Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

Halloween in HLDVN

In HLDVN (het leukste dorp van Nederland), waar Francine woont, was vanavond de Halloweenspeurtocht. Daar moesten we heen! Ik heb er zelfs mijn favoriete pilatesavond voor afgezegd. Lotte was de hele dag al een beetje zenuwachtig en ook Isa was er helemaal klaar voor, samen met een vriendin van haar.
Het was ontzettend druk, zo druk dat we Francine & family niet terug konden vinden, maar goed, heel veel ruimte voor gezellig kletsen was er toch niet, met alle enge dingen en een Lotte die zich klemvast aan mij gezekerd was. Isa vond het helemaal niet eng, alleen gilde ze af en toe wel heel erg hard. 
Maar oh, HLDVN is echt met recht HLDVN. Wat had iedereen er een werk van gemaakt. In alle straten en steegjes stonden kaarsen en vuurpotten. Iedereen was verkleed, overal klonk gegil en muziek. Mensen wezen ons de goede weg en in ruim anderhalf uur werden we het hele dorp doorgeleid. Langs heksen, skeletten die een optreden gaven (er speelt er een viool, riep Lotte, die dat zelf ook zo…

Hardlopen

Hardlopen. Ik kan me geen leven zonder meer voorstellen. 
5 jaar geleden ben ik ermee begonnen. Toen ik 35 werd en ontdekte dat mijn conditie ver beneden peil was.  De afgelopen jaren heb ik altijd gelopen. Meestal drie keer per week, soms periodes wat minder. Toen ik bijvoorbeeld struikelde van de trap en mijn voet blesseerde. Ik kon een maand of 4 niet lopen en moest weer helemaal opnieuw beginnen. Of toen we verhuisden naar ons nieuwe huis en ik even andere prioriteiten stelde. In de paar vrije uurtjes op woensdag en vrijdag had ik nu heel andere dingen te doen.  Of zoals dit voorjaar, dat het even helemaal niet meer ging en ik een paar weken hardlooppauze nam.
Hardlopen. Het beginnen ermee is denk ik de beste stap in mijn leven geweest.
Maar desondanks heb ik er een haat/liefdeverhouding mee. Ik vind het heerlijk om te doen en geniet van vrijwel iedere loop. Maar het drukt me ook met mijn neus op de feiten. Ik ben er niet goed in. Ik heb geen talent. En dat is lastig hoor, iets z…

Uit mijn Iphone in oktober

Zo, weer even mijn iphone ingedoken en de foto's vanaf begin oktober nog eens doorgekeken.
Lotte op zwemles, kijkdag. 

En vanuit het water.

De haard staat weer iedere avond aan. Het markeert zo mooi het einde van de werkdag. Koken, haard aan, lekker bijkletsen met elkaar.

Isa en Fleur hadden cake gebakken, die we samen met chipolatapudding en milkshake (versgemaakt) als toetje kregen opgediend, net als in een echt restaurant.


Isa heeft een liefde voor badeentjes ontwikkeld. Die stomme dingen slingeren nu overal rond in ons huis.
 Weer eens zo'n mooie ochtend.

Ja, ja, ik kan weer een puntje op de 'goede-moeder-lijst' afvinken. Ik heb een echte invlecht gemaakt. En hij  is nog best redelijk goed gelukt ook!


En nog een keer de zon 's morgens. Vaste prik. Als de kinderen treuzelen met hun jas aandoen (wat trouwens niet meer zo is, sinds Isa met klasgenootjes meefietst die iets verderop aan de dijk zijn komen wonen, nu staat ze stipt om 8.10 klaar), klim ik nog even sn…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more