Skip to main content

Fijne dingen

Een versgewassen Isa, terug van een dagje op de manege. Lekker aan het kleuren in haar agenda, muziekje van haar telefoon aan. 

Weer zo'n overweldigende zonsopkomst.


Joost aan het kokkerellen.
 De plantjes die beetje bij beetje in mijn tuin gezet zijn. (kun je je voorstellen, dat al deze plantjes vernietigd zouden worden? Wat zonde eigenlijk he?) Lotte aan het helpen in de keuken.
 Gerezen pizzadeeg.
 Heel veel herfstbladeren gezocht.

Geconcentreerd bezig, met de zon als spot op ze.

Isa en haar telefoon.

Speciaal voor Inge, Isa die de grote badeend ziet, die ze twitterde. "Oh, echt zo Vet!"

De eerste pizza is klaar! Met verse ananas.
En als afsluiting een mooie zonsondergang, waarvan het leukste misschien nog wel was dat Isa me erop wees. Zo zie je maar, wandelen in het bos mag dan wel 'zoooo saaaaai' zijn, maar zo tussendoor blijft er wel wat van mijn opvoeding hangen.

Comments

Loeszie said…
Mmm die pizza ziet er zalig uit! En wat een mooie zon inderdaad!
inge said…
fijne plaatjes ^^ en was dit de heuse foto? geweldig!
joon vond 'm ook erg tof hahaha ik moest 'm nog een keer laten zien. en nog een keer. en toen liet ik 't scherm maar even zo staan. zat 'ie een beetje naar je dochter te staren. gezichtsuitdrukking nadoen. en elke keer moest er 'oh echt zo vet' gezegd worden.
vreemd kind.
^^
yukikopesik said…
Heerlijk! Wij aten van het weekend ook zelfgemaakte pizza... de lekkerste!
Angelique said…
Gezinsgeluk, prachtig weergegeven

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more