Skip to main content

In het om het huis

Zul je net zien he, heb je een nieuwe camera, is het echt bagger fotoweer. Zo donker, nat, stormachtig. Niet echt uitnodigend om naar buiten te gaan, of binnen te fotograferen.

Maar! Zo nu en dan brak de zon toch door. En ook in het donker is het leuk om te oefenen en te spelen met instellingen.


Er zitten allerlei filters op, zodat dit beeld direct uit de camera komt. Wel geinig, niet iets wat ik veel zal gebruiken. Een filter achteraf toepassen is net zo makkelijk en biedt meer mogelijkheden. Toch leuk. 


Ik schreef een hele stapel post. Zo leuk, om zo te delen en pakketjes blijheid in je brievenbus terug te vinden en andermans brievenbus te stoppen.


Weer lekker aan 't kleuren!Grijs, donker en grauw.


Het was mannendag hier, zondag. Zo hard aan het werk waren ze! Gezellig!


Een enorme berg hout gekloofd en opgestapeld. Wat een megaklus!
Altijd fijn: een gevulde fruitschaal.


Soessnoes.


Van Ans uit haar tuin gekregen.


Deze lag random op de trap.


Smile!


De wolken in de plas.


Sneeuw! Het sneeuwde!


IJzig was het.


En het strand weer zo breed.Prachtige wolkenluchten.


En alles zo nat. Sloten stromen bijna over. Weilanden zijn zompig. Overal plassen.


Maar in de tuin is de lente al van start gegaan. Wel heel vroeg dit jaar!


Zo'n teken van hoop. Van nieuw leven. Hoe dat groen zo teer lijkt, maar zich heel krachtig een weg baant naar buiten. Dwars door blad en takjes heen.Opeens zie ik overal in de tuin de bollen opkomen. Jeminee. Wat vroeg!Een eerste crocus bloeit zelfs al. Hoinks!


Nog meer wolken in nog meer plassen.


Dutch mountains. Dat heldere scherpe licht. Fijn, zeker na al het grijze.
De haan scharrelt lekker rond met zijn damesgevolg.
(echt wel superblij met mijn camera, alle foto's zijn onbewerkt, maar zo scherp, vind ik).


Nog maar weer foto's van de leuke hoekjes. 
Stepping into the light.Met andere ogen naar de gewone hoekjes in huis kijken. 


Dag meneer de uil!

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more