Skip to main content

B-diploma

Na ruim drie jaar zwemles van Lotte en zo'n 6 jaar wekelijks vertoeven in het zwembad, was het dan eindelijk zover: het B-diploma. Een mijlpaal! En waar ik meestal niet zo heel goed ben in afscheid nemen, heb ik hier alleen maar naar uitgekeken. Lotte zelf ook.

Het was een waardig afscheid, waarbij we bijna de hele dag in het zwembad waren. Al om 10 uur 's morgens van huis voor de laatste les. Dat wilde ze zelf zo graag, van mij hoefde dat niet meer. Maar ja, toch nog een keertje oefenen met kleren aan en kijken of het nog wel lukte allemaal. Tussendoor lekker een tosti gegeten en puzzeltjes gemaakt in de krant die er lag. En dan eindelijk om half 2 omkleden voor het echte werk!Had bad lag uitgestrekt en glad te wachten op de enorme hoeveelheid kinderen. Het waren er wel 68 deze keer!


In een lange rij kwamen ze langs, de spanning dampte van ze af. Toch altijd een brok-in-keel momentje.

En kijk nou eens wie er ook was: Sinterklaas! Ik had enorme medelijden met hem. Had zelf korte mouwen aangedaan (uit ervaring wijs geworden), en dat was al heel erg warm. En dan met zo'n baard....


Toch wel een klein beetje spannend.

Klaar voor de start!
 Zonder moeite ging Lotte door het gat!
Er was één jongetje, dat het zo eng vond, dat hij steeds verder naar achteren kroop in de rij voor het gat. Het hele zwembad hield zijn adem in. Je zag dat hij het zo graag wilde, maar dan toch niet durfde. En volgens mij werd hij er nog ongemakkelijker van dat iedereen op de tribunes voor hem ging klappen. Maar na nog heel wat geaarzel, zal ik, zal ik niet, en dikke tranen, dook hij dan toch. Muisstil was het en driemiljoen opa's en oma's en vaders en moeders en broertjes en zusjes, keken ademloos toe. En ja hoor. Hij redde het! Een zucht van opluchting golfde door het zwembad. En ik pinkte stiekem een traantje weg.


Maar bij Lotte ging het allemaal feilloos. Ze zwom erg netjes en goed, deed gewoon een hele baan borstcrawl, in plaats van een halve. Mag natuurlijk ook wel, na zo lang lessen. Ik denk dat ze geen afscheid van haar konden nemen ;).

Daar gaat ze, met haar diploma!


Comments

MeidenMama said…
Gefeliciteerd, goed gedaan hoor!!
inge said…
super ^^ en ik kreeg zelfs nog een brok in de keel bij het lezen hahaha het is zo erg gesteld met me.. heb er inmiddels al 4 x gezeten natuurlijk, 2 x proef en 2 x afzwemmen en moet elke keer huilen.
voor c doen ze gelukkig geen proefzwemmen, alleen afzwemmen ^^

enneh, sint komt toch uit spanje, die is wel wat warmte gewend ^^

heel erg van harte voor superzwemlotte!
Anonymous said…
Gefeliciteerd Lotte!!!!
Hardstikke goed gedaan hoor!!
XSuus
Angelique said…
Gefeliciteerd!! Goed gedaan Lotte!
Fijn om af te kunnen sluiten.

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…