Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Dag 5 Monchique

Eigenlijk stelde het niet veel voor. Dat dorpje in de bergen. Maar oh, wat blijft het geweldig leuk om zo op avontuur te gaan. Naar een onbekende bestemming, over onbekende wegen. Met bochten waarvan je niet weet wat er na die bocht komt. 
Eerst bij Caldas de Monchique een beetje struinen. Warme bronnen. Een schattig pleintje. Een parkachtig gebeuren rondom een soort van watervalvijvers. Een houtoven op straat die in het sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen zou passen. 
Monchique zelf had als hoogtepunt (voor de meiden) het Ben & Jerry ijs dat te koop was. Dat zegt genoeg over het plaatsje ;).
Wij reden nog een stuk verder, naar het hoogste punt van de Algarve, bij Foia. Dol op hoogste, dikste, meest westerlijk, oudste, grootste etc. Dat het in werkelijkheid een winderige top van een kale heuvel was, doet dan niet terzake. Wij waren op avontuur.
Op de terugweg zalig gegrilde vis en kip piripiri gegeten bij een restaurantje met uitzicht over het dal. 
Een fijne dag. Alweer…

Woensdag stranddag

Het is alweer een week geleden, deze dag. Lekker zo, iedere dag nog even terugbladeren in de foto's en nog even extra nagenieten. 
Wat was het een mooie dag, die woensdag. Begon al stralend en het was echt lekker warm! Zeker op het strand, waar de rotsen het zonlicht weerkaatsten en we zelfs verkoeling moesten zoeken in de zee. Oh. Oh. Ik. Wil. Terug. Wat een mooie omgeving he? Met die heuvels.


Mijn hardlooppaadjes. Wel even wennen. Niet alleen aan de heuvels, maar ook aan het vlak voor je kijken en opletten, in plaats van ontspannen met blik op oneindig lopen. Die stenen en keien zijn dan toch anders.Natuurlijk zie je het niet goed op de foto, dat is altijd zo met foto's. Maar dit was een heel steil stuk, tot helemaal in het dal.


Zo mooi, hoe 's morgens het zonlicht opgevangen en uitgestraald wordt door de bloemen.De meisjes, bezig om een vlotje te bouwen.


Ochtendritueel. Krant lezen op de Ipad.


Prachtig baaitje. Het stikt ervan!
Dag 3 Struinen en Silves

Een stralende ochtend. Zon op mijn huid. Hardlopen tussen sinaasappelgaarden, een bedwelmend zoete lucht. Struinen door Silves. Vistapa's, gemaakt door Lotte en Joost. Luieren aan het zwembad. Waar is mijn zonnebril?

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more