Skip to main content

Uit mijn Iphone in oktober

Zo, weer even mijn iphone ingedoken en de foto's vanaf begin oktober nog eens doorgekeken.

Lotte op zwemles, kijkdag. 


En vanuit het water.

De haard staat weer iedere avond aan. Het markeert zo mooi het einde van de werkdag. Koken, haard aan, lekker bijkletsen met elkaar.

Isa en Fleur hadden cake gebakken, die we samen met chipolatapudding en milkshake (versgemaakt) als toetje kregen opgediend, net als in een echt restaurant.


Isa heeft een liefde voor badeentjes ontwikkeld. Die stomme dingen slingeren nu overal rond in ons huis.
 Weer eens zo'n mooie ochtend.

Ja, ja, ik kan weer een puntje op de 'goede-moeder-lijst' afvinken. Ik heb een echte invlecht gemaakt. En hij  is nog best redelijk goed gelukt ook!


En nog een keer de zon 's morgens. Vaste prik. Als de kinderen treuzelen met hun jas aandoen (wat trouwens niet meer zo is, sinds Isa met klasgenootjes meefietst die iets verderop aan de dijk zijn komen wonen, nu staat ze stipt om 8.10 klaar), klim ik nog even snel de dijk op.

Niet alleen de zon die opkwam, ook de volle maan stond nog aan de lucht.

Een wiebelige klas gonst van voorpret. Schoolreisje!

Deze is zo mooi geworden, geeft zo goed de sfeer aan, van de zwaaiende ouders, veel met brok in hun keel, vooral die van de kleuters die voor 't eerst gaan, en dan Lotte, blij en vol verwachting en ook een beetje zenuwachtig, maar dan leuk zenuwachtig, al in de bus.

Cadeautje, iedere keer weer. Als ik van zomaar vanuit mijn bank de zon kan zien ondergaan.

Naar 't theater geweest. Aanrader, echt een mooie en bijzondere voorstelling. Over een relatie die zich per mail ontwikkelt.

Plantjes water geven.


De plantjes geven een hoop kleur in de najaarsdagen.

Lotte ging verven.


Samen met Lotte op weg naar het bos.

De Kapla blijft in trek.
 En de gratis bouwdingen van de supermarkt ook.

Op weg naar huis, genieten van het mooie landschap.


Nog maar weer eens de cyclaampjes.

Lotte kwam de ochtend nadat we ze geplant hadden juichend naar me toe. "Hoera mam, ze doen het nog, de cyclaampjes zijn winterhard!". 

En nog wat vakantiekiekjes. Wat een luxe he, zo'n bubbelbad met uitzicht op de huiskamer (ik zal er maar niet bij vertellen dat het lawaai van het bubbelen alles overstemde).

Dat is nou echt relaxen. Een rode wijn en een warm bad.

Ik vind de Iphonefoto's vaak verrassend goed. Natuurlijk, ze barsten van de ruis en je moet ze niet echt in het groot bekijken. Maar ze vangen zo vaak zo mooi het moment. Hier ook. Joost, die lekker uit het raam tuurt en Lotte die door het huisje danst.
Ook zo leuk in Twente. Als je de kortste route terug neemt, kom je over dit soort weggetjes. Dat voelt toch al meteen als avontuur!

Comments

yukikopesik said…
Wat een weldaad aan foto's.
Anonymous said…
Leuke foto's weer!!
En wat een goeie naam voor de haard, Janus! Mijn oom heet Janus.
XSuus
inge said…
heerlijke plaatjes. ^^ en idd, bubbelen viel mij ook tegen in ons vakantiehuisje, heel romantisch kaarsjes aan, samen in bad en eh.. WAT ZEI JE?!! hahahahaha

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…