Skip to main content

Vakantie

Als afsluiting van de herfstvakantie waren we een weekendje in een boerderijlodge. Een soort Betereboerenbed, alleen dan luxe. En wow, wat was het genieten zeg!

De plek alleen al was geweldig! In een oude boerenstal zijn drie lodges gemaakt, waarvan wij er eentje hadden. Een combinatie van eeuwenoude balken en moderne inrichting. Een bubbelbad in de slaapkamer op de vide, zodat je vanuit bad zo de gezelligheid beneden hoort. Een bank met heel veel kussens. Een klein maar comfortabel keukentje en hoogtepunt voor de meiden: een bedsteestapelbed, door hen oneerbiedig 'de kast' genoemd. 'Wij gaan onze kast nog even in hoor', riepen ze dan. En dan hoorden we alleen nog maar gegiechel en gelach.


Het was zo'n zalig weekend. Wat boften we! Het weer was geweldig, koude nachten, rijp op de velden en dan overdag de volle zon. Herfstkleuren in het bos. Dat bos op loopafstand. Een heel weekend tijd om te relaxen. Geen werk, geen computer, geen dingen die moeten. Met zijn vieren, lekkere dingen, spelletjes, tijdschriften en de natuur.

Het was zo mooi het bos! Iedere ochtend begon ik met een rondje hardlopen, terwijl de rest van het gezin uitsliep. Adembenemend... Lekker ontbijten en dan op pad. Wandelen in de omgeving, naar het openluchtmuseum van Ootmarsum, op een terrasje zitten, beukennootjes zoeken, spelen in het bos. Het was zo fijn! Ik heb natuurlijk een miljoen foto's gemaakt, maar nog niet echt tijd gehad om te selecteren. Daarom nu vast een eerste indruk.Comments

wilmi said…
Ziet er heerlijk uit, jullie weekend!
De frissigheid straalt van de foto's, jullie hebben het getroffen!
Enneh..zo'n kast, gaaf zeg, die wil ik ook wel;)
Anonymous said…
Wat ziet dat er gaaf en gezellig uit!!
Die foto's van Isa en Lotte in het bos zijn mooi! met dat goudkleurige licht.
Ik krijg ieder jaar een mooie folder van het Betereboerenbed. Dat ziet er ook zo leuk en knus uit.Daar moet je zelf je koffie malen en je kunt buiten in een houtgestookt warm bad. Geen koelkast maar een koelkist met bevroren kruiken en boerensoep van het open vuur. Lijkt me heerlijk!!
XSuus
ilse said…
Dat ziet er echt tof uit. Wij zijn volop op zoek naar een vakantieplekje voor de zomer: http://blog.vierenveertig.be/2011/10/29/vakantieadresjes-gezocht/

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more