Skip to main content

Zonnig november

Als het aantal zonnige uren iets is wat per jaar afgemeten wordt, dan vrees ik voor de komende maanden, want de afgelopen weken is het zo zonnig geweest dat de zon dan wel op is. Het blijft maar mooi. Prachtig.


Wakker worden op het strandje. Zon op mijn gezicht. Wind in de haren.


Niet alleen de zon blijft maar schijnen, ook de bloemen blijven bloeien.
Tadaaa. Zie je het? De tafel helemaal netjes. Flink opgeruimd in huis. Snel een foto van maken, voor je het weet is 't weer een zooi ;).


Kunstwerkje van Isa.Die lampionnetjes zijn echt herfst. De schoonheid van de aftakeling.


En ik gooi er maar weer een ondergaand zonnetje tegenaan. We zijn er nu toch.


Joost en Lotte gaan soep maken.


Hele lekkere en gezonde soep.


Joost en ik lopen samen een rondje hard. We gaan weer af en toe met zijn tweetjes. Gezellig!


Ik ga met Isa shoppen. In Amsterdam. Nu ze haar nieuwe kast heeft, heeft ze haar kleren uitgezocht en driekwart was te klein. Lotte blij, die kan veel daarvan weer aan en vindt veel ervan ook erg leuk. En Isa ook blij, want ik besloot dat dit een uitgelezen moment was om lekker te gaan winkelen.


Heel gezellig was het. En goed geslaagd. Wij allebei!


Ik kocht een little black dress. En een heel mooi herfstig jurkje.Ochtend in de polder.Het is koud op de fiets. Maar heel fijn om even uit te waaien voor ik de hele dag achter de computer zit.


Alhoewel, ik ga er nog even tussen uit, om wat op de post te doen. Ook lekker op de fiets.Ochtendlicht op de dijk.


Herfst: appeltjes onder de deken. De deken is custardvla, zelfgemaakt door Isa.


Ik maakte lekkere stoofschotel. Ben de enige in het gezin die hiervan geniet, dat is dan wel een beetje jammer. Maar ik genoot er dan maar extra van.Weer wat uurtjes zon.Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…