Skip to main content

En dan kom je thuis

Op dit moment is mijn werk voor mij een beetje ingewikkeld. Leuk, zelfstandig ondernemer zijn en steeds verschillende opdrachten hebben. Maar soms zou het ook wel rustig zijn om te weten wat je hebt aan je werk en te weten dat je het kunt. Ik weet ook dat ik dat al snel weer saai zou vinden en dat het ook een uitdaging is om steeds weer nieuwe dingen in mezelf te ontdekken en te leren. Maar soms is dat een beetje ingewikkeld.

Wat is het dan extra fijn om thuis gewoon lekker thuis te zijn. 

Joost en Rob hadden uitgebreid gekookt dit weekend, een tafel vol vrienden van ons en de kinderen. Kaarsjes. Haard aan. Hele dag buiten geweest en dan binnen opwarmen en niets meer hoeven te doen.Het winterlicht strijkt zo mooi door het huis heen.Comments

wilmi said…
Thuis kan zo heerlijk zijn..ook gewoon al de wetenschap dat er een thuis ís, waar je straks weer naartoe kan gaan na een drukke werkdag.
Ben benieuwd wat voor werk je eigenlijk doet?
Franse Lelie said…
Wat een prachtige plaatjes, geven een heerlijk gezellig wintergevoel! Lieve groet
Cathy said…
Leuk gedekte tafel,je wordt er instant vrolijk van!!
Fijne groetjes..
Jolanda said…
Elke keer weer denk ik: wat zijn de seizoenen toch mooi. Daarom is het ook iedere keer weer fijn om thuis te zijn. Thuis waar het elke keer weer net een andere sfeer heeft door het seizoen. Zo fijn.
Bedankt voor dit logje. Mijn werk is op dit moment ook erg ingewikkeld (en ik ben niet eens ondernemer). Ik focus alvast op vanavond 11 uur als ik weer thuis ben. ;-)

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…