Skip to main content

Herfstig Edam
Comments

Zoooooo jij hebt goed je best gedaan!
Wat een prachtige foto's heb je gemaakt!
Mijn favoriet is die van de paddestoelen en de brug wazig op de achtergrond. Juist zo mooi met de herfstblaadjes erbij.

Fijn weekend.
Liefs,
inge said…
prachtige plaatjes! ^^
Jolanda said…
De streek waar jullie wonen vind ik zoooo mooi en zo eigen! Prachtige foto's ook.
Anonymous said…
Edam is mooi, helemaal door jouw camera!!
XSuus
alles is anders said…
Wat een plaatjes!! Waarom woont niet heel nederland daar, zo mooi! (mijn backup plan voor je weet maar nooit terug gaan heeft nog geen 'woonplaats' in NL in het draaiboek)En wat is het heerlijk leeg, wie zegt er dat nederland zo vol is, geloof er lekker niks van. gr Annemarie
Bri said…
Wat een prachtig stadje is het ook! Erg mooie foto's, Jo! Je hebt vast gewacht met fotograferen tot maandagochtend, toen iedereen al op school en werk was en de winkels nog dicht ...... heerlijk rustig. x
Sebastiaan said…
Goedemiddag Jojoco,

Ik kwam toevallig voorbij jouw foto's van Edam (en van een dagje uit in Hoorn). Je maakt mooie foto's en jouw motto "Pluk de dag" spreekt mij ook wel aan.

Ik zag overigens daarna ook jouw winterfoto's van deze maand. Er zitten heel mooie bij (beetje jaloerss, ik heb zelf de mogelijkheid om mooie winterfoto's te maken onvoldoende benut).

Zelf ben ik niet actief op deze BLOG pagina's. Mijn activiteiten zijn vooral op FACEbook en een beetje op Twitter.

Vriendelijke groet,

Sebastiaan Hol (onder andere Stadsgids te Hoorn, bij Vereniging Oud Hoorn).

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more