Skip to main content

Dwalen

Het kwam een tijdje niet van bloggen. Door allerlei redenen. Maar ik merk dat ik het toch fijn vind om even af en toe terug te kijken op de dag of de week. Terug te kijken naar een moment.

Vandaag was zo'n leuke dag. Gisteravond vast gewerkt en vanmorgen ook. Zo kon ik 's middags met Lotte op pad. Isa was bij een vriendin, ze vroeg nog wel even wat voor leuks wij dan samen gingen doen. "Naar het bos" zei Lotte blij. "Oh, dan mis ik niks" riep Isa en trok weer haar eigen plan. Met een toilettas vol nagellakjes ging ze op pad.

Lotte en ik pakten een rugzak en vulden 'm met broodjes, mandarijntjes, appeltjes, evergreen en een handvol dropjes en pepermuntjes en gingen naar het bos. Een speurtocht, want dat vond Lotte het allerleukst. 


Hoewel we niet de kippenspeurtocht kozen, moesten we toch erg lachen om de kippenpalen, overal in het bos.

Er waren allerlei opdrachtjes, we moesten konijnendrollen uit elkaar peuteren, onze neuzen natmaken en al snuffelend kijken of we beter konden ruiken, bomen opmeten, en allerlei ingewikkelde vragen beantwoorden.

En het is zo heerlijk gemakkelijk met Lotte in het bos, die het allemaal echt uit zichzelf helemaal heerlijk en mooi vindt. De leukste opdracht vond ze om een minuut met ogen dicht te zitten en naar de vogels te luisteren, om de verschillende soorten zang te herkennen. Ze ging er helemaal in op.

En we moesten in het water turen en kijken of er beestjes waren. Ik zag niks. Lotte ging op zoek naar het schaatsenrijdertje en en schrijvertje en had er hele uitleg bij, die ik alweer vergeten ben. Maar ik denk dat de beestjes al weggedoken waren voor een winterslaap.

Ze telde hoe oud de gekapte boom was.

En ze klauterde in het binnenste van een oude holle boom.We speurden ook naar paddenstoelen, rood met witte stippen, maar ik zag ze nergens. Het bos was ook nog erg groen, op hier en daar wat geel blad.


Een hele familieboom, wel zes boomstammen die samengegroeid waren. Of uit een gegroeid, ik weet niet hoe dat is gegaan. Maar mooi vond ik het wel.

We moesten gekke gezichten en dingen herkennen in bomen, en hier zagen we een soort fluitend mannetje in. We moesten er erg om lachen.


Ook leerde Lotte (omdat ik het stiekem opzocht op mijn Iphone) dat vlinders ruiken met .....


hun poten!

Lotte kwam niet meer bij van het lachen, ze geloofde het eerst niet, maar na wat vergelijkend warenonderzoek op verschillende sites (nooit zomaar geloven wat er staat), wilden we er toch aan. Vlinders ruiken met hun poten. Wist je dat?

We aten op een bankje, in de zon die was doorgekomen. We genoten van het bos. Ik extra, omdat ik de afgelopen dagen met een soort hele nare hoofdpijn in een donkere kamer gekluisterd was, washandje op mijn hoofd, en alleen maar overgeven. Wat is het dan weer fijn om gewoon naar buiten te kunnen!
De diva vond dit het lekkerste liggen.We zagen nog een heleboel bloemen, en besjes en mooie bladeren. Met een determinatiekaart keken we bij wat voor bomen welk blad hoorde. En nu weten we ook het verschil tussen de zomereik en de Amerikaanse eik.

De herfststijloos, zo'n leuk bloemetje. Een soort nepcrocus. Zou 'm ook we in de tuin willen!Nog even spelen in de speeltuin.

En gek doen met de 'prijs' die ze met de speurtocht won.
Wat een topdag!

Comments

Jolanda said…
Wat onwijs leuk! Geweldig zo'n speurtocht. Wat gezellig om zo saampjes met Lotte te doen! Zitten zoveel mooie natuur-ontdek-momentjes in. Top. Waar is dat? Uiteraard te ver voor ons om zomaar een middagje heen te gaan, maar om te onthouden voor als we ooit in die buurt zijn.
Ik moest ook erg lachen om Isa. Wat een typetje. Heerlijk.
jojoco said…
Het was voor ons ook een uurtje rijden hoor. Onze idylle is geweldig, maar we wonen wel best ver van bos af.

http://www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek
Anonymous said…
Wat een fijn verhaal+foto's!!
En wat heerlijk, zo'n genietende dochter.Ik wilde ook al vragen welk bos maar die vraag is al beantwoord. Zeker leuk om een keer te doen met de kleine nichtjes.

Minder leuk is die hoofdpijn :-(.
Mijn buurman had als ik het zo lees iets van hetzelfde en belandde zelfs in het ziekenhuis met een druk van 46 in zijn hoofd. 20 is normaal en 30 is te hoog. En buurman is echt geen pieper, integendeel! Hij wist niet waar hij het zoeken moest.
Ze konden niets vinden en hebben het migraine genoemd om het maar een naam te geven. Hij had in het begin ook hoge koorts, zou het een virus zijn?
XSuus
Anonymous said…
Oh, en herfststijlloos is heel erg giftig. Dus geen saffraan gaan oogsten en in de soep gooien!!
inge said…
wat ontzettend leuk daar ^^ en wat heerlijk zoveel pret met z'n tweetjes.
fijn dat je je weer beter voelt!

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more