Skip to main content

De schoonheid van het alledaagse


 Ook in het komende nieuwe jaar blijf ik weer stilstaan bij de schoonheid van het alledaagse. Het zit in mijn bloed intussen, iedere dag mooie dingen spotten en op de foto zetten.

Dit was wel heel bijzonder. Een regenboog, over ons hele huis heen. Feeling blessed.


Isa had een groepje vrienden te logeren. Konden ze mooi in de caravan slapen. Alhoewel, slapen, daar kwam weinig van terecht volgens mij....Een heel gezellig clubje. Fijn dat ze haar vrienden mee naar huis neemt. Nu op de middelbare school ver weg, weet ik steeds minder wat ze met wie doet. Een aantal ken ik intussen gelukkig al, maar nu heb ik nog meer gezichten bij de namen. Ze hadden het leuk!


My sweet love aan het voorbereiden voor het oudjaarsdiner.


Opa en Oma gingen met alle kleinkinderen naar het Wintercircus. Joost en ik gingen samen naar het strand om daar te gaan hardlopen. Dat is toch echt wel het allerleukste, hardlopen in de natuur, op mooie plekken.

Het vlammetje brandt! Soms is het hard werken om het gaande te houden. Ben 'streng' voor mezelf met de dingen waarvan ik gemerkt heb dat ze werken: iedere ochtend lamp, pillen, iedere dag naar buiten, headspace en in januari ook nog eens een yogachallenge. Soms voelt het als streng en heb ik de neiging om de teugels wat te laten vieren, maar de herinnering aan de slechte weken, maken dat ik dat voorlopig niet durf.
We gaan lekker samen!
Zo mooi! Net op tijd om in een strandtent de zon onder te zien gaan.

Ook het komende jaar wil ik weer zo vaak mogelijk over de dijk klimmen. Mijn goede voornemens zijn niet veranderd, die zijn het afgelopen jaar gelukt en neem ik mee.Honderd tinten blauw.


Fijne dagelijkse dingen.
De laatste wandeling van 2014. Door mijn mooie polder.Mijn hardloopdoelen behaald! Ik wilde dit jaar 1200 km, nadat vorig jaar de 1000 gehaald was. En dat is gelukt. Ruimschoots! Best een beetje trots op mezelf.
Isa bracht ik voor Oudjaar naar een vriendin. Voor het eerst. Slik. Loslaten. Ik voelde me wel een beetje een schipper, uitkijkend in de verte. Gelukkig hadden we elkaar met zijn viertjes aan de telefoon om 0.00 uur.Het regent zonnestralen.


Getting ready to party!En het eerste loopje in het nieuwe jaar zit er ook weer op. Net als vorig jaar is mijn doel voor komend jaar om de 1200 km weer te halen. Benieuwd waar mijn benen me zullen brengen....


En het vuur nog maar eens aan.


Knus tekenen met zijn drietjes. Met aquarelpotloden.


Mooi he?


Foto's voor mijn #anderskijken speurtocht.
Vandaag wandelde ik de zon onder. Het stormde en het was guur. Op de terugweg vloog ik zowat.
Zo het nieuwe jaar in....

Comments

Familie Schaap said…
Wat woon jij ontzettend prachtig..wat een geschenk!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more