Skip to main content

Hij is er weer, de Sint


Noem me een watje, maar ik zette de tv aan, zaterdagmiddag en kreeg een brok in mijn keel. In een grijzige mist zag ik 'm aankomen. De stoomboot. Aan de wal allemaal kinderen. Geschminkt, met pietenpakjes en papieren pietenmutsen die volkomen verregend waren. Tot over hun ogen gezakt, keken de kinderen vol verwachting schuin omhoog in de verte.


En ja hoor, daar kwam hij!


Vandaag wilde Lotte me vergezellen naar Edam. Ze moest wel een beetje grinniken om me, om hoe ik stond te zwaaien naar de boot en meezong met de liedjes.

Magisch blijft het, deze tijd van het jaar. Weer of geen weer. En we hebben 'm gezien hoor, de Sint. Hij is weer in het land!Comments

C o w R o a d said…
Prachtig zeg, de Sint op een platbodem! En nog wel in Edam, daar was ik nog twee maanden geleden op mijn Nederlandse bezoek. Hardstikke leuk om het te zien: bedankt! :-)
Truus said…
Wat ziet dat er weer fantastisch uit in jullie dorp !!
Mireille said…
Prachtig, wat een mooie sfeer !
Hopelijk ga je nog jaaaaren - ja? toch ? :) - door met je blog, ik word echt blij van je foto's en verhalen, het is vaak zo herkenbaar. En inderdaad, wat jij ook weleens noemt, je wordt even extra bewust van alle mooie alledaagse dingen.Fijne avond !
Wat nou kinderfeest? ;)
Jolanda said…
Het is en blijft een geweldig gevoel!

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more