Skip to main content

Uit mijn Iphone in november

Zomaar weer wat losse stukjes dagelijks leven. Snel hapsnap genomen. Tussen de bedrijven door. Want eigenlijk vormen al die kleine stukjes tussendoorleven het echte leven.

 Poging tot kaartenhuisbouwen. Ik kan me herinneren dat dat vroeger veel makkelijker ging. Ik bouwde wel eens huizen van 6 verdiepingen.


Ze blijven leuk, de herfsthertjes. Nu achternagezeten door het BSO spook.
 Lot met d'r lampionnetje.


Zomaar even Isa gevangen.


Dat blijft ook maar iedere dag door gaan. De zon gaat onder en de zon komt weer op. Nog minder dan een maandje en dan wordt het alweer later. Op 9-15 december gaat de zon het vroegste onder, al om 16.28. Maar daarna alweer iedere dag een beetje later. Op oudejaarsdag is het alweer 16.38.

En het is toch pas de kortste dag op de 21e, omdat de zon pas op 4 januari op z'n laatst opkomt. Pas om 8.48 (Huh, klopt dat wel? Is het pas zo laat licht? Dat zal dan wel nog de zomertijd zijn, maar goed, anyhow, de kortste dag is weer bijna achter de rug.)

En ondertussen blijft het genieten van de zon.

Lotte in de auto met mijn telefoon.

 Isa met een nieuwe haardracht. Die ze na een kwartiertje weer veranderde.
 Snel nog even wat eten voor Sint Maarten. Isa doet het haar van de vriendinnen van Lotte.

Schoen zetten.

In de kleedkamer bij ballet.


Edam.

Another sunset.

Zo heerlijk. Na een drukke werkweek op de bank, onder een dekentje. Haard aan. Thee erbij. Mooi boek.

Met Lotte knutselen.
 Vrijdagmiddag de stad in met de meisjes. Lot moest naar de kapper. Isa kijkt toe (die was laatst geweest, waren we samen op pad).


Isa heeft een inhaalles van paardrijden. Nu kan ik haar eindelijk eens brengen.


Verstilde morgen.

Isa druk in de weer met een grote kaart. Zelfgeknutseld, voor een jarige vriendin. Wat is ze toch een lieverd!

 En daar gaat ze alweer. Op pad. Met een heel druk programma. Die regelt het wel, allemaal voor zichzelf. Stil in huis.

Gelukkig hebben we Lotte nog.

Vanmorgen de eennalaatste zwemles ooit. Ben slecht in afscheid nemen. Maar dit laat ik straks heel makkelijk achter me ;).

Met Lotte naar de film. Bennie Stout. Aanrader. Dikke vette aanrader. Zo'n echte Sinterklaasfilm. Nostalgisch. Tranen in mijn ogen. Vooral omdat ik me er even extra bewust van ben dat dit waarschijnlijk het laatste jaar is dat Lotte gelooft.
 Onder de indruk.
Wel heel gezellig zo samen. De eerste keer ooit, dat we met zijn tweetjes naar de film gingen. Ben een aantal jaar terug ook eens met Isa alleen geweest.

en ja hoor, daar istie weer. De zon. En de mist, die zo de weilanden op komt rollen. Mooi.

De mannen zijn aan het koken met de meisjes. Zo knus.

Comments

Trudy said…
Leuk hoor, zo even binnen kijken in jullie leven... wat een schattige foto van de 2 meisjes met balletkleding aan!! Fijne dag vandaag!
alles is anders said…
This comment has been removed by the author.
Jolanda said…
Die foto in de kleedkamer van ballet. WAUW!!! Zo super lief en schattig en echt meisjes. :-)
Is de film ook al leuk voor Liz van 5? Als in: niet té spannend?

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more