Fotospeurtocht

Na twee weken kwakkelen was ik dan uiteindelijk toch geveld door de griep. Jammer, ik hoopte hem voor te blijven, want volgende week vertrekken we al naar Portugal en dan begint voor mij het voorjaar. Maar helaas, het lukte niet. Dus ik steek nu net pas mijn hoofd weer boven de dekens uit. Zo suf is dat, ik vergeet het altijd, maar ziek zijn valt altijd tegen. Soms denk ik wel eens 'ik zou wel een hele week lekker in bed willen liggen'. Maar dat lekkere is er helaas niet bij als je ziek bent. Ik kon niet eens mijn ogen open doen van de hoofdpijn en alles wat ik at, kwam er weer uit. Gelukkig lijkt het ergste weer voorbij en doe ik tot na het weekend niet veel. Dan een laatste drukke werkweek en dan staat Portugal voor de deur! Hoezee.

Geen verse blogjes dus. Maar eentje van de plank.

Lotte had een speurtocht voor me georganiseerd. Een fotospeurtocht. Ik had in december een fotocursus #anderskijkenindonkeredagen gedaan bij www.elsekramer.nl. Als slot was daar een fotospeurtocht, die Lotte en ik zo leuk vonden dat Lotte er een speciaal voor mij maakte. Zo lief. Ze was een halve dag bezig geweest met het bedenken van opdrachten en het inspreken van de tekst. Ik kon die tekst op mijn telefoon afluisteren en m dan iedere keer na een opdracht op pauze zetten, zodat ik kon fotograferen.

Met een hele persoonlijke toelichting, dat ik mijn nieuwe camera net had, en er wel over kon leren via youtube en teksten, maar dat ik ook gewoon kon uitproberen en dat zij me daarom op een spoor zou zetten. Bij iedere opdracht kwamen er tips over compositie en lensgebruik en perspectief, echt superprofessioneel.

Dit zijn mijn resultaten geworden.

Een van de opdrachten, fotografeer gras en maak verschil tussen scherp en onscherp.

Volgende opdracht: zoek naar streepjes en maak er 9 verschillende foto's van.


Deze leek moeilijk in een grauwe wintertuin, maar lukte toch: zoek 9x rood.


Fotografeer kerstlichtjes die uit zijn, zodat je goed de draadjes ziet.


Fotografeer borden.


Fotografeer gezichtjes #iseefaces.


Fotografeer van buiten naar binnen en zorg dat je beide ziet.


Bedankt Lotte voor de leuke opdrachten!

3 comments:

wilmi said...

Hè balen dat je ziek werd! Nou in ieder geval heb je vandaag lekker kunnen genieten van de zon, wat was het heerlijk hè!
Wat veel voorjaarsbloeiers heb je al in de tuin, hier alleen nog voorzichtige sneeuwklokjes. Hoewel, misschien als ik morgen kijk, na deze zonnige dag, dat het er wel anders uit ziet.
En Portugal..wat een heerlijk vooruitzicht!
Wij gaan ook (eindelijk) in de meivakantie.
Waar zitten jullie ongeveer? Wij omgeving Quarteira. Ben heel benieuwd..(voor de eerste keer vliegen met de twee jongsten)hoe dat gaat bevallen.
Fijn weekend!

Anonymous said...

Wat ontzettend lief dat ze dit heeft gedaan. Waarschijnlijke omdat ze weet hoe jij hier van geniet.
Tineke

jojoco said...

@wilmi, wat heerlijk om in de meivakantie naar Portugal te gaan! Ik ken de Algarve alleen in februari.

We zitten nu in de buurt van Silves, een stukje westelijker van Faro en Quarteira en wat meer het binnenland in. Quarteira ken ik niet.
Wij zijn ook een jaar juist oostenlijker van Faro geweest, het binnenland boven olhao, maar hoewel dat ook prachtig was, vind ik het gedeelte bij Silves het mooist. Heel veel plezier bij het verheugen alvast!

en @Tineke, lief he? En ze geniet zelf ook van foto's maken. Leuk om zoiets te delen.

Dit vinden anderen leuk nu