Van de dagelijkse dingen die voorbij gaan

En weer is er een werkweek voorbij. Afgelopen maandag was het al donker toen ik klaar was met sporten. De zomer vlijt zich langzaam in de nazomer, de vele spinnenwebben die ik iedere dag in mijn gezicht krijg bewijzen dat.
Lotte verheugt zich al op de herfst, op dat we dan op vrijdag samen tv gaan kijken met een bakje chips. Ik hou het zomergevoel zo lang mogelijk vast. September en oktober zijn vaak nog zulke mooie maanden. Alles gaat voorbij, maar iedere dag brengt weer iets nieuws.


Kleur in de tuin.
De ochtenden zijn anders. Wat killer. Nevel hangt nog op de velden. Ik probeer nog steeds iedere ochtend de dijk over te klimmen. Nu niet meer iedere dag voor een duik, maar een kopje thee bij zonsopkomst lukt meestal wel. Een soort van vertrouwdheid geeft het, zo iedere dag iets hetzelfde, iets dat iedere dag anders is. Een blij begin van de dag.
Fietstochtje door de weilanden.


En toch ook een duik.

De Iphonefotootjes van WFS13. Wat was het leuk!Zelfs het voorbereiden en klaarzetten was gezellig.

Jaja, samen gezwommen!Met een klein katertje toch nog even hardgelopen. Een beetje verwilderd, maar wel trots. De lol komt ook weer terug, al red ik bij lange na nog niet de afstanden van eerst.


Afterparty.


Goedemorgen zon.Deze week was een bijzondere week. Niet alleen ging Isa voor het eerst naar de middelbare school, ook ben ik opeens moeder van een kind dat naar de middelbare school gaat. Over dingen die voorbij gaan gesproken.

Ik was volgens mij zenuwachtiger dan zij, al merkte ik de spanning ook wel bij haar. De eerste dag was het vervoer toch lastiger dan geoefend. Die nacht stond ze opeens te douchen omdat ze dacht dat het al ochtend was. Een andere dag versliep ze zich en vandaag vergat ze haar kluissleutel. Maar verder gaat het super. Ik ben razend trots op haar. Ze doet het allemaal maar helemaal in haar eentje. Op een school waar ze niemand kent. 17 km verderop. Ze heeft al twee keer afgesproken met klasgenootjes. Haar huiswerk steeds gemaakt. Ze is vrolijk en vol energie, ondanks dat ze moppert omdat het zo ver is. En dat mopperen mag, want het is ook ver. Alleen op de fiets naar de bushalte is al vier km. Maar het zal vast wel wennen.Joost maakte een zalig toetje om het leven te vieren. Met gegrilde mango, vijgen en perzik. Yummie in het kwadraat.


De zon ging weer eens wonderschoon onder. En ik zie dat iedere keer weer als een cadeau.


Het IJsselmeer was opeens zwart. Dat zie je ook niet vaak.


IJsselmeer-min, zoals Bri zei.Lotte is begonnen in groep 6. Ook opeens al zo groot en zelfstandig.


En weer zo'n trotse opschepfoto, met mezelf ingenomen na een hele pittige intervaltraining.


Geleend van Francine. Zo in de hangmat was het gewoon zomer!


Huiswerk maken. Geen boeken meer. Alles op de Ipad. Leuk hoor! Ze hadden ook al een plattegrond van de klas moeten maken, met foto's van iedereen erin. Leuk om te zien hoe ze de nieuwe technologie inzetten en nog leuker om te zien hoe handig Isa ermee om gaat. Even Safari openen om naar vandale.nl te gaan om een woord op te zoeken. Hup, terug naar agenda. Even naar Magister voor het rooster. Ze heeft er lol in. Nog wel ;).


Daar gaat ze.  En ik ook. Want tussen deze fijne plaatjes door zit ik gewoon hele dagen saai binnen op een kantoor. Zonder slippers. Op hakken. In grotemensenkleren. Ook wel weer lekker, hersens gebruiken. Werk verzetten. En 's avonds weer genieten van het platteland.
Je kunt geen stap zetten zonder een vliegje te happen. Duizenden zijn er. Bluh! Vies bij het hardlopen!Nazomer. Ik zei het toch.

Het is echt bijna voorbij, die mooie zomer.
Maar er komen mooie nazomerdagen aan. Wat ik je brom.

Dit vinden anderen leuk nu