Skip to main content

Eerste probeersels


Sjemineeee. Wat cool! Ik ben echt een blij kind. Een selectie van mijn eerste uitprobeersels. Ik heb de aan en uitknop gevonden. Intussen al een stuk of 20 YouTube-reviews bekeken (helaas nog geen goede tutorials kunnen vinden). Ik heb gewoon maar wat her en der gefotografeerd. Gisteravond in het donker. Zonder flits. En ook vandaag, binnen, was het tamelijk donker. Ik sta versteld van de kwaliteit. Kijk deze foto hieronder nou. Prachtig toch!


Hier zie je dat ik nog wel even moet zoeken naar het juiste scherpstelpunt, volgens mij hier de pan en niet het voorste gezicht. Maar deze ging even snel van ratsflats. Wel gaaf, die kleine scherptediepte! Hier ga ik nog veel meer mee stoeien.


Rocky, bij het raam.


Kopje koffie.


Rood is altijd een moeilijke kleur om te fotograferen. Gaat echt goed.


Alle foto's zo onbewerkt uit de camera he?

Hier zie je dat ik wel iets met de witbalans had mogen doen, al is dat warme licht ook wel sfeervol. Moet ook nog uitzoeken hoe ik dat eenvoudig kan aanpassen. Het is me al een keer gelukt, maar ik kan het nog niet feilloos vinden.


Alle foto's zonder flits, gewoon in een donkere kamer met alleen de lampen aan.Dit is wel een beetje raar, die groene stipjes. Heb nog niet door waar die van komen. Staat wel grappig, maar ze horen er niet.


Dit lukte me niet goed met mijn andere camera.Deze is ook mooi, met die lichtpuntjes onscherp op de achtergrond.


Hupst op en neer!

Comments

wilmi said…
Hee, wat leuk. Wist ik helemaal niet, van die systeemcamera's! Ik loop ook steeds vaker gewoon met mijn telefoon i.p.v. die zware spielgelreflex.Zo zie je maar, het blijft in beweging. Mooie foto's hoor! Kan me voorstellen dat je alles weer opnieuw gaat proberen en uitvinden, leuk! Veel plezier ermee!
Anonymous said…
he wat grappig ik ben ook aan het overgaan naar een compactere camera, fujifilm of olympus denk ik, want de slr is te zwaar en nieuwe lenzen voor de canon zijn veel te duur (en mijn lensen zijn te slecht op dit moment, arjens telefoon camera is veel beter dan mijn slr...) en Marten gaat de oude set krijgen! Lichtere body en lichtere en goedkopere lenzen, ik kijk er ook naar uit! Mooi inderdaad als je een 1.4 hebt bv, met hele korte scherpte diepte, ideaal!
Heel veel plezier!! groet! Annemarie

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more