Skip to main content

De schoonheid van het alledaagse


 Ook in het komende nieuwe jaar blijf ik weer stilstaan bij de schoonheid van het alledaagse. Het zit in mijn bloed intussen, iedere dag mooie dingen spotten en op de foto zetten.

Dit was wel heel bijzonder. Een regenboog, over ons hele huis heen. Feeling blessed.


Isa had een groepje vrienden te logeren. Konden ze mooi in de caravan slapen. Alhoewel, slapen, daar kwam weinig van terecht volgens mij....Een heel gezellig clubje. Fijn dat ze haar vrienden mee naar huis neemt. Nu op de middelbare school ver weg, weet ik steeds minder wat ze met wie doet. Een aantal ken ik intussen gelukkig al, maar nu heb ik nog meer gezichten bij de namen. Ze hadden het leuk!


My sweet love aan het voorbereiden voor het oudjaarsdiner.


Opa en Oma gingen met alle kleinkinderen naar het Wintercircus. Joost en ik gingen samen naar het strand om daar te gaan hardlopen. Dat is toch echt wel het allerleukste, hardlopen in de natuur, op mooie plekken.

Het vlammetje brandt! Soms is het hard werken om het gaande te houden. Ben 'streng' voor mezelf met de dingen waarvan ik gemerkt heb dat ze werken: iedere ochtend lamp, pillen, iedere dag naar buiten, headspace en in januari ook nog eens een yogachallenge. Soms voelt het als streng en heb ik de neiging om de teugels wat te laten vieren, maar de herinnering aan de slechte weken, maken dat ik dat voorlopig niet durf.
We gaan lekker samen!
Zo mooi! Net op tijd om in een strandtent de zon onder te zien gaan.

Ook het komende jaar wil ik weer zo vaak mogelijk over de dijk klimmen. Mijn goede voornemens zijn niet veranderd, die zijn het afgelopen jaar gelukt en neem ik mee.Honderd tinten blauw.


Fijne dagelijkse dingen.
De laatste wandeling van 2014. Door mijn mooie polder.Mijn hardloopdoelen behaald! Ik wilde dit jaar 1200 km, nadat vorig jaar de 1000 gehaald was. En dat is gelukt. Ruimschoots! Best een beetje trots op mezelf.
Isa bracht ik voor Oudjaar naar een vriendin. Voor het eerst. Slik. Loslaten. Ik voelde me wel een beetje een schipper, uitkijkend in de verte. Gelukkig hadden we elkaar met zijn viertjes aan de telefoon om 0.00 uur.Het regent zonnestralen.


Getting ready to party!En het eerste loopje in het nieuwe jaar zit er ook weer op. Net als vorig jaar is mijn doel voor komend jaar om de 1200 km weer te halen. Benieuwd waar mijn benen me zullen brengen....


En het vuur nog maar eens aan.


Knus tekenen met zijn drietjes. Met aquarelpotloden.


Mooi he?


Foto's voor mijn #anderskijken speurtocht.
Vandaag wandelde ik de zon onder. Het stormde en het was guur. Op de terugweg vloog ik zowat.
Zo het nieuwe jaar in....

Comments

Familie Schaap said…
Wat woon jij ontzettend prachtig..wat een geschenk!

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more