Skip to main content

Recycling in de tuin

Het is al half oktober, over ruim twee maanden worden de dagen alweer langer, maar in de tuin gebeurt nog zoveel. Joost heeft al wel vijf keer het gras voor nog een allerlaatste keer gemaaid, maar het blijft maar groeien. Iedere dag kunnen we nog wel nieuwe frambozen plukken van de struik, die eindelijk goed begint aan te slaan. Er groeit en bloeit nog van alles. Het is ook wel een prachtige maand, met zoveel van die zonnige en warme dagen. Na zo'n natte zomer is dat dan ook een extra cadeau.Er groeit opeens een boompje op het terras.


Maar nog een groter cadeau was dit:


Dit stond aan de kant van de weg, ergens op een industrieterrein, bij een bouwmarkt. Klaar om afgevoerd te worden. Niet goed genoeg meer voor de verkoop. Een beetje verlept inderdaad hier en daar. Maar Joost kon het niet over zijn hart verkrijgen om die arme plantjes zomaar naar de vuilstort te laten gaan. En zo kwam hij thuis met een aanhanger vol moois.


Het is nog wel een hele klus, waar ik ook nog lang niet klaar mee ben. Ik dacht eerst hoopvol dat het een mooi klusje zou zijn voor in de herfstvakantie. Maar ja, toen werd ik zomaar ziek en lag ik twee dagen plat. En nu ligt er een hoop werk wat af moet, dus ook geen tijd om uitgebreid te tuinieren.

Maar met hier en daar een uurtje en de hulp van Lotte die alles water geeft, komt het uiteindelijk wel voor elkaar.
Super he!

Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more