Skip to main content

Eerste probeersels


Sjemineeee. Wat cool! Ik ben echt een blij kind. Een selectie van mijn eerste uitprobeersels. Ik heb de aan en uitknop gevonden. Intussen al een stuk of 20 YouTube-reviews bekeken (helaas nog geen goede tutorials kunnen vinden). Ik heb gewoon maar wat her en der gefotografeerd. Gisteravond in het donker. Zonder flits. En ook vandaag, binnen, was het tamelijk donker. Ik sta versteld van de kwaliteit. Kijk deze foto hieronder nou. Prachtig toch!


Hier zie je dat ik nog wel even moet zoeken naar het juiste scherpstelpunt, volgens mij hier de pan en niet het voorste gezicht. Maar deze ging even snel van ratsflats. Wel gaaf, die kleine scherptediepte! Hier ga ik nog veel meer mee stoeien.


Rocky, bij het raam.


Kopje koffie.


Rood is altijd een moeilijke kleur om te fotograferen. Gaat echt goed.


Alle foto's zo onbewerkt uit de camera he?

Hier zie je dat ik wel iets met de witbalans had mogen doen, al is dat warme licht ook wel sfeervol. Moet ook nog uitzoeken hoe ik dat eenvoudig kan aanpassen. Het is me al een keer gelukt, maar ik kan het nog niet feilloos vinden.


Alle foto's zonder flits, gewoon in een donkere kamer met alleen de lampen aan.Dit is wel een beetje raar, die groene stipjes. Heb nog niet door waar die van komen. Staat wel grappig, maar ze horen er niet.


Dit lukte me niet goed met mijn andere camera.Deze is ook mooi, met die lichtpuntjes onscherp op de achtergrond.


Hupst op en neer!

Comments

wilmi said…
Hee, wat leuk. Wist ik helemaal niet, van die systeemcamera's! Ik loop ook steeds vaker gewoon met mijn telefoon i.p.v. die zware spielgelreflex.Zo zie je maar, het blijft in beweging. Mooie foto's hoor! Kan me voorstellen dat je alles weer opnieuw gaat proberen en uitvinden, leuk! Veel plezier ermee!
Anonymous said…
he wat grappig ik ben ook aan het overgaan naar een compactere camera, fujifilm of olympus denk ik, want de slr is te zwaar en nieuwe lenzen voor de canon zijn veel te duur (en mijn lensen zijn te slecht op dit moment, arjens telefoon camera is veel beter dan mijn slr...) en Marten gaat de oude set krijgen! Lichtere body en lichtere en goedkopere lenzen, ik kijk er ook naar uit! Mooi inderdaad als je een 1.4 hebt bv, met hele korte scherpte diepte, ideaal!
Heel veel plezier!! groet! Annemarie

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more