Skip to main content

Sevilla dag 3


De zon kwam stralend op, op dag 3. Wat een weelde. Zwaar leven hoor. Uitslapen, ontbijten, weer de stad in.
We struinden door het centrum en de oude wijk.
En vonden Metropol Parasol. Ik had er foto's van gezien en was er benieuwd naar. Het bleek een beetje een ranzige plek te zijn met een spuuglelijk gebouw, pontificaal tussen de oude pandjes neergezet, als een soort paddestoelen. Onder het gewelfde dak stond een spongebobspringkussen en jengelde Spaanse kerstmuziek. Maar met een lift kon je er boven op komen en had je toch wel een bijzonder uitzicht over de stad.Daar kregen we natuurlijk weer honger van, en ergens in een heel leuk oud straatje aten we maar weer eens flink wat Spaanse tapa's.Rondom de kathedraal stonden allemaal stalletjes waar kerstfiguren en andere miniaturen werden verkocht.Wij liepen verder langs het water, over de boulevard.

Ook nu belandden we weer op een geweldige plek achter een soort markthal, stampvol zat het, we konden nog net op een muurtje zitten, tussen alle Spanjaarden, met een heerlijk glas wijn in de zon.


We sloten het eerste deel van dag 3 af op het dakterras.

Ook nu hadden we nog een heerlijk lange avond. Deze keer in Contenedor, een leuk tentje in de wijk Macarena, ook weer met vers biologisch eten. Verse pate, fantastische eendenborst (echt zalig) en een heerlijk toetje. Als wij niet kilo's aankomen deze dagen.....

Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more