Hij is er weer, de Sint


Noem me een watje, maar ik zette de tv aan, zaterdagmiddag en kreeg een brok in mijn keel. In een grijzige mist zag ik 'm aankomen. De stoomboot. Aan de wal allemaal kinderen. Geschminkt, met pietenpakjes en papieren pietenmutsen die volkomen verregend waren. Tot over hun ogen gezakt, keken de kinderen vol verwachting schuin omhoog in de verte.


En ja hoor, daar kwam hij!


Vandaag wilde Lotte me vergezellen naar Edam. Ze moest wel een beetje grinniken om me, om hoe ik stond te zwaaien naar de boot en meezong met de liedjes.

Magisch blijft het, deze tijd van het jaar. Weer of geen weer. En we hebben 'm gezien hoor, de Sint. Hij is weer in het land!5 comments:

C o w R o a d said...

Prachtig zeg, de Sint op een platbodem! En nog wel in Edam, daar was ik nog twee maanden geleden op mijn Nederlandse bezoek. Hardstikke leuk om het te zien: bedankt! :-)

Truus said...

Wat ziet dat er weer fantastisch uit in jullie dorp !!

Mireille said...

Prachtig, wat een mooie sfeer !
Hopelijk ga je nog jaaaaren - ja? toch ? :) - door met je blog, ik word echt blij van je foto's en verhalen, het is vaak zo herkenbaar. En inderdaad, wat jij ook weleens noemt, je wordt even extra bewust van alle mooie alledaagse dingen.Fijne avond !

Monique Helfrich said...

Wat nou kinderfeest? ;)

Jolanda said...

Het is en blijft een geweldig gevoel!

Dit vinden anderen leuk nu