Skip to main content

Kerst in Drenthe

Waar we voorgaande jaren met Kerst graag uitpakten om anderen in de watten te leggen, zag ik daar dit jaar zo tegenop. We besloten het dit jaar anders te doen. Gewoon weg, met zijn viertjes. En ik regelde een boerderij via Airbnb, in Drenthe, in Gees, een prachtig oud dorp, zelfs nog iets kleiner dan ons eigen dorp. 


Joost en Lotte hadden samen de boodschappen gedaan, ik hoefde alleen mijn Sevillakoffer maar aan te vullen met kleren voor kouder weer.


En zo installeerde we ons. Een heerlijk rustige Kerst. Met zalig eten, geocachen met zijn viertjes, een hilarische tocht op zoek naar een gourmetstel in een heel fout winkelcentrum in Coevorden, spelletjes, kleuren, wandelen, hardlopen in de vieze regen, nog meer wandelen, nog meer eten, drinken, film kijken met de beamer op een groot scherm (er was geen tv, heerlijk).
We stookten de sauna op in de tuin. Op Kerstavond verscheen er een sneeuwman, die cadeautjes bij zich bleek te hebben, we rummicubten, speelden regenwormen, ik zong hard en vals, we deden tukjes, sliepen uit, gingen laat naar bed, of juist heel vroeg. We aten het toetje al in de middag en hebben voor het eerst in ons leven met zijn viertjes gegourmet.

En hoewel Kerst eigenlijk een echt familiefeest is, en het ook een beetje jammer was dat we ze dit jaar moesten missen -zeker nu ik me weer een stuk beter voel-, was dit voor nu een prima oplossing en hebben we er bijzonder van genoten.

Comments

Jolanda said…
Hahaha, ik moet wel heel erg lachen om de sneeuwman. Hahaha. Heerlijk.
Wat fijn ook dat je je een stuk beter voelt. :-)

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more