Skip to main content

Dit is waarom ik ren

Met de domper van de halve marathon nog steeds een beetje in mijn achterhoofd, probeer ik het plezier in het hardlopen weer helemaal terug te krijgen. Ik ben nog een beetje ambivalent daarin, want eigenlijk wil ik nog steeds zelf een prettige halve marathon lopen als goedmakertje. Om dat te redden zal ik toch aan de bak moeten blijven.

Maar vooralsnog doe ik gewoon loopjes waar ik zin in heb. En afgelopen vrijdag was er eentje uit duizenden. Zo'n dag waarop je geen zin hebt om naar buiten te gaan. Storm en regen. Een bluhdag, waarop 't niet lekker loopt allemaal, hoofdpijn, lamlendig. Zo'n dag waarop je geneigd bent onder een dekentje op de bank te kruipen en niks meer te doen. Over het algemeen ga ik me daar echter niet beter van voelen. Eruit dus maar. Ik moest Lotte wegbrengen naar Alkmaar en reed een eindje door, richting Bergen aan Zee. 

Daar zette ik mijn auto neer en begon gewoon te rennen. Eerst een route met gele paaltjes. Door het bos, over gras en door mul zand. Tot ik opeens een renmaatje zag. Oeps!


Voorzichtig passeerde ik hem, wat een enorm beest!


Ik jogde rustig verder. Gewoon lekker ontspannen. Het was al pittig genoeg, met al die heuveltjes en smalle paadjes. Dat zand liep zwaar, maar ik ging gewoon voor de lekker. Toen ik een heuvel beklommen had, keek ik opeens heel ver de duinen in, waar aan de horizon de zon onder de wolken piepte. Wow zeg! Ik stopte zo nu en dan heel even voor een snel fotootje. Wat maakt het uit, ik ren voor mijn plezier!



Zie je hoe mul het zand is? Goede training!


Een stukje verderop stond een groepje wilde paardjes. Verder was het zo stil. Ik was een andere hardloper tegengekomen, maar verder was ik alleen met de natuur.



Nadat de eerste route klaar was, was ik er nog niet klaar mee. Aan de andere kant van de weg maakte ik daarom nog een kort rondje. Onderweg genietend van al het moois. En ik zag zelfs nog een roodmetwittestippen paddestoel. De eerste van dit jaar!


Het laatste stukje liep ik op het fietspad. Het was nu echt flink aan het schemeren. Nog even een kilometertje tempo. En wat voelde ik me lekker daarna. Al met al een uurtje gelopen. 9 kilometer.


Dit is waarom ik loop!



Comments

wilmi said…
Heerlijk, zo op een ander plekje rennen. Dat zijn de onthoud-rondjes.Best pittig hoor met dat zand en jee wat een groot beest, lijkt wel pre-historisch zo van de achterkant!
Prachtig he in de duinen, ik loop elke week in Schoorl, ook zo mooi, niet hard hoor, gewoon wandelen met honden en vriendin.
Genieten er iedere keer van!
julia said…
Wat ben jij een bofferd om in Bergen aan zee te lopen, jaren hebben we in Schoorl een huisje gehuurd en een fietstocht naar Bergen aan zee .

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.




Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.



En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.



Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!





Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.



De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more