Pasen - terug in de tijd

Dat is het leuke van een log. Lekker terug in de tijd kunnen kijken. Ik neem je even mee.

Pasen 2007, Isa 6 en Lotte 3.Pasen 2008

Toen ook al een witte Paas, trouwens!
Pasen 2009


 Pasen 2010Pasen 2011 viel in de zomervakantie, zo leek 't.
En dit was vorig jaar.


Pasen en twee jommes op pad

Nou wil het feit dat ik mijn leven deel met het liefste jongetje van Nederland. Vroeger was hij een kleine jommes. Nu is hij groot geworden en is zijn speelgoed meegegroeid. Hij spaart nog steeds auto'tjes. Of beter gezegd, voertuigen. Of nog beter gezegd, alles waar brandstof in kan.

Heel leuk. Voor hem. En ook echt wel een beetje leuk voor ons, want ik kan er ook wel van genieten, de belijning van een mooie Amerikaan. Wel een beetje jammer dat hij niet zoveel jommes heeft om mee te spelen. Isa en Lotte vinden het best leuk, maar ze hebben een concentratiespanne op het gebied van auto's die vergelijkbaar is met een Italiaans ijsje bij 40 graden. Meiden he.

En verder in de familie (en aangetrouwde familie) zijn er wel 8 kleindochters, maar tot drie jaar geleden geen enkele 'jommes'. Gelukkig kwam daar drie jaar geleden verandering in. En nu kwam Berend logeren!
Het was natuurlijk Pasen. En samen met Lotte dekte ik vanmorgen de paastafel.

Het Paasontbijt is een traditie vol kleur en oude paasmeuk. Maar het doet me glimlachen. Pasen is langer licht en lente en een nieuw begin. Pasen is een mooi feest.


De avond ervoor hadden we paashaasjes voorbereid. Ze waren vannacht zo gerezen, dat ze aan elkaar vergroeid waren. 'net als papa en jij' zei Lotte.

Keurige Paasfoto's van meisjes in hun mooiste paaskledij, met hun liefste paasgezicht.
En of ze willen of niet (ze willen 't niet), we gaan ook met zijn allen op de foto. Zo spontaan ;).


Eitjes verstoppen.

Vlak voordat ze 'mochten'. En hoe groot ze intussen ook zijn geworden, die meiden, ze vonden het nog steeds leuk. Al lieten ze (af en toe) de makkelijkste eitjes liggen voor Berend.


De jommes deden jommesdingen. De hele dag.


Ze gingen naar een Amerikaanse automeeting. Voor stoere jommes.


's Avonds was Beer wel een beetje moe.


Dit vinden anderen leuk nu