Skip to main content

Nagellak

Ik zei het al eerder, Isa staat niet zo vaak meer op de foto. Kennelijk hoort het bij het leven van mijn tienjarige, dat ze vooral haar eigen weg gaat en leuke dingen plant met vriendinnen. Als ik haar plannen en schema soms hoor, dan tetteren mijn oren. Dan gaat ze weer logeren bij die vriendinnen van de manege, en zwemmen met andere vriendinnen. Of ze gaan spelletjes doen en een film kijken. De pony halen bij de buren en 'm verzorgen en ermee lopen. Koekjes bakken, of een cake. Samen op de computer. Foto's maken van elkaar. Elkaars nagels lakken. Kletsen. 

Heerlijk, van die dingen die je als tienjarig meisje doet.En stiekem ook wel fijn, ze regelt het voornamelijk zelf. Vraagt wel aan ons of het kan en mag, want omdat we zo afgelegen wonen, zijn wij dan wel de brengers en halers, als het gaat om de vriendinnen die wat verder wonen. Maar de tijd is voorbij dat wij moesten bellen en het moesten regelen.

Het enige jammere is dat wij haar amper meer zien. Gelukkig gaan we komend weekend een heel weekend met zijn vieren op pad. En 's avonds in bed kom ik bij haar liggen en lezen we uit een heel spannend boek, onderbroken door verhalen (want tegen de tijd dat ze moet slapen, komt ze opeens los en wil ze wel van alles vertellen ;)). Of we gaan samen even de stad in en met haar kleedgeld en zakgeld leuke dingen kopen. Iedere keer een potje nagellak erbij. Waarmee ze dan mijn nagels weer wil lakken. En keurend zegt dat ik er leuk uitzie, maar eigenlijk mijn zwarte broek aan had moeten doen.

Tienjarige meisjes....

Comments

Monique Swagemakers said…
hihihi lief he die 10jarige meisjes!! Leuk logje!!!

Popular posts from this blog

Opladen in Fuerteventura

Een aanrader, Fuerteventura?
Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Of tenminste, als je van surfen houdt, is het een volmondig JA!
Maar als je een weekje weg wil naar de zon, niet te ver vliegen, sja, dan vind ik Fuerteventura eerlijk gezegd de minst mooie van de Canarische eilanden. Ik ken ze niet allemaal, maar Tenerife, Madeira (al is dat geen Canarisch eiland volgens mij), Gran Canaria en zelfs het al kale Lanzarote zijn een stuk afwisselender en mooier.
Fuerteventura is ruig. Leeg. Kaal.
Een combinatie van lavavelden en woestijn, het ligt vlak naast de Saharah. Het heeft prachtige stranden, maar het waait er veel en flink (it's in a name), dus op een handdoekje zonnen op het strand is niet echt comfortabel (ik hou dat sowieso niet langer dan een uurtje vol).
De hoofdstad is misschien wel authentiek, maar dan in de Fundamanier van interpreteren. Het heeft geen leuke steegjes of pleintjes en is eigenlijk gewoon vervallen. Corralejo is zo'n typisch toeristenoord, …

De gewone dingen in het nieuwe jaar

Het jaar mag dan wel begonnen zijn in de warmte in Fuerteventura, voor we het wisten waren we weer thuis. Ik vond het niet zo fijn als andere keren - was liever nog langer weggebleven, maar goed. Het dagelijks leven heeft ook wel weer zijn charme.

Het gekke van thuiskomen was wel dat Sammy er niet meer was. Ze was tijdens onze vakantie aangereden op de dijk. Slecht nieuws, waarvan ik pas echt merkte hoe verdrietig ik ervan was, toen we weer thuis waren.
Gelukkig is kleine Sammy/Monki er en houdt die heel veel van knuffelen.

De kerstboom en amaryllis stonden er ook gewoon nog. 

We boften, want we kwamen aan op een stralende zondag. Dat maakt het wennen iets minder heftig.

Maar koud is het wel! En het stormt! En het water staat zo hoog!

We kunnen bijna surfen op ons eigen strandje, ware het niet dat de gevoelstemperatuur zo rond het vriespunt ligt

Het zonnetje zorgt wel voor fijn licht in huis.Isa is ziek geworden en ik maak maar lekkere zoeteaardappelsoep met veel gember.


Knuffelen m…

Een beetje kleur in je dag

In Nederland is de enige kleur vandaag oranje: Code oranje. Vandaar dus maar wat kleur op mijn blog als afleiding van de storm.Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more