Skip to main content

Avond

De avond valt. Snel toch nog maar even naar buiten. 

En dan naar binnen kijken, waar de dames een taart aan het bakken zijn.Lekker ding. Alleen maar gekke bekken, die hieronder was de halve seconde 'gewoon'.


Strike a pose.

(gaaf gezicht trouwens vind ik, dat warme licht binnen en de bomen gereflecteerd in het glas). En mijn lelijke laarzen. Wie een tip heeft trouwens voor de ultieme boerenlaarzen, die wel echt waterdicht zijn en ook warm en makkelijk in te stappen zijn, ik hoor het graag. Deze ultiem lelijke oudjes van de Decathlon (voor een tientje) mogen nu toch wel een keer vervangen worden, maar ik zie wel mooie, maar die zijn dan toch niet echt waterdicht.


De zon gaat weer eens weergaloos onder.


Zo blij met mijn camera. Even inzoomen op een haas.

Zo ingezoomd zie je de zon echt achter de boerderij verdwijnen. Toch wel een paar kilometer verderop. Bijzonder dat het zo scherp is, vind ik. Je kunt de takken van de bomen bijna tellen.


IJs.De lucht als de zon net onder is. Dat mooie blauw. Met een lichtgevend wolkje. Deze avond was het echt een waar schouwspel, want hierna werd het nog lila, paars, roze. Maar toen zat ik alweer lekker binnen.


Comments

Anonymous said…
Ik heb rubberlaarzen van Le Chameau. Natuurrubber wordt niet hard bij kou...en ik heb die laarzen al meer dan 10 jaar.
http://www.houseofoutdoor.com/waterdichte-laarzen/

Groetjes, Ellen
scrapothekerin.blogspot.com
Anonymous said…
Chanel heeft ieder seizoen wel een paar rubberlaarzen in de collectie. Prijs op aanvraag.

Colette
Angelique said…
Prachtige foto's weer!!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more