Skip to main content

Uit mijn Iphone

Weer een terugblik op de afgelopen weken.

Veel onderweg voor mijn werk. En een dag had ik zomaar een leuke medepassagier:


Kaarsjes bij Francine. Wat gezellig!


Ben weer regelmatig boeken aan het lezen. Dit was de laatste. Vond 'm mooi, maar weet eerlijk gezegd nu al niet meer goed wat de verhaallijn was. #vergiet


Dit jurkje van Lotte kwam weer boven water. Te klein inmiddels, maar wel nog steeds heel modern: een Twitterjurk!

Joost is weer in de weer geweest in de keuken. Medieval Chicken. Met heel veel knofloook.


Hoewel we heel veel aan het planten zijn geweest, lukt het maar niet om alle violen een plekje te geven. 

 Lotte in de weer met -heel goed kijken- een hoepel en een voetzwaaironddraaiding tegelijkertijd! Knapperd!

Wat bof ik toch. Na een dag thuiswerken even uitwaaien aan mijn eigen strandje. Het blijft genieten!

Vrijdagavond, knutselavond. De meisjes druk in de weer met een soort popup uitvouwkaart.
Lotte zit achterin een legertruck. Hoe die nu weer op ons landgoed is beland?

Suus en ik doen samen de Boerenkoolloop. Of samen. Ik doe de kwart marathon (11 km) en zij de halve. Niet zomaar een halve, het is de derde al die ze in een maand doet. Belachelijk knap!

Allebei heel goed gelopen. Wat is dat toch een feest altijd!

(het zijn wel heel erg niet flatterende foto's, mijn hemel, met die rimpels in mijn voorhoofd kan ik de oceaan dempen).

Nieuw spel: regenwurmen. Leuk!
 Lekker thee drinken met zijn allen.
 Vuur maken in de tuin en borrelen met buurvrienden. Buiten, half november. Het leven is mooi!

Deze herfst is zo lang mooi, nog steeds hangen er zoveel bladeren aan de bomen en zie je overal de herfstkleuren.
Iedere dag ben ik er weer blij mee. Dan kijk ik naar mijn IXXI en ben ik dankbaar voor de mooie plek waar we wonen. Voor de schoonheid van de seizoenen en voor de lieve mensen om me heen. Dat is heel wat, iedere keer bij het trap op en af gaan!Comments

Polderkolder said…
Ik word helemaal blij en warm van jouw log en zoveel moois gevangen in foto's! Zo fijn, om 'gewone' dingen als knutselen, spelen, thee drinken, ... hier zo bijzonder terug te zien. En 't is ook zo, de kleine dingen zijn de belangrijke dingen in 't leven; goed om er bij stil te staan! Dankjewel!
Anonymous said…
Ben het helemaal met Polderkolder eens en denk vaak als ik bij jou langs kom: Wat leuk! Wat mooi! Wat gezellig! Wat gaaf! Wat lekker! Enz! Enz!
XSuus
Truus said…
Prachtig die kleuren, precies de sfeer van nu, 'n beetje Indian summer in de polder. Wat een kanjers zijn jullie
Cathy said…
Ik kan het ook nie mooier schrijven dan polderkolder,supergezellig bij jullie en is die collage van foto's zelf gemaakt??
Fijne herfstdagen gewenst...
jojoco said…
Allemaal: wat leuk om te horen. Het voelt ook als fijn en gezellig. Natuurlijk is het hier ook niet altijd koek en ei, en zijn er genoeg dagelijkse druk en gedoedingen, maar daardoor is het extra fijn om de mooie momenten goed in je op te nemen.

@Cathy, ja, die heb ik zelfgemaakt, met IXXI. Heb er al uitgebreid over lopen opscheppen op mijn blog, zo blij ben ik ermee!
http://jojo-co.blogspot.com/2011/07/ixxi.html
Cathy said…
Dat stukje heb ik gemist ( ik mis nochtans nie veel van je blog),waren dan op vakantie !! Mercikes voor de leuke tip(s)!
Miss M said…
Dankjewel voor je lieve reactie op mijn post over de rondreis door Zweden... :-)
Grappig dat jullie ook op dezelfde vakantieadressen verbleven. Misschien ook via ScanBrit de reis geboekt? Wij wel namelijk.
Jouw blog vind ik ook erg gezellig en ik wilde me aanmelden als volger bij je, maar op één of andere manier lukt dat niet? Is dat niet mogelijk bij je?
Goh, ik zie nu net dat jij ook aan hardlopen doet. Als je goed gekeken hebt, heb ik daar ook een post over geplaatst.
Heerlijk hardlopen... van het weekend 'mag' ik weer.
Nou, tot gauw!

Groetjes, Marjolijn.
yukikopesik said…
Wat een heerlijke sfeerfoto's en wat heb je (volgens mij) en heerlijk licht en ruim huis.

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…