Skip to main content

Vakantie

Als afsluiting van de herfstvakantie waren we een weekendje in een boerderijlodge. Een soort Betereboerenbed, alleen dan luxe. En wow, wat was het genieten zeg!

De plek alleen al was geweldig! In een oude boerenstal zijn drie lodges gemaakt, waarvan wij er eentje hadden. Een combinatie van eeuwenoude balken en moderne inrichting. Een bubbelbad in de slaapkamer op de vide, zodat je vanuit bad zo de gezelligheid beneden hoort. Een bank met heel veel kussens. Een klein maar comfortabel keukentje en hoogtepunt voor de meiden: een bedsteestapelbed, door hen oneerbiedig 'de kast' genoemd. 'Wij gaan onze kast nog even in hoor', riepen ze dan. En dan hoorden we alleen nog maar gegiechel en gelach.


Het was zo'n zalig weekend. Wat boften we! Het weer was geweldig, koude nachten, rijp op de velden en dan overdag de volle zon. Herfstkleuren in het bos. Dat bos op loopafstand. Een heel weekend tijd om te relaxen. Geen werk, geen computer, geen dingen die moeten. Met zijn vieren, lekkere dingen, spelletjes, tijdschriften en de natuur.

Het was zo mooi het bos! Iedere ochtend begon ik met een rondje hardlopen, terwijl de rest van het gezin uitsliep. Adembenemend... Lekker ontbijten en dan op pad. Wandelen in de omgeving, naar het openluchtmuseum van Ootmarsum, op een terrasje zitten, beukennootjes zoeken, spelen in het bos. Het was zo fijn! Ik heb natuurlijk een miljoen foto's gemaakt, maar nog niet echt tijd gehad om te selecteren. Daarom nu vast een eerste indruk.Comments

wilmi said…
Ziet er heerlijk uit, jullie weekend!
De frissigheid straalt van de foto's, jullie hebben het getroffen!
Enneh..zo'n kast, gaaf zeg, die wil ik ook wel;)
Anonymous said…
Wat ziet dat er gaaf en gezellig uit!!
Die foto's van Isa en Lotte in het bos zijn mooi! met dat goudkleurige licht.
Ik krijg ieder jaar een mooie folder van het Betereboerenbed. Dat ziet er ook zo leuk en knus uit.Daar moet je zelf je koffie malen en je kunt buiten in een houtgestookt warm bad. Geen koelkast maar een koelkist met bevroren kruiken en boerensoep van het open vuur. Lijkt me heerlijk!!
XSuus
ilse said…
Dat ziet er echt tof uit. Wij zijn volop op zoek naar een vakantieplekje voor de zomer: http://blog.vierenveertig.be/2011/10/29/vakantieadresjes-gezocht/

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…