Skip to main content

Dagelijkse dingen in de herfst

Het is herfst. Echt herfst. In de polder merk je dat niet zo, zoveel bomen zijn er niet en de bomen in onze tuin zijn nog vrij groen. Maar als ik dan onderweg ben, kan ik echt genieten van al die herfstkleuren.


Weer op weg naar huis.Lottes lievelings: pompoensoep. Ik hak dan een pompoen in stukken, schraap de pitten eruit en leg 'm ongeschild en al in een ovenschaal. Wat groente erbij die ik nog heb, een zachte paprika, een ui, wortel. Beetje roomboter erop en een tijdje in de oven. Drie kwartier ofzo. De pompoen is dan zacht genoeg om de lelijke plekken uit de schil te snijden, als die er zijn. Intussen heb ik een bouillon gemaakt (gewoon simpel  met kokend water en bouillonblokje) en daar dender ik de hele handel bij. Aardappeltje, appeltje, lekkere kruiden (currykruiden vind ik lekker, met wat kurkuma). Met de staafmixer glad maken. Verse koriander erover en een dikke lik creme fraiche. Nomnomnom.


Mistige morgen.We gingen weer eens met zijn drietjes lopen. Niet zo lang, weer even inkomen. Dat viel tegen. De eerste kilometers kletsten we nog, maar dat lukte al snel niet meer. Geconcentreerd maakte ik het rondje af, goed op mijn techniek letten, op mijn ademhaling letten. Pas op het laatst keek ik op mijn klokje en zag dat ik er best een redelijk snelle 5 km van kon maken. Nog even aanzetten. Pfoeh! Zware training. En achteraf zag ik ook waarom: iedere km sneller, en zelfs de kletskilometers best met tempo.


Dat gaat ook maar door. Die was....


Lunch voor Lotte en mij gemaakt. Ovenbroodje opensnijden. Besmeren met chocopasta. Oude bananen erin prakken en lekker even in de oven.


Herfst.
Donderdag was ik weer op pad voor werk. Zo'n dag waarop je van huis gaat als het donker is, de hele dag binnen bent en weer in het donker thuis komt. Daar wilde ik wat aan doen. Dus ik ben op de terugweg, in de schemering uitgestapt bij Soestdijk om er een korte wandeling te maken. Het was maar een minuut of 20, maar het gaf de dag meteen een stukje extra.
Samen hapje eten. Fijn begin van het weekend. Zo gezellig.


Nu mijn vakantieboek klaar is, moet ik eraan geloven. Of, wil ik eraan geloven. Ik wil graag mijn jaarboek klaar hebben voor het volgende jaar begint. Dus ben ik in de foto's van januari 2013 gedoken, nu al bijna twee jaar geleden. Wat was het winters. Wat een ijs en sneeuw. Prachtig! Benieuwd hoe dat komende winter gaat worden.


De lampen hangen. En de tafel ligt nog vol. Zo gaat dat bij ons. De stapeltechniek.


Wentelteefjes, met eitjes van onze eigen kippetjes.


Weekend! Lotte is lekker aan het tekenen.Deze foto maakte Lotte. Regen.


Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more