Skip to main content

De schoonheid van het alledaagse


 Ook in het komende nieuwe jaar blijf ik weer stilstaan bij de schoonheid van het alledaagse. Het zit in mijn bloed intussen, iedere dag mooie dingen spotten en op de foto zetten.

Dit was wel heel bijzonder. Een regenboog, over ons hele huis heen. Feeling blessed.


Isa had een groepje vrienden te logeren. Konden ze mooi in de caravan slapen. Alhoewel, slapen, daar kwam weinig van terecht volgens mij....Een heel gezellig clubje. Fijn dat ze haar vrienden mee naar huis neemt. Nu op de middelbare school ver weg, weet ik steeds minder wat ze met wie doet. Een aantal ken ik intussen gelukkig al, maar nu heb ik nog meer gezichten bij de namen. Ze hadden het leuk!


My sweet love aan het voorbereiden voor het oudjaarsdiner.


Opa en Oma gingen met alle kleinkinderen naar het Wintercircus. Joost en ik gingen samen naar het strand om daar te gaan hardlopen. Dat is toch echt wel het allerleukste, hardlopen in de natuur, op mooie plekken.

Het vlammetje brandt! Soms is het hard werken om het gaande te houden. Ben 'streng' voor mezelf met de dingen waarvan ik gemerkt heb dat ze werken: iedere ochtend lamp, pillen, iedere dag naar buiten, headspace en in januari ook nog eens een yogachallenge. Soms voelt het als streng en heb ik de neiging om de teugels wat te laten vieren, maar de herinnering aan de slechte weken, maken dat ik dat voorlopig niet durf.
We gaan lekker samen!
Zo mooi! Net op tijd om in een strandtent de zon onder te zien gaan.

Ook het komende jaar wil ik weer zo vaak mogelijk over de dijk klimmen. Mijn goede voornemens zijn niet veranderd, die zijn het afgelopen jaar gelukt en neem ik mee.Honderd tinten blauw.


Fijne dagelijkse dingen.
De laatste wandeling van 2014. Door mijn mooie polder.Mijn hardloopdoelen behaald! Ik wilde dit jaar 1200 km, nadat vorig jaar de 1000 gehaald was. En dat is gelukt. Ruimschoots! Best een beetje trots op mezelf.
Isa bracht ik voor Oudjaar naar een vriendin. Voor het eerst. Slik. Loslaten. Ik voelde me wel een beetje een schipper, uitkijkend in de verte. Gelukkig hadden we elkaar met zijn viertjes aan de telefoon om 0.00 uur.Het regent zonnestralen.


Getting ready to party!En het eerste loopje in het nieuwe jaar zit er ook weer op. Net als vorig jaar is mijn doel voor komend jaar om de 1200 km weer te halen. Benieuwd waar mijn benen me zullen brengen....


En het vuur nog maar eens aan.


Knus tekenen met zijn drietjes. Met aquarelpotloden.


Mooi he?


Foto's voor mijn #anderskijken speurtocht.
Vandaag wandelde ik de zon onder. Het stormde en het was guur. Op de terugweg vloog ik zowat.
Zo het nieuwe jaar in....

Comments

Familie Schaap said…
Wat woon jij ontzettend prachtig..wat een geschenk!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …