Skip to main content

Afscheid


Het afgelopen jaar fotografeerde ik steeds minder met mijn spiegelreflex. Best zonde, want hoewel mijn Iphone best hele mooie foto's maakt, ligt er toch een geweldig apparaat zomaar op de plank. Zeker als je zo van fotograferen houdt als ik doe. Maar ja, Met mijn grote lens is het een zwaar ding. Die stop je niet zomaar in je tas, laat staan in je zak, waar ik wel altijd mijn Iphone tot mijn beschikking heb. 


Een hele tijd heb ik het maar laten gaan, maar in mijn achterhoofd was ik al lang bezig met het nadenken over een vervanger. Zou ik toch de overstap gaan maken van mijn Sony A550 naar een Nikon of Canon? Zou ik dan weer meer gaan fotograferen? Met al die nieuwe toestellen en lenzen en de ontwikkelingen die zo snel gaan, is het een tijdrovende klus om te bepalen wat je wil. Ik nam er mijn tijd voor. Steeds sterker kwam ook naar voren dat ik misschien wel veel beter naar een systeemcamera kon overstappen. Kleiner, compacter, maar wel met de mogelijkheid lenzen te wisselen en net zoveel instelmogelijkheden als mijn dslr, zoniet meer.

En zo begon mijn studie naar systeemcamera's. Het internet is dan zo'n enorme bron van informatie. Ik had er een paar op mijn shortlist staan en had op de een of andere manier een voorkeur voor de Samsung NX30. Had er mooie foto's van gezien en goede dingen over gelezen. Maar toch nog andere camera's ook op mijn shortlist.


Daarom voor het eerst niet zelf besloten en via internet besteld, maar naar een camerawinkel gegaan, Cameraland, in Alkmaar. Daar legde ik mijn twijfels uit. Canon, Nikon, of toch de systeemcamera, want mijn belangrijkste 'probleem' was dat ik mijn camera te weinig meenam vanwege het formaat.

Al heel snel kreeg ik de Olympus E m10 in mijn handen. Dat was raar. Klein. Retro. Echt een ouderwets toestel met metalen behuizing. Maar licht en compact. Ik vond het even wennen. Wilde ook de Samsung vasthouden. Fijn ding, maar niet veel kleiner dan mijn Sony. En dat was toch wel wat ik wilde.


En zo ruilde ik, vrij stellig, mijn toestel en extra lenzen in, kreeg er veel te weinig geld voor terug, maar had geen zin in het gedoe om de spullen zelf te verkopen via Marktplaats.

En toen liep ik de winkel uit met een nieuwe camera.
Deze foto's op mijn log zijn dan ook het afscheid van mijn DSLR. Een nieuw tijdperk breekt aan.
Ik ben weer een dummy. Ik kon in eerste instantie de aan- en uitknop niet eens vinden. Ben nog aan het zoeken hoe het scherpstellen goed werkt (wel 81 punten, ipv de 5 die ik had), ben me aan het verdiepen in de mogelijkheden en alle functies. Spannend en leuk! En de eerste foto's zijn veelbelovend. Ik denk dat ik straks weer met nog meer plezier ga fotograferen!

Comments

Jolanda said…
Wat leuk! Snap je keuze.
Ik heb juist een nieuwe spiegelreflexbody gekocht. Eentje die je inderdaad niet heel handig meeneemt, maar ik wil vooral portretten maken. Dat vind ik zó leuk.
Volgende week ontvang ik de body en ga ik ook weer op onderzoek uit. Zin in.
Veel fotografeerplezier!

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more