Skip to main content

In het om het huis

Zul je net zien he, heb je een nieuwe camera, is het echt bagger fotoweer. Zo donker, nat, stormachtig. Niet echt uitnodigend om naar buiten te gaan, of binnen te fotograferen.

Maar! Zo nu en dan brak de zon toch door. En ook in het donker is het leuk om te oefenen en te spelen met instellingen.


Er zitten allerlei filters op, zodat dit beeld direct uit de camera komt. Wel geinig, niet iets wat ik veel zal gebruiken. Een filter achteraf toepassen is net zo makkelijk en biedt meer mogelijkheden. Toch leuk. 


Ik schreef een hele stapel post. Zo leuk, om zo te delen en pakketjes blijheid in je brievenbus terug te vinden en andermans brievenbus te stoppen.


Weer lekker aan 't kleuren!Grijs, donker en grauw.


Het was mannendag hier, zondag. Zo hard aan het werk waren ze! Gezellig!


Een enorme berg hout gekloofd en opgestapeld. Wat een megaklus!
Altijd fijn: een gevulde fruitschaal.


Soessnoes.


Van Ans uit haar tuin gekregen.


Deze lag random op de trap.


Smile!


De wolken in de plas.


Sneeuw! Het sneeuwde!


IJzig was het.


En het strand weer zo breed.Prachtige wolkenluchten.


En alles zo nat. Sloten stromen bijna over. Weilanden zijn zompig. Overal plassen.


Maar in de tuin is de lente al van start gegaan. Wel heel vroeg dit jaar!


Zo'n teken van hoop. Van nieuw leven. Hoe dat groen zo teer lijkt, maar zich heel krachtig een weg baant naar buiten. Dwars door blad en takjes heen.Opeens zie ik overal in de tuin de bollen opkomen. Jeminee. Wat vroeg!Een eerste crocus bloeit zelfs al. Hoinks!


Nog meer wolken in nog meer plassen.


Dutch mountains. Dat heldere scherpe licht. Fijn, zeker na al het grijze.
De haan scharrelt lekker rond met zijn damesgevolg.
(echt wel superblij met mijn camera, alle foto's zijn onbewerkt, maar zo scherp, vind ik).


Nog maar weer foto's van de leuke hoekjes. 
Stepping into the light.Met andere ogen naar de gewone hoekjes in huis kijken. 


Dag meneer de uil!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …