Skip to main content

Uit mijn Iphone in oktober

Zo, weer even mijn iphone ingedoken en de foto's vanaf begin oktober nog eens doorgekeken.

Lotte op zwemles, kijkdag. 


En vanuit het water.

De haard staat weer iedere avond aan. Het markeert zo mooi het einde van de werkdag. Koken, haard aan, lekker bijkletsen met elkaar.

Isa en Fleur hadden cake gebakken, die we samen met chipolatapudding en milkshake (versgemaakt) als toetje kregen opgediend, net als in een echt restaurant.


Isa heeft een liefde voor badeentjes ontwikkeld. Die stomme dingen slingeren nu overal rond in ons huis.
 Weer eens zo'n mooie ochtend.

Ja, ja, ik kan weer een puntje op de 'goede-moeder-lijst' afvinken. Ik heb een echte invlecht gemaakt. En hij  is nog best redelijk goed gelukt ook!


En nog een keer de zon 's morgens. Vaste prik. Als de kinderen treuzelen met hun jas aandoen (wat trouwens niet meer zo is, sinds Isa met klasgenootjes meefietst die iets verderop aan de dijk zijn komen wonen, nu staat ze stipt om 8.10 klaar), klim ik nog even snel de dijk op.

Niet alleen de zon die opkwam, ook de volle maan stond nog aan de lucht.

Een wiebelige klas gonst van voorpret. Schoolreisje!

Deze is zo mooi geworden, geeft zo goed de sfeer aan, van de zwaaiende ouders, veel met brok in hun keel, vooral die van de kleuters die voor 't eerst gaan, en dan Lotte, blij en vol verwachting en ook een beetje zenuwachtig, maar dan leuk zenuwachtig, al in de bus.

Cadeautje, iedere keer weer. Als ik van zomaar vanuit mijn bank de zon kan zien ondergaan.

Naar 't theater geweest. Aanrader, echt een mooie en bijzondere voorstelling. Over een relatie die zich per mail ontwikkelt.

Plantjes water geven.


De plantjes geven een hoop kleur in de najaarsdagen.

Lotte ging verven.


Samen met Lotte op weg naar het bos.

De Kapla blijft in trek.
 En de gratis bouwdingen van de supermarkt ook.

Op weg naar huis, genieten van het mooie landschap.


Nog maar weer eens de cyclaampjes.

Lotte kwam de ochtend nadat we ze geplant hadden juichend naar me toe. "Hoera mam, ze doen het nog, de cyclaampjes zijn winterhard!". 

En nog wat vakantiekiekjes. Wat een luxe he, zo'n bubbelbad met uitzicht op de huiskamer (ik zal er maar niet bij vertellen dat het lawaai van het bubbelen alles overstemde).

Dat is nou echt relaxen. Een rode wijn en een warm bad.

Ik vind de Iphonefoto's vaak verrassend goed. Natuurlijk, ze barsten van de ruis en je moet ze niet echt in het groot bekijken. Maar ze vangen zo vaak zo mooi het moment. Hier ook. Joost, die lekker uit het raam tuurt en Lotte die door het huisje danst.
Ook zo leuk in Twente. Als je de kortste route terug neemt, kom je over dit soort weggetjes. Dat voelt toch al meteen als avontuur!

Comments

yukikopesik said…
Wat een weldaad aan foto's.
Anonymous said…
Leuke foto's weer!!
En wat een goeie naam voor de haard, Janus! Mijn oom heet Janus.
XSuus
inge said…
heerlijke plaatjes. ^^ en idd, bubbelen viel mij ook tegen in ons vakantiehuisje, heel romantisch kaarsjes aan, samen in bad en eh.. WAT ZEI JE?!! hahahahaha

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more