Skip to main content

Fijne dingen

Een versgewassen Isa, terug van een dagje op de manege. Lekker aan het kleuren in haar agenda, muziekje van haar telefoon aan. 

Weer zo'n overweldigende zonsopkomst.


Joost aan het kokkerellen.
 De plantjes die beetje bij beetje in mijn tuin gezet zijn. (kun je je voorstellen, dat al deze plantjes vernietigd zouden worden? Wat zonde eigenlijk he?) Lotte aan het helpen in de keuken.
 Gerezen pizzadeeg.
 Heel veel herfstbladeren gezocht.

Geconcentreerd bezig, met de zon als spot op ze.

Isa en haar telefoon.

Speciaal voor Inge, Isa die de grote badeend ziet, die ze twitterde. "Oh, echt zo Vet!"

De eerste pizza is klaar! Met verse ananas.
En als afsluiting een mooie zonsondergang, waarvan het leukste misschien nog wel was dat Isa me erop wees. Zo zie je maar, wandelen in het bos mag dan wel 'zoooo saaaaai' zijn, maar zo tussendoor blijft er wel wat van mijn opvoeding hangen.

Comments

Loeszie said…
Mmm die pizza ziet er zalig uit! En wat een mooie zon inderdaad!
inge said…
fijne plaatjes ^^ en was dit de heuse foto? geweldig!
joon vond 'm ook erg tof hahaha ik moest 'm nog een keer laten zien. en nog een keer. en toen liet ik 't scherm maar even zo staan. zat 'ie een beetje naar je dochter te staren. gezichtsuitdrukking nadoen. en elke keer moest er 'oh echt zo vet' gezegd worden.
vreemd kind.
^^
yukikopesik said…
Heerlijk! Wij aten van het weekend ook zelfgemaakte pizza... de lekkerste!
Angelique said…
Gezinsgeluk, prachtig weergegeven

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more