Skip to main content

Herfstig Edam
Comments

Zoooooo jij hebt goed je best gedaan!
Wat een prachtige foto's heb je gemaakt!
Mijn favoriet is die van de paddestoelen en de brug wazig op de achtergrond. Juist zo mooi met de herfstblaadjes erbij.

Fijn weekend.
Liefs,
inge said…
prachtige plaatjes! ^^
Jolanda said…
De streek waar jullie wonen vind ik zoooo mooi en zo eigen! Prachtige foto's ook.
Anonymous said…
Edam is mooi, helemaal door jouw camera!!
XSuus
alles is anders said…
Wat een plaatjes!! Waarom woont niet heel nederland daar, zo mooi! (mijn backup plan voor je weet maar nooit terug gaan heeft nog geen 'woonplaats' in NL in het draaiboek)En wat is het heerlijk leeg, wie zegt er dat nederland zo vol is, geloof er lekker niks van. gr Annemarie
Bri said…
Wat een prachtig stadje is het ook! Erg mooie foto's, Jo! Je hebt vast gewacht met fotograferen tot maandagochtend, toen iedereen al op school en werk was en de winkels nog dicht ...... heerlijk rustig. x
Sebastiaan said…
Goedemiddag Jojoco,

Ik kwam toevallig voorbij jouw foto's van Edam (en van een dagje uit in Hoorn). Je maakt mooie foto's en jouw motto "Pluk de dag" spreekt mij ook wel aan.

Ik zag overigens daarna ook jouw winterfoto's van deze maand. Er zitten heel mooie bij (beetje jaloerss, ik heb zelf de mogelijkheid om mooie winterfoto's te maken onvoldoende benut).

Zelf ben ik niet actief op deze BLOG pagina's. Mijn activiteiten zijn vooral op FACEbook en een beetje op Twitter.

Vriendelijke groet,

Sebastiaan Hol (onder andere Stadsgids te Hoorn, bij Vereniging Oud Hoorn).

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…