Skip to main content

Uit mijn Iphone in november

Zomaar weer wat losse stukjes dagelijks leven. Snel hapsnap genomen. Tussen de bedrijven door. Want eigenlijk vormen al die kleine stukjes tussendoorleven het echte leven.

 Poging tot kaartenhuisbouwen. Ik kan me herinneren dat dat vroeger veel makkelijker ging. Ik bouwde wel eens huizen van 6 verdiepingen.


Ze blijven leuk, de herfsthertjes. Nu achternagezeten door het BSO spook.
 Lot met d'r lampionnetje.


Zomaar even Isa gevangen.


Dat blijft ook maar iedere dag door gaan. De zon gaat onder en de zon komt weer op. Nog minder dan een maandje en dan wordt het alweer later. Op 9-15 december gaat de zon het vroegste onder, al om 16.28. Maar daarna alweer iedere dag een beetje later. Op oudejaarsdag is het alweer 16.38.

En het is toch pas de kortste dag op de 21e, omdat de zon pas op 4 januari op z'n laatst opkomt. Pas om 8.48 (Huh, klopt dat wel? Is het pas zo laat licht? Dat zal dan wel nog de zomertijd zijn, maar goed, anyhow, de kortste dag is weer bijna achter de rug.)

En ondertussen blijft het genieten van de zon.

Lotte in de auto met mijn telefoon.

 Isa met een nieuwe haardracht. Die ze na een kwartiertje weer veranderde.
 Snel nog even wat eten voor Sint Maarten. Isa doet het haar van de vriendinnen van Lotte.

Schoen zetten.

In de kleedkamer bij ballet.


Edam.

Another sunset.

Zo heerlijk. Na een drukke werkweek op de bank, onder een dekentje. Haard aan. Thee erbij. Mooi boek.

Met Lotte knutselen.
 Vrijdagmiddag de stad in met de meisjes. Lot moest naar de kapper. Isa kijkt toe (die was laatst geweest, waren we samen op pad).


Isa heeft een inhaalles van paardrijden. Nu kan ik haar eindelijk eens brengen.


Verstilde morgen.

Isa druk in de weer met een grote kaart. Zelfgeknutseld, voor een jarige vriendin. Wat is ze toch een lieverd!

 En daar gaat ze alweer. Op pad. Met een heel druk programma. Die regelt het wel, allemaal voor zichzelf. Stil in huis.

Gelukkig hebben we Lotte nog.

Vanmorgen de eennalaatste zwemles ooit. Ben slecht in afscheid nemen. Maar dit laat ik straks heel makkelijk achter me ;).

Met Lotte naar de film. Bennie Stout. Aanrader. Dikke vette aanrader. Zo'n echte Sinterklaasfilm. Nostalgisch. Tranen in mijn ogen. Vooral omdat ik me er even extra bewust van ben dat dit waarschijnlijk het laatste jaar is dat Lotte gelooft.
 Onder de indruk.
Wel heel gezellig zo samen. De eerste keer ooit, dat we met zijn tweetjes naar de film gingen. Ben een aantal jaar terug ook eens met Isa alleen geweest.

en ja hoor, daar istie weer. De zon. En de mist, die zo de weilanden op komt rollen. Mooi.

De mannen zijn aan het koken met de meisjes. Zo knus.

Comments

Trudy said…
Leuk hoor, zo even binnen kijken in jullie leven... wat een schattige foto van de 2 meisjes met balletkleding aan!! Fijne dag vandaag!
alles is anders said…
This comment has been removed by the author.
Jolanda said…
Die foto in de kleedkamer van ballet. WAUW!!! Zo super lief en schattig en echt meisjes. :-)
Is de film ook al leuk voor Liz van 5? Als in: niet té spannend?

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…