Skip to main content

Vakantie

Als afsluiting van de herfstvakantie waren we een weekendje in een boerderijlodge. Een soort Betereboerenbed, alleen dan luxe. En wow, wat was het genieten zeg!

De plek alleen al was geweldig! In een oude boerenstal zijn drie lodges gemaakt, waarvan wij er eentje hadden. Een combinatie van eeuwenoude balken en moderne inrichting. Een bubbelbad in de slaapkamer op de vide, zodat je vanuit bad zo de gezelligheid beneden hoort. Een bank met heel veel kussens. Een klein maar comfortabel keukentje en hoogtepunt voor de meiden: een bedsteestapelbed, door hen oneerbiedig 'de kast' genoemd. 'Wij gaan onze kast nog even in hoor', riepen ze dan. En dan hoorden we alleen nog maar gegiechel en gelach.


Het was zo'n zalig weekend. Wat boften we! Het weer was geweldig, koude nachten, rijp op de velden en dan overdag de volle zon. Herfstkleuren in het bos. Dat bos op loopafstand. Een heel weekend tijd om te relaxen. Geen werk, geen computer, geen dingen die moeten. Met zijn vieren, lekkere dingen, spelletjes, tijdschriften en de natuur.

Het was zo mooi het bos! Iedere ochtend begon ik met een rondje hardlopen, terwijl de rest van het gezin uitsliep. Adembenemend... Lekker ontbijten en dan op pad. Wandelen in de omgeving, naar het openluchtmuseum van Ootmarsum, op een terrasje zitten, beukennootjes zoeken, spelen in het bos. Het was zo fijn! Ik heb natuurlijk een miljoen foto's gemaakt, maar nog niet echt tijd gehad om te selecteren. Daarom nu vast een eerste indruk.Comments

wilmi said…
Ziet er heerlijk uit, jullie weekend!
De frissigheid straalt van de foto's, jullie hebben het getroffen!
Enneh..zo'n kast, gaaf zeg, die wil ik ook wel;)
Anonymous said…
Wat ziet dat er gaaf en gezellig uit!!
Die foto's van Isa en Lotte in het bos zijn mooi! met dat goudkleurige licht.
Ik krijg ieder jaar een mooie folder van het Betereboerenbed. Dat ziet er ook zo leuk en knus uit.Daar moet je zelf je koffie malen en je kunt buiten in een houtgestookt warm bad. Geen koelkast maar een koelkist met bevroren kruiken en boerensoep van het open vuur. Lijkt me heerlijk!!
XSuus
ilse said…
Dat ziet er echt tof uit. Wij zijn volop op zoek naar een vakantieplekje voor de zomer: http://blog.vierenveertig.be/2011/10/29/vakantieadresjes-gezocht/

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more