Skip to main content

Dagelijkse dingen in de herfst

Het is herfst. Echt herfst. In de polder merk je dat niet zo, zoveel bomen zijn er niet en de bomen in onze tuin zijn nog vrij groen. Maar als ik dan onderweg ben, kan ik echt genieten van al die herfstkleuren.


Weer op weg naar huis.Lottes lievelings: pompoensoep. Ik hak dan een pompoen in stukken, schraap de pitten eruit en leg 'm ongeschild en al in een ovenschaal. Wat groente erbij die ik nog heb, een zachte paprika, een ui, wortel. Beetje roomboter erop en een tijdje in de oven. Drie kwartier ofzo. De pompoen is dan zacht genoeg om de lelijke plekken uit de schil te snijden, als die er zijn. Intussen heb ik een bouillon gemaakt (gewoon simpel  met kokend water en bouillonblokje) en daar dender ik de hele handel bij. Aardappeltje, appeltje, lekkere kruiden (currykruiden vind ik lekker, met wat kurkuma). Met de staafmixer glad maken. Verse koriander erover en een dikke lik creme fraiche. Nomnomnom.


Mistige morgen.We gingen weer eens met zijn drietjes lopen. Niet zo lang, weer even inkomen. Dat viel tegen. De eerste kilometers kletsten we nog, maar dat lukte al snel niet meer. Geconcentreerd maakte ik het rondje af, goed op mijn techniek letten, op mijn ademhaling letten. Pas op het laatst keek ik op mijn klokje en zag dat ik er best een redelijk snelle 5 km van kon maken. Nog even aanzetten. Pfoeh! Zware training. En achteraf zag ik ook waarom: iedere km sneller, en zelfs de kletskilometers best met tempo.


Dat gaat ook maar door. Die was....


Lunch voor Lotte en mij gemaakt. Ovenbroodje opensnijden. Besmeren met chocopasta. Oude bananen erin prakken en lekker even in de oven.


Herfst.
Donderdag was ik weer op pad voor werk. Zo'n dag waarop je van huis gaat als het donker is, de hele dag binnen bent en weer in het donker thuis komt. Daar wilde ik wat aan doen. Dus ik ben op de terugweg, in de schemering uitgestapt bij Soestdijk om er een korte wandeling te maken. Het was maar een minuut of 20, maar het gaf de dag meteen een stukje extra.
Samen hapje eten. Fijn begin van het weekend. Zo gezellig.


Nu mijn vakantieboek klaar is, moet ik eraan geloven. Of, wil ik eraan geloven. Ik wil graag mijn jaarboek klaar hebben voor het volgende jaar begint. Dus ben ik in de foto's van januari 2013 gedoken, nu al bijna twee jaar geleden. Wat was het winters. Wat een ijs en sneeuw. Prachtig! Benieuwd hoe dat komende winter gaat worden.


De lampen hangen. En de tafel ligt nog vol. Zo gaat dat bij ons. De stapeltechniek.


Wentelteefjes, met eitjes van onze eigen kippetjes.


Weekend! Lotte is lekker aan het tekenen.Deze foto maakte Lotte. Regen.


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more