Skip to main content

Verzameling leuke dingen

Oh help, de jaarlijkse winterdepressie komt weer sluipend binnen. Vorig jaar had ik 'm aardig in toom gehouden en ik heb de illusie dat ik ieder jaar een beetje wijzer word en er wat beter mee om leer gaan. 

Maar ik heb er last van, die donkere ochtenden en het gebrek aan licht. En dan is de wintertijd nu pas net ingegaan. Het zal wel weer settelen. Maar voorlopig gaat 't gepaard met een hele serie slechte nachten. Ik val prima in slaap, maar iedere keer weer midden in de nacht wakker. Dan zijn er weer muggen, dan maakt de verwarming herrie, dan schrik ik wakker uit een nare droom. Het duurt iedere keer uren voor ik weer inslaap, en als ik dan net diep slaap, gaat de wekker weer.

Gelukkig weet ik intussen dat het fases zijn. Dat het weer voorbij gaat. Dus ik negeer de vermoeidheid en richt me op het moois.

En guess what, het leven is post-hm opeens weer een heel stuk leuker, qua uitjes en lekker eten en drinken en de hort op.

Een verzameling leuks en liefs:

Isa met Rocky.


Met de meiden kasten kopen voor hun kamer. En toen zag ik opeens iemand bekends :). Wat leuk!


Zalig eten in Amsterdam. Ik ben dol op de polder en het platteland, maar in Amsterdam gaat mijn hart ook altijd extra open. Het is zo'n heerlijke stad. Met die lichtjes, de toeristen, de straatjes, de hectiek.Een avond heerlijk eten, drinken, kletsen. Daar knapt een mens van op!


En ieder stralend uurtje probeer ik mee te pakken. Zoveel mogelijk buiten zijn. Dat gouden licht van deze maand is zo ontzettend mooi.Ik verwende mezelf met een bosje bloemen.


En struinde een beetje door Edam.Blij word ik van bloemen.'s Avonds ging ik met vriendinnen naar Boyhood. Een geweldige film, confronterend, voor wat betreft de snelheid van het leven. En mooi, een van de 'boodschappen' 'don't seize the moment, the moment seizes you'. Aanrader. Vooral als je het kunt laten samen gaan met lieve vriendinnen, lachen, luisterend oor, bokbier, bitterballen, nog meer kletsen en als klap op de vuurpijl Joost die me diep in de nacht op zijn sloffen komt ophalen. <3 .="" p="">

Met een katertje probeerde ik toch wat van de zondag te maken. Met teamLotte bouwden we een Ikeakast in elkaar. Yeah ons!


Lotte deelde haar kamer opnieuw in. Ik doe wel een logje als 'ie helemaal af is, ze maakt 'm zo leuk!Er waren weer mooie ochtenden om toe te voegen aan de verzameling leuke dingen.En ik stopte een paar honderd bollen in de grond. (en 's avonds had ik rugpijn ;)).


Ik maakte een vreselijke zakelijke fout en was er helemaal naar van. Ik had een datum verkeerd in mijn agenda gezet en hoorde opeens dat er 15 man op me zat te wachten. Terwijl ik die ochtend nog checkte wat de tijden zouden zijn waarop ik de volgende dag aanwezig dacht te moeten zijn. Vreselijk om een klant en mijn opdrachtgever teleur te moeten stellen. De eerste keer in mijn carrière, sinds 1998. Ik baalde als een stekker, probeerde een goedmaker te verzinnen en nam maar even de tijd om het van me af te schudden. Even in de buitenlucht. Rocky kwam me troosten.


Lotte was hard aan het werk. Stoertje!


En -je raadt 't al- de zon ging gewoon weer onder.Ik probeerde de kleur van de herfst te zien.


En ook vandaag -er viel opeens een gat in mijn agenda- ging ik maar naar buiten. Licht, lucht en beweging. En lieve mensen. Ik kijk ernaar en koester het.

Comments

wilmi said…
mm wat een heerlijke foto's weer! Succes en sterkte met je "winterdip-struggle"! Ik herken het niet in deze periode, heb er nooit last van, bij mij begint dat gek genoeg pas in het late voorjaar. Met jouw instelling komt het vast goed!
En oh, die zakelijke blunder.., wat balen is dat zeg. Hoop dat je het weer hebt kunnen oplossen. En wat een schitterende bloemen trouwens!
Fijne week verder!
Sil said…
Owwwh, the blues, is zó Niet Leuk! :-(
Lekker veel naar buiten en probeer zoveel mogelijk te genieten. Dat helpt mij!
sillie said…
kom zomaar klikkerdeklik voorbij gewaaid, maar ik zou zeggen, ooit al eens aan een daglichtlamp gedacht? Gewoon elke dag een uurtje tijdens het lezen aanzetten. Het sleept mijn moeder er echt doorheen, door de donkeredagengevoelens..
succes!
Jolanda said…
Voor het eerst een zakelijke fout in 16 jaar. Daar zouden velen voor tekenen. Maar jeetje, snap je nare gevoel.
Soms is 'op je bek gaan' heel goed om te merken dat het leven toch gewoon doorgaat en men je ondanks je fout toch nog goed en gekwalificeerd vindt. Hoop dat je dat inderdaad ook zo kunt vertalen voor jezelf.
Balen ook dat je zo last hebt van de kortere dagen. Ik herken dat wel. Veel buiten zijn helpt. Ik hoop dat je nachten beter worden.
Wat leuk dat je blij werd om ons meisje te zien! Ik werd er blij van dat je het op de foto hebt gezet. :-)
Willy said…
Ik las in de laatste Flow Magazine een artikel waarin de quote 'Omarm het alledaagse' stond vermeld en moest ogenblikkelijk aan jou denken. In mijn ogen ben jij een expert op dit gebied!
jojoco said…
@wilmi, meestal komt ie bij mij ook pas in februari, maar dit jaar moet ik echt wennen, gek genoeg. Want echt herfst is het nog niet geweest.

@Sil, dat is precies wat ik probeer. Gelukkig kan ik makkelijk genieten van alles om me heen.

@sillie, hai! Welkom! Ja, zo'n lamp heb ik een aantal jaar geleden aangeschaft. Ik ben er nu weer wat trouwer mee aan de gang. Bedankt voor je tip.

@Jolanda, ja, dat was echt grappig, Liz zo groot te zien! En inderdaad, zo'n foutje kan gebeuren, maar ik heb dat liever niet bij mij zelf ;).

@willy, dat vind ik lief dat je dat zegt. Dat alledaagse omarmen doe ik maar weer even extra bewust.

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more