Skip to main content

Avond

De avond valt. Snel toch nog maar even naar buiten. 

En dan naar binnen kijken, waar de dames een taart aan het bakken zijn.Lekker ding. Alleen maar gekke bekken, die hieronder was de halve seconde 'gewoon'.


Strike a pose.

(gaaf gezicht trouwens vind ik, dat warme licht binnen en de bomen gereflecteerd in het glas). En mijn lelijke laarzen. Wie een tip heeft trouwens voor de ultieme boerenlaarzen, die wel echt waterdicht zijn en ook warm en makkelijk in te stappen zijn, ik hoor het graag. Deze ultiem lelijke oudjes van de Decathlon (voor een tientje) mogen nu toch wel een keer vervangen worden, maar ik zie wel mooie, maar die zijn dan toch niet echt waterdicht.


De zon gaat weer eens weergaloos onder.


Zo blij met mijn camera. Even inzoomen op een haas.

Zo ingezoomd zie je de zon echt achter de boerderij verdwijnen. Toch wel een paar kilometer verderop. Bijzonder dat het zo scherp is, vind ik. Je kunt de takken van de bomen bijna tellen.


IJs.De lucht als de zon net onder is. Dat mooie blauw. Met een lichtgevend wolkje. Deze avond was het echt een waar schouwspel, want hierna werd het nog lila, paars, roze. Maar toen zat ik alweer lekker binnen.


Comments

Anonymous said…
Ik heb rubberlaarzen van Le Chameau. Natuurrubber wordt niet hard bij kou...en ik heb die laarzen al meer dan 10 jaar.
http://www.houseofoutdoor.com/waterdichte-laarzen/

Groetjes, Ellen
scrapothekerin.blogspot.com
Anonymous said…
Chanel heeft ieder seizoen wel een paar rubberlaarzen in de collectie. Prijs op aanvraag.

Colette
Angelique said…
Prachtige foto's weer!!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …