Dit was oktober


Met het einde van het jaar in zicht, lijken de dagen wel in een versnelling te komen, als een vliegwiel dat op gang is. De kinderen hebben het alweer over Sint Maarten en de Kerstversiering hangt al in de stad. Al bijna weer een jaar voorbij, zo peins ik melancholisch. Heel dubbel, want de zomer leek ook wel trager dan ooit afscheid te nemen dit jaar. Wat een prachtige maand was oktober. Met het zachte gouden licht, de sensationele wolkenluchten en de mistige ochtenden. De dagen zijn merkbaar korter, de haard moet weer aan. De eerste keer dat ik met donker wegging en pas in het donker weer thuis kwam, is alweer achter de rug. Oktober was de tijd van buiten vuurtjes stoken, bokbier drinken en kastanjes poffen. De winter kan nu ieder moment aankloppen. En ik weet nog steeds niet wat ik daarvan vind.Ook te zien op www.twistit.nuwww.twistit.nu en www.plukdedagfotografie.nl.

Verzameling leuke dingen

Oh help, de jaarlijkse winterdepressie komt weer sluipend binnen. Vorig jaar had ik 'm aardig in toom gehouden en ik heb de illusie dat ik ieder jaar een beetje wijzer word en er wat beter mee om leer gaan. 

Maar ik heb er last van, die donkere ochtenden en het gebrek aan licht. En dan is de wintertijd nu pas net ingegaan. Het zal wel weer settelen. Maar voorlopig gaat 't gepaard met een hele serie slechte nachten. Ik val prima in slaap, maar iedere keer weer midden in de nacht wakker. Dan zijn er weer muggen, dan maakt de verwarming herrie, dan schrik ik wakker uit een nare droom. Het duurt iedere keer uren voor ik weer inslaap, en als ik dan net diep slaap, gaat de wekker weer.

Gelukkig weet ik intussen dat het fases zijn. Dat het weer voorbij gaat. Dus ik negeer de vermoeidheid en richt me op het moois.

En guess what, het leven is post-hm opeens weer een heel stuk leuker, qua uitjes en lekker eten en drinken en de hort op.

Een verzameling leuks en liefs:

Isa met Rocky.


Met de meiden kasten kopen voor hun kamer. En toen zag ik opeens iemand bekends :). Wat leuk!


Zalig eten in Amsterdam. Ik ben dol op de polder en het platteland, maar in Amsterdam gaat mijn hart ook altijd extra open. Het is zo'n heerlijke stad. Met die lichtjes, de toeristen, de straatjes, de hectiek.Een avond heerlijk eten, drinken, kletsen. Daar knapt een mens van op!


En ieder stralend uurtje probeer ik mee te pakken. Zoveel mogelijk buiten zijn. Dat gouden licht van deze maand is zo ontzettend mooi.Ik verwende mezelf met een bosje bloemen.


En struinde een beetje door Edam.Blij word ik van bloemen.'s Avonds ging ik met vriendinnen naar Boyhood. Een geweldige film, confronterend, voor wat betreft de snelheid van het leven. En mooi, een van de 'boodschappen' 'don't seize the moment, the moment seizes you'. Aanrader. Vooral als je het kunt laten samen gaan met lieve vriendinnen, lachen, luisterend oor, bokbier, bitterballen, nog meer kletsen en als klap op de vuurpijl Joost die me diep in de nacht op zijn sloffen komt ophalen. <3 .="" p="">

Met een katertje probeerde ik toch wat van de zondag te maken. Met teamLotte bouwden we een Ikeakast in elkaar. Yeah ons!


Lotte deelde haar kamer opnieuw in. Ik doe wel een logje als 'ie helemaal af is, ze maakt 'm zo leuk!Er waren weer mooie ochtenden om toe te voegen aan de verzameling leuke dingen.En ik stopte een paar honderd bollen in de grond. (en 's avonds had ik rugpijn ;)).


Ik maakte een vreselijke zakelijke fout en was er helemaal naar van. Ik had een datum verkeerd in mijn agenda gezet en hoorde opeens dat er 15 man op me zat te wachten. Terwijl ik die ochtend nog checkte wat de tijden zouden zijn waarop ik de volgende dag aanwezig dacht te moeten zijn. Vreselijk om een klant en mijn opdrachtgever teleur te moeten stellen. De eerste keer in mijn carrière, sinds 1998. Ik baalde als een stekker, probeerde een goedmaker te verzinnen en nam maar even de tijd om het van me af te schudden. Even in de buitenlucht. Rocky kwam me troosten.


Lotte was hard aan het werk. Stoertje!


En -je raadt 't al- de zon ging gewoon weer onder.Ik probeerde de kleur van de herfst te zien.


En ook vandaag -er viel opeens een gat in mijn agenda- ging ik maar naar buiten. Licht, lucht en beweging. En lieve mensen. Ik kijk ernaar en koester het.

Blurb - vakantieboek 2014

Hoewel ik met de jaarboeken inmiddels alweer een beetje behoorlijk achterloop (ik moet nog beginnen aan 2013), heb ik een leuke en grote klus geklaard! Het vakantieboek van dit jaar.

Onze Roadtrip door Slovenië en Kroatië!

Het heeft me weer heel wat uurtjes gekost natuurlijk, ook al had ik op vakantie op mijn fototoestel al een selectie gemaakt en de helft van de foto's verwijderd. Gelukkig had ik al uitgebreide blogs geschreven en hoefde ik de teksten alleen maar te kopiëren. En het is erg leuk werk om te doen. Zeker op regenachtige dagen en avonden. Heerlijk met mijn hoofd weer terug in de vakantie. 

En even geleden deed ik dan de laatste check.


En kon ik het boek gaan versturen!


Van de week kwam de post. Hoera! Hoera!


Het is weer zo gaaf geworden! Ik blader er even doorheen, laat een paar pagina's zien, misschien krijg je zelf ook wel inspiratie zo, voor je eigen vakantiefoto's.Het voorblad heb ik (net als bij mijn laatste jaarboek) weer samengesteld met een collage. In Picasa gemaakt. Daar heb ik een aangepast formaat aangemaakt, ter grootte van een Blurbboekbladzijde.

Op Pinterest had ik mooie travelquotes gevonden. Opgeslagen op mijn harde schijf en geselecteerd om er een collage van te maken. Leuk effect, vind ik zelf!

Ook de kaft heb ik in Picasa gemaakt, met een selectie van wat foto's. Een beetje snel snel, maar toch leuk geworden.
Blurb heeft zelf ook een collagelayout voor de voorzijde, maar deze vond ik leuker.
Ik koos weer voor de Imagewrapversie. Dat blijft de mooiste, vind ik zelf. Een tip als je dat ook doet: zorg ervoor dat je genoeg witruimte hebt om je collage heen. Bij mij is het net aan goed gegaan, ik had er nog iets ruimer mee kunnen zitten. Je ziet dat de foto's aan de linkerzijde een klein beetje weglopen in de vouw en aan de rechterzijde een klein beetje om de kaft heenlopen.


Nog een keer de eerste pagina.


Ook een leuke tip voor alle folders en knipsels en kaartjes. Ik heb daar op een van de laatste vakantiedagen allemaal collages van neergelegd, op het kleed op de grond. En er vervolgens foto's van gemaakt. Echt perfect is het niet geworden, door de schaduw is niet alles heel goed leesbaar, maar toch leuk. Hier op de kaart met post its de plekken aangegeven waar we allemaal zijn geweest.

(het is nu nog minder scherp natuurlijk, met een foto van een foto).In het boek heb ik veel afgewiseld met een grote foto aan een kant en een serie kleinere foto's met veel witruimte aan de andere kant. Mooi effect vind ik dat.
De valkuil waar ik 'vroeger' veel vaker in stapte: zoveel mogelijk foto. Aan de linkerkant vind ik dat achteraf eigenlijk een beetje te druk. Ik had dat beter anders kunnen doen.


De kleuren in het boek zijn wel weer prima. Blurb heeft echt een goede kwaliteit!


Hier ben ik slimmer geweest, vind ik zelf. Een duidelijke keuze gemaakt, maar twee grote foto's en de rest klein erbij, om het hele verhaal te vertellen.


Weer zo'n collage, niet alleen met folders, ik heb er ook stenen bij gelegd, die we gekleurd hadden en een scorebriefje van het Yatzeeen. Een volgende keer ga ik hier nog verder mee experimenteren, ook bloemen/takken/stenen/schelpen etc verwerken.


Oh, wat was het toch een zalige vakantie! Dat blijft wel echt leuk aan fotoboeken, dat nagenieten. Het is toch echt het allerleukste om zo'n boek in je hand te kunnen houden en lekker te kunnen bladeren.Gekke meiden!


Ik heb in de vakantie veel foto's met mijn Iphone gemaakt, dat doe ik tegenwoordig sowieso heel veel. Normaal gesproken verwerkte ik die in kleinere foto's, maar hieronder is te zien dat de kwaliteit ook prima blijft bij paginavullende foto's. Goed om te weten!


Grappig om te zien hoe de kleuren uit de collage terugkomen in de foto's.


Dit was zo leuk. Al op vakantie hadden we zo'n flashback naar de Portugalvakantie van lang geleden, waar we een knuffelfoto van de meisjes maakten. Speciaal voor mij wilden ze nog wel een dikke knuffel geven aan elkaar.


Thuis zocht ik de oude foto op. Uit 2006! Lotte was hier 2 en Isa net 5. Wat een cuties he? En wat grappig om te zien dat ze nog steeds dezelfde uitstraling hebben.In mijn fotoboek probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen in beeldgebruik. Niet alleen landschappen met een wijde hoek, ook close ups van bijvoorbeeld bloemen, een vlinder of ik noem maar wat. Mensen erop, maar ik probeer ook steeds meer de 'dagelijkse' dingen vast te leggen. Het mooie brood, een tekening, een bosje geplukte bloemen. Die mix van beelden geven voor mij echt de sfeer van de vakantie weer.Veel Blurbplezier!

Dit vinden anderen leuk nu