Skip to main content

Afscheid


Het afgelopen jaar fotografeerde ik steeds minder met mijn spiegelreflex. Best zonde, want hoewel mijn Iphone best hele mooie foto's maakt, ligt er toch een geweldig apparaat zomaar op de plank. Zeker als je zo van fotograferen houdt als ik doe. Maar ja, Met mijn grote lens is het een zwaar ding. Die stop je niet zomaar in je tas, laat staan in je zak, waar ik wel altijd mijn Iphone tot mijn beschikking heb. 


Een hele tijd heb ik het maar laten gaan, maar in mijn achterhoofd was ik al lang bezig met het nadenken over een vervanger. Zou ik toch de overstap gaan maken van mijn Sony A550 naar een Nikon of Canon? Zou ik dan weer meer gaan fotograferen? Met al die nieuwe toestellen en lenzen en de ontwikkelingen die zo snel gaan, is het een tijdrovende klus om te bepalen wat je wil. Ik nam er mijn tijd voor. Steeds sterker kwam ook naar voren dat ik misschien wel veel beter naar een systeemcamera kon overstappen. Kleiner, compacter, maar wel met de mogelijkheid lenzen te wisselen en net zoveel instelmogelijkheden als mijn dslr, zoniet meer.

En zo begon mijn studie naar systeemcamera's. Het internet is dan zo'n enorme bron van informatie. Ik had er een paar op mijn shortlist staan en had op de een of andere manier een voorkeur voor de Samsung NX30. Had er mooie foto's van gezien en goede dingen over gelezen. Maar toch nog andere camera's ook op mijn shortlist.


Daarom voor het eerst niet zelf besloten en via internet besteld, maar naar een camerawinkel gegaan, Cameraland, in Alkmaar. Daar legde ik mijn twijfels uit. Canon, Nikon, of toch de systeemcamera, want mijn belangrijkste 'probleem' was dat ik mijn camera te weinig meenam vanwege het formaat.

Al heel snel kreeg ik de Olympus E m10 in mijn handen. Dat was raar. Klein. Retro. Echt een ouderwets toestel met metalen behuizing. Maar licht en compact. Ik vond het even wennen. Wilde ook de Samsung vasthouden. Fijn ding, maar niet veel kleiner dan mijn Sony. En dat was toch wel wat ik wilde.


En zo ruilde ik, vrij stellig, mijn toestel en extra lenzen in, kreeg er veel te weinig geld voor terug, maar had geen zin in het gedoe om de spullen zelf te verkopen via Marktplaats.

En toen liep ik de winkel uit met een nieuwe camera.
Deze foto's op mijn log zijn dan ook het afscheid van mijn DSLR. Een nieuw tijdperk breekt aan.
Ik ben weer een dummy. Ik kon in eerste instantie de aan- en uitknop niet eens vinden. Ben nog aan het zoeken hoe het scherpstellen goed werkt (wel 81 punten, ipv de 5 die ik had), ben me aan het verdiepen in de mogelijkheden en alle functies. Spannend en leuk! En de eerste foto's zijn veelbelovend. Ik denk dat ik straks weer met nog meer plezier ga fotograferen!

Comments

Jolanda said…
Wat leuk! Snap je keuze.
Ik heb juist een nieuwe spiegelreflexbody gekocht. Eentje die je inderdaad niet heel handig meeneemt, maar ik wil vooral portretten maken. Dat vind ik zó leuk.
Volgende week ontvang ik de body en ga ik ook weer op onderzoek uit. Zin in.
Veel fotografeerplezier!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …