MijnMoment 2014

De laatste dagen van het jaar zijn voor MijnMoment.com.

Mijmeraar is my middlename, en ik ben dol op verhalen. Echte verhalen. Daarom is het zo'n mooi initiatief, MijnMoment, waarin mensen terugkijken op hun jaar. Ik raad je aan eens te lezen en te bladeren en zelf stil te staan bij jouw eigen moment van het afgelopen jaar.


MijnMoment van het afgelopen jaar is de #goedemorgen.
Zo vaak als ik kon, klom ik de dijk over. Soms voor een snelle glimp, soms voor een kop koffie en thee terwijl mijn ogen dwaalden over het water. Een en dezelfde plek, maar altijd anders.


Mijn mooiste #goedemorgen aan de andere kant van de dijk was Midzomernacht. De wekker gezet terwijl het nog pikdonker was. Lotte en ik sjouwden een berg kleden de dijk over en zagen hoe het langzaam licht werd.

"En we verwonderden ons. Over de vorm van de wolken. De kleur van het licht. We zaten daar gewoon, samen, en zeiden hoeveel we van elkaar hielden en van de natuur. Dit was ons bijzondere moment. Alsof de hele wereld gewoon alleen aan ons tweetjes toebehoorde. Ieder ander nietsvermoedend in bed. We stalen de tijd, de minuten die heel langzaam voorbij gingen, alsof de tijd in de ochtendschemering een andere dimensie heeft."


Die verwondering verloor ik. Langzaam, zo rond het verschuiven van de klok naar wintertijd, ik had het in eerste instantie niet eens echt door. Beetje bij beetje trok de kleur weg uit mijn leven en maakte plaats voor grijs en somber. Ik keek wel, het kijken naar mooie dingen is zo'n vast onderdeel geworden van mijn dag, ik kan niet anders meer. Maar ik zag het niet meer. Ik merkte het, om me heen merkten ze het. Ik probeerde uit alle macht positief te blijven, mezelf naar buiten te schoppen, het te analyseren en op te lossen. Te relativeren, het gaat weer voorbij. Ik heb daar extra hulp bij gezocht en nog meer zelf alles gedaan wat ik kon.

En opeens, na een week of 6 van grauwengrijs, was daar, vlak voor Midwinter, het Midwinterfeest. Waar opeens dat vlammetje van binnen weer aanwakkerde, ik merkte het zo duidelijk. Die verwondering. Alsof mijn zintuigen weer aan werden gezet. De lichtjes, de warme gluhwijn, ik keek ernaar, ik rook eraan ik dronk ervan. Ik was er weer.

Die nacht klommen we weer over de dijk. Met dikke jassen en een oude sjaal om op te zitten. Pikkedonker, met alleen in de verte vage schimmen licht, een paar rode knipperlichtjes op het water. We lagen op onze rug en keken omhoog. De bevroren schelpjes koud onder ons. Mijn ogen wenden aan het donker en steeds meer sterren werden zichtbaar.

"In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Nederland tientallen 'vallende sterren' te zien. De weerbureaus denken dat de weersomstandigheden erg gunstig zijn.
Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). 

De sterrenregen is vanaf 20.00 uur waarschijnlijk de hele avond en nacht overal in het land goed te zien."

We telden er vijf. Ik deed 1 wens.

MijnMoment

De laatste dagen van het jaar

Het jaar 2014 is bijna ten einde. 

Een jaar vol projecten. Joost heeft de stacaravan mannenklaar.


Hij heeft 'm zelfs afgestyld voor een avondje met vrienden, met een rieten hoedje, een kerstauto en wat metalen platen. En bierviltje. Ik verzamel plaatjes op Pinterest voor mijn eigen eindstyling ;).


#anderskijken Benen.
IJs op de sloten.


Maar terwijl plaatjes van een besneeuwde wereld mijn tijdlijnen instromen, blijft het hier alleen maar regenen. Ik ben zwaar jaloers op de sneeuw!


Maar niet te lang getreurd. We vierden de start van onze vriendenkookclub. Met een champagneproeverij. Je kunt maar beter goed voorbereid het Oudennieuwfeest ingaan. Inclusief quiz, zalige hapjes, en heel veel gezelligheid.
En zo sloot ik mijn 43e levensjaar af. Met een lichte hoofdpijn klom ik de dijk over op mijn verjaardag.


Het eerste cadeau was al binnen: wat een stralende dag.


Nu snap ik waarom ik een katertje heb.Enjoying the little things.


#anderskijken Vier


#anderskijken Hoek


Samen met Joost liepen we een rondje hard. Trailrunning.


Met het ijs knarsend onder onze schoenen.
Schitterend!De avond viel weer eens wonderschoon in.


Geen groot feest dit jaar, maar wel kookte Joost zijn fameuse curry en hadden we onze lieve vrienden uit Friesland op bezoek, en mijn alleroudste vriendinnetje die ik al bijna 40 jaar ken.Ik ben een bofkont!


#anderskijken knoop


De zon zette de hut in een mysterieus licht.
Deze kreeg ik van Lotte. Helemaal zelf bedacht en geknutseld. <3 p="">

De kerstboom


Het voordeel van weg zijn met de kerst is dat je daarna nog extra kunt genieten van de kerstboom. Ik ben 'm nog lang niet zat. Zeker in het mooie namiddaglicht...Dit vinden anderen leuk nu