Skip to main content

Dit is waarom ik ren

Met de domper van de halve marathon nog steeds een beetje in mijn achterhoofd, probeer ik het plezier in het hardlopen weer helemaal terug te krijgen. Ik ben nog een beetje ambivalent daarin, want eigenlijk wil ik nog steeds zelf een prettige halve marathon lopen als goedmakertje. Om dat te redden zal ik toch aan de bak moeten blijven.

Maar vooralsnog doe ik gewoon loopjes waar ik zin in heb. En afgelopen vrijdag was er eentje uit duizenden. Zo'n dag waarop je geen zin hebt om naar buiten te gaan. Storm en regen. Een bluhdag, waarop 't niet lekker loopt allemaal, hoofdpijn, lamlendig. Zo'n dag waarop je geneigd bent onder een dekentje op de bank te kruipen en niks meer te doen. Over het algemeen ga ik me daar echter niet beter van voelen. Eruit dus maar. Ik moest Lotte wegbrengen naar Alkmaar en reed een eindje door, richting Bergen aan Zee. 

Daar zette ik mijn auto neer en begon gewoon te rennen. Eerst een route met gele paaltjes. Door het bos, over gras en door mul zand. Tot ik opeens een renmaatje zag. Oeps!


Voorzichtig passeerde ik hem, wat een enorm beest!


Ik jogde rustig verder. Gewoon lekker ontspannen. Het was al pittig genoeg, met al die heuveltjes en smalle paadjes. Dat zand liep zwaar, maar ik ging gewoon voor de lekker. Toen ik een heuvel beklommen had, keek ik opeens heel ver de duinen in, waar aan de horizon de zon onder de wolken piepte. Wow zeg! Ik stopte zo nu en dan heel even voor een snel fotootje. Wat maakt het uit, ik ren voor mijn plezier!Zie je hoe mul het zand is? Goede training!


Een stukje verderop stond een groepje wilde paardjes. Verder was het zo stil. Ik was een andere hardloper tegengekomen, maar verder was ik alleen met de natuur.Nadat de eerste route klaar was, was ik er nog niet klaar mee. Aan de andere kant van de weg maakte ik daarom nog een kort rondje. Onderweg genietend van al het moois. En ik zag zelfs nog een roodmetwittestippen paddestoel. De eerste van dit jaar!


Het laatste stukje liep ik op het fietspad. Het was nu echt flink aan het schemeren. Nog even een kilometertje tempo. En wat voelde ik me lekker daarna. Al met al een uurtje gelopen. 9 kilometer.


Dit is waarom ik loop!Comments

wilmi said…
Heerlijk, zo op een ander plekje rennen. Dat zijn de onthoud-rondjes.Best pittig hoor met dat zand en jee wat een groot beest, lijkt wel pre-historisch zo van de achterkant!
Prachtig he in de duinen, ik loop elke week in Schoorl, ook zo mooi, niet hard hoor, gewoon wandelen met honden en vriendin.
Genieten er iedere keer van!
julia said…
Wat ben jij een bofferd om in Bergen aan zee te lopen, jaren hebben we in Schoorl een huisje gehuurd en een fietstocht naar Bergen aan zee .

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…