjes en maak er 9 verschillende foto's van.


Deze leek moeilijk in een grauwe wintertuin, maar lukte toch: zoek 9x rood.


Fotografeer kerstlichtjes die uit zijn, zodat je goed de draadjes ziet.


Fotografeer borden.


Fotografeer gezichtjes #iseefaces.


Fotografeer van buiten naar binnen en zorg dat je beide ziet.


Bedankt Lotte voor de leuke opdrachten!

Comments

wilmi said…
Hè balen dat je ziek werd! Nou in ieder geval heb je vandaag lekker kunnen genieten van de zon, wat was het heerlijk hè!
Wat veel voorjaarsbloeiers heb je al in de tuin, hier alleen nog voorzichtige sneeuwklokjes. Hoewel, misschien als ik morgen kijk, na deze zonnige dag, dat het er wel anders uit ziet.
En Portugal..wat een heerlijk vooruitzicht!
Wij gaan ook (eindelijk) in de meivakantie.
Waar zitten jullie ongeveer? Wij omgeving Quarteira. Ben heel benieuwd..(voor de eerste keer vliegen met de twee jongsten)hoe dat gaat bevallen.
Fijn weekend!
Anonymous said…
Wat ontzettend lief dat ze dit heeft gedaan. Waarschijnlijke omdat ze weet hoe jij hier van geniet.
Tineke
jojoco said…
@wilmi, wat heerlijk om in de meivakantie naar Portugal te gaan! Ik ken de Algarve alleen in februari.

We zitten nu in de buurt van Silves, een stukje westelijker van Faro en Quarteira en wat meer het binnenland in. Quarteira ken ik niet.
Wij zijn ook een jaar juist oostenlijker van Faro geweest, het binnenland boven olhao, maar hoewel dat ook prachtig was, vind ik het gedeelte bij Silves het mooist. Heel veel plezier bij het verheugen alvast!

en @Tineke, lief he? En ze geniet zelf ook van foto's maken. Leuk om zoiets te delen.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more