Skip to main content

When the going gets tough


Als je je niet zo lekker voelt, is 't het beste om vast te houden aan de dingen om je heen. Een mooie lucht.


Lotte, die geheimtaal spreekt met de juf.


Een kopje thee met een stukje chocola, in een bed & breakfast. Kon ik de dag ervoor het lange stuk vast rijden.En 's morgens even een wandelingetje maken in een regenachtig Goes.


's Avonds kwam ik terecht in de drukste avondspits van het jaar. Dik vier uur onderweg geweest.En ook nog gestopt onderweg voor vies McDonaldsvoer. Slappe patat en een kleffe wrap.


Gure oostenwind.


En mooie roze luchten.


De kippen komen kijken of ze nou eindelijk eens een keertje eten krijgen.


Geheim! Lotte is bezig met haar surprise. Helemaal zelf. Van het idee, tot het ontwerp, tot het experimenteren hoe het het makkelijkste zou gaan tot het in elkaar zetten, gedicht, afwerking, cadeautjes. Leuk!Joost is druk bezig in de caravan. Na buiten is nu ook alles binnen geschilderd. Mooi licht geworden.Ik probeer ieder stukje zon en licht te pakken en zo vaak als kan naar buiten te gaan.


Uurtje wandelen langs de dijk.

Met Lotte op pad op zoek naar nieuwe geocaches. Het was KOUD!
Daar ging de zon weer. Tijd om snel naar binnen te gaan. Naar het vuur.
Kantoor opgeruimd.


Foto's 'plakken' met chocopepernoten die ik van Bri kreeg. Lief!Ik heb de zomer van 2013 gedaan. 


Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more