Skip to main content

Maandag

En toen was het alweer de laatste maandag van de maand. Januari kunnen we bijna afstrepen. Even terugkijken op de afgelopen week.

Na Blue Monday kwam Pink Monday:


Roze fruitsmoothie en een roze lucht.Ik heb de ingekleurde kleurplaten opgehangen in het trapgat. Een beetje kleur in huis.Even naar buiten. Een wandeling in het laatste licht van de dag.IJs!Mijn yogastudio by night. Met heel veel sterren en een kleine maan. Zie je 'm door het raam?


De ochtend komt.


Hardlopen wil niet zo, eigenlijk al niet sinds oktober. Het geeft niet. Ik heb mijn doelen bijgesteld. Dan maar even niet ver en makkelijk. Voor het nieuwe jaar hoef ik geen snelheidsrecords of afstandsrecords. Ik heb geen wedstrijd op mijn verlanglijstje staan. Wel wil ik weer graag de 100 km per maand halen. Met eigen benen, wandelend of rennend. Het liefst op de mooiste plekjes die je kunt bedenken. Dit was zo'n mooi plekje. Samen met Joost.

Gezellig gelopen samen.


Een geheime boodschap op straat. Hartjes.

De kat ligt lekker te luieren in de zon.


Ik heb een nieuw renjackje gekocht. Wilde er graag een die wat zichtbaarder was.


Tot nu toe in mijn 30 dagen yogachallenge drie dagen gespijbeld. Maar verder iedere dag trouw even oefenen. Het is wel heel erg leuk om te merken dat zo een paar minuten per dag echt veel doet voor lenigheid en soepelheid. En wat nog leuker is, voor focus en balans. Die video's leggen echt heel goed uit wat je houding moet zijn, waar je op moet letten, hoe je moet ademhalen. Deze vond ik zo stoer, dat die lukte. Dat moest op de foto! Een zelfontspanningsfoto, dus een beetje gehaast en een gespannen blik, maar ik deed 'm mooi wel!


Veel etentjes deze week, twee met vriendinnen en een zakenetentje. Heel veel, heel lekker gegeten.Dus zondags maar weer lekker naar buiten, stukje lopen door de weilanden.


Comments

Carla said…
Ik kan sinds een paar dagen niet alle foto's zien. Soms zijn ze helemaal zwart, soms een wit vlak met een zwart lijntje eromheen.
Hebben daar meer mensen last van?
Vind het zo jammer, want ik geniet juist zo van je foto's!
jojoco said…
@Carla, wat gek en vervelend zeg? Ik heb het wel eens dat ik mijn pagina opnieuw moet laden (F5), maar dat ligt aan onze trage verbinding thuis. Ik heb mijn blog maar eens vanaf verschillende computers bekeken, maar zie dan wel alle foto's. Ben ook benieuwd of meerdere mensen daar last van hebben!
Carla said…
Inmiddels is het gelukkig opgelost en zie ik alles weer :) Geen idee wat het geweest is, maar het is weer over en ik kan weer lekker genieten van je mooie foto's!
Dank je wel!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more