Skip to main content

Eerste probeersels


Sjemineeee. Wat cool! Ik ben echt een blij kind. Een selectie van mijn eerste uitprobeersels. Ik heb de aan en uitknop gevonden. Intussen al een stuk of 20 YouTube-reviews bekeken (helaas nog geen goede tutorials kunnen vinden). Ik heb gewoon maar wat her en der gefotografeerd. Gisteravond in het donker. Zonder flits. En ook vandaag, binnen, was het tamelijk donker. Ik sta versteld van de kwaliteit. Kijk deze foto hieronder nou. Prachtig toch!


Hier zie je dat ik nog wel even moet zoeken naar het juiste scherpstelpunt, volgens mij hier de pan en niet het voorste gezicht. Maar deze ging even snel van ratsflats. Wel gaaf, die kleine scherptediepte! Hier ga ik nog veel meer mee stoeien.


Rocky, bij het raam.


Kopje koffie.


Rood is altijd een moeilijke kleur om te fotograferen. Gaat echt goed.


Alle foto's zo onbewerkt uit de camera he?

Hier zie je dat ik wel iets met de witbalans had mogen doen, al is dat warme licht ook wel sfeervol. Moet ook nog uitzoeken hoe ik dat eenvoudig kan aanpassen. Het is me al een keer gelukt, maar ik kan het nog niet feilloos vinden.


Alle foto's zonder flits, gewoon in een donkere kamer met alleen de lampen aan.Dit is wel een beetje raar, die groene stipjes. Heb nog niet door waar die van komen. Staat wel grappig, maar ze horen er niet.


Dit lukte me niet goed met mijn andere camera.Deze is ook mooi, met die lichtpuntjes onscherp op de achtergrond.


Hupst op en neer!

Comments

wilmi said…
Hee, wat leuk. Wist ik helemaal niet, van die systeemcamera's! Ik loop ook steeds vaker gewoon met mijn telefoon i.p.v. die zware spielgelreflex.Zo zie je maar, het blijft in beweging. Mooie foto's hoor! Kan me voorstellen dat je alles weer opnieuw gaat proberen en uitvinden, leuk! Veel plezier ermee!
Anonymous said…
he wat grappig ik ben ook aan het overgaan naar een compactere camera, fujifilm of olympus denk ik, want de slr is te zwaar en nieuwe lenzen voor de canon zijn veel te duur (en mijn lensen zijn te slecht op dit moment, arjens telefoon camera is veel beter dan mijn slr...) en Marten gaat de oude set krijgen! Lichtere body en lichtere en goedkopere lenzen, ik kijk er ook naar uit! Mooi inderdaad als je een 1.4 hebt bv, met hele korte scherpte diepte, ideaal!
Heel veel plezier!! groet! Annemarie

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…