Skip to main content

B-diploma

Na ruim drie jaar zwemles van Lotte en zo'n 6 jaar wekelijks vertoeven in het zwembad, was het dan eindelijk zover: het B-diploma. Een mijlpaal! En waar ik meestal niet zo heel goed ben in afscheid nemen, heb ik hier alleen maar naar uitgekeken. Lotte zelf ook.

Het was een waardig afscheid, waarbij we bijna de hele dag in het zwembad waren. Al om 10 uur 's morgens van huis voor de laatste les. Dat wilde ze zelf zo graag, van mij hoefde dat niet meer. Maar ja, toch nog een keertje oefenen met kleren aan en kijken of het nog wel lukte allemaal. Tussendoor lekker een tosti gegeten en puzzeltjes gemaakt in de krant die er lag. En dan eindelijk om half 2 omkleden voor het echte werk!Had bad lag uitgestrekt en glad te wachten op de enorme hoeveelheid kinderen. Het waren er wel 68 deze keer!


In een lange rij kwamen ze langs, de spanning dampte van ze af. Toch altijd een brok-in-keel momentje.

En kijk nou eens wie er ook was: Sinterklaas! Ik had enorme medelijden met hem. Had zelf korte mouwen aangedaan (uit ervaring wijs geworden), en dat was al heel erg warm. En dan met zo'n baard....


Toch wel een klein beetje spannend.

Klaar voor de start!
 Zonder moeite ging Lotte door het gat!
Er was één jongetje, dat het zo eng vond, dat hij steeds verder naar achteren kroop in de rij voor het gat. Het hele zwembad hield zijn adem in. Je zag dat hij het zo graag wilde, maar dan toch niet durfde. En volgens mij werd hij er nog ongemakkelijker van dat iedereen op de tribunes voor hem ging klappen. Maar na nog heel wat geaarzel, zal ik, zal ik niet, en dikke tranen, dook hij dan toch. Muisstil was het en driemiljoen opa's en oma's en vaders en moeders en broertjes en zusjes, keken ademloos toe. En ja hoor. Hij redde het! Een zucht van opluchting golfde door het zwembad. En ik pinkte stiekem een traantje weg.


Maar bij Lotte ging het allemaal feilloos. Ze zwom erg netjes en goed, deed gewoon een hele baan borstcrawl, in plaats van een halve. Mag natuurlijk ook wel, na zo lang lessen. Ik denk dat ze geen afscheid van haar konden nemen ;).

Daar gaat ze, met haar diploma!


Comments

MeidenMama said…
Gefeliciteerd, goed gedaan hoor!!
inge said…
super ^^ en ik kreeg zelfs nog een brok in de keel bij het lezen hahaha het is zo erg gesteld met me.. heb er inmiddels al 4 x gezeten natuurlijk, 2 x proef en 2 x afzwemmen en moet elke keer huilen.
voor c doen ze gelukkig geen proefzwemmen, alleen afzwemmen ^^

enneh, sint komt toch uit spanje, die is wel wat warmte gewend ^^

heel erg van harte voor superzwemlotte!
Anonymous said…
Gefeliciteerd Lotte!!!!
Hardstikke goed gedaan hoor!!
XSuus
Angelique said…
Gefeliciteerd!! Goed gedaan Lotte!
Fijn om af te kunnen sluiten.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more