Skip to main content

Uit mijn Iphone

Weer een terugblik op de afgelopen weken.

Veel onderweg voor mijn werk. En een dag had ik zomaar een leuke medepassagier:


Kaarsjes bij Francine. Wat gezellig!


Ben weer regelmatig boeken aan het lezen. Dit was de laatste. Vond 'm mooi, maar weet eerlijk gezegd nu al niet meer goed wat de verhaallijn was. #vergiet


Dit jurkje van Lotte kwam weer boven water. Te klein inmiddels, maar wel nog steeds heel modern: een Twitterjurk!

Joost is weer in de weer geweest in de keuken. Medieval Chicken. Met heel veel knofloook.


Hoewel we heel veel aan het planten zijn geweest, lukt het maar niet om alle violen een plekje te geven. 

 Lotte in de weer met -heel goed kijken- een hoepel en een voetzwaaironddraaiding tegelijkertijd! Knapperd!

Wat bof ik toch. Na een dag thuiswerken even uitwaaien aan mijn eigen strandje. Het blijft genieten!

Vrijdagavond, knutselavond. De meisjes druk in de weer met een soort popup uitvouwkaart.
Lotte zit achterin een legertruck. Hoe die nu weer op ons landgoed is beland?

Suus en ik doen samen de Boerenkoolloop. Of samen. Ik doe de kwart marathon (11 km) en zij de halve. Niet zomaar een halve, het is de derde al die ze in een maand doet. Belachelijk knap!

Allebei heel goed gelopen. Wat is dat toch een feest altijd!

(het zijn wel heel erg niet flatterende foto's, mijn hemel, met die rimpels in mijn voorhoofd kan ik de oceaan dempen).

Nieuw spel: regenwurmen. Leuk!
 Lekker thee drinken met zijn allen.
 Vuur maken in de tuin en borrelen met buurvrienden. Buiten, half november. Het leven is mooi!

Deze herfst is zo lang mooi, nog steeds hangen er zoveel bladeren aan de bomen en zie je overal de herfstkleuren.
Iedere dag ben ik er weer blij mee. Dan kijk ik naar mijn IXXI en ben ik dankbaar voor de mooie plek waar we wonen. Voor de schoonheid van de seizoenen en voor de lieve mensen om me heen. Dat is heel wat, iedere keer bij het trap op en af gaan!Comments

Polderkolder said…
Ik word helemaal blij en warm van jouw log en zoveel moois gevangen in foto's! Zo fijn, om 'gewone' dingen als knutselen, spelen, thee drinken, ... hier zo bijzonder terug te zien. En 't is ook zo, de kleine dingen zijn de belangrijke dingen in 't leven; goed om er bij stil te staan! Dankjewel!
Anonymous said…
Ben het helemaal met Polderkolder eens en denk vaak als ik bij jou langs kom: Wat leuk! Wat mooi! Wat gezellig! Wat gaaf! Wat lekker! Enz! Enz!
XSuus
Truus said…
Prachtig die kleuren, precies de sfeer van nu, 'n beetje Indian summer in de polder. Wat een kanjers zijn jullie
Cathy said…
Ik kan het ook nie mooier schrijven dan polderkolder,supergezellig bij jullie en is die collage van foto's zelf gemaakt??
Fijne herfstdagen gewenst...
jojoco said…
Allemaal: wat leuk om te horen. Het voelt ook als fijn en gezellig. Natuurlijk is het hier ook niet altijd koek en ei, en zijn er genoeg dagelijkse druk en gedoedingen, maar daardoor is het extra fijn om de mooie momenten goed in je op te nemen.

@Cathy, ja, die heb ik zelfgemaakt, met IXXI. Heb er al uitgebreid over lopen opscheppen op mijn blog, zo blij ben ik ermee!
http://jojo-co.blogspot.com/2011/07/ixxi.html
Cathy said…
Dat stukje heb ik gemist ( ik mis nochtans nie veel van je blog),waren dan op vakantie !! Mercikes voor de leuke tip(s)!
Miss M said…
Dankjewel voor je lieve reactie op mijn post over de rondreis door Zweden... :-)
Grappig dat jullie ook op dezelfde vakantieadressen verbleven. Misschien ook via ScanBrit de reis geboekt? Wij wel namelijk.
Jouw blog vind ik ook erg gezellig en ik wilde me aanmelden als volger bij je, maar op één of andere manier lukt dat niet? Is dat niet mogelijk bij je?
Goh, ik zie nu net dat jij ook aan hardlopen doet. Als je goed gekeken hebt, heb ik daar ook een post over geplaatst.
Heerlijk hardlopen... van het weekend 'mag' ik weer.
Nou, tot gauw!

Groetjes, Marjolijn.
yukikopesik said…
Wat een heerlijke sfeerfoto's en wat heb je (volgens mij) en heerlijk licht en ruim huis.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more