Skip to main content

Dwalen

Het kwam een tijdje niet van bloggen. Door allerlei redenen. Maar ik merk dat ik het toch fijn vind om even af en toe terug te kijken op de dag of de week. Terug te kijken naar een moment.

Vandaag was zo'n leuke dag. Gisteravond vast gewerkt en vanmorgen ook. Zo kon ik 's middags met Lotte op pad. Isa was bij een vriendin, ze vroeg nog wel even wat voor leuks wij dan samen gingen doen. "Naar het bos" zei Lotte blij. "Oh, dan mis ik niks" riep Isa en trok weer haar eigen plan. Met een toilettas vol nagellakjes ging ze op pad.

Lotte en ik pakten een rugzak en vulden 'm met broodjes, mandarijntjes, appeltjes, evergreen en een handvol dropjes en pepermuntjes en gingen naar het bos. Een speurtocht, want dat vond Lotte het allerleukst. 


Hoewel we niet de kippenspeurtocht kozen, moesten we toch erg lachen om de kippenpalen, overal in het bos.

Er waren allerlei opdrachtjes, we moesten konijnendrollen uit elkaar peuteren, onze neuzen natmaken en al snuffelend kijken of we beter konden ruiken, bomen opmeten, en allerlei ingewikkelde vragen beantwoorden.

En het is zo heerlijk gemakkelijk met Lotte in het bos, die het allemaal echt uit zichzelf helemaal heerlijk en mooi vindt. De leukste opdracht vond ze om een minuut met ogen dicht te zitten en naar de vogels te luisteren, om de verschillende soorten zang te herkennen. Ze ging er helemaal in op.

En we moesten in het water turen en kijken of er beestjes waren. Ik zag niks. Lotte ging op zoek naar het schaatsenrijdertje en en schrijvertje en had er hele uitleg bij, die ik alweer vergeten ben. Maar ik denk dat de beestjes al weggedoken waren voor een winterslaap.

Ze telde hoe oud de gekapte boom was.

En ze klauterde in het binnenste van een oude holle boom.We speurden ook naar paddenstoelen, rood met witte stippen, maar ik zag ze nergens. Het bos was ook nog erg groen, op hier en daar wat geel blad.


Een hele familieboom, wel zes boomstammen die samengegroeid waren. Of uit een gegroeid, ik weet niet hoe dat is gegaan. Maar mooi vond ik het wel.

We moesten gekke gezichten en dingen herkennen in bomen, en hier zagen we een soort fluitend mannetje in. We moesten er erg om lachen.


Ook leerde Lotte (omdat ik het stiekem opzocht op mijn Iphone) dat vlinders ruiken met .....


hun poten!

Lotte kwam niet meer bij van het lachen, ze geloofde het eerst niet, maar na wat vergelijkend warenonderzoek op verschillende sites (nooit zomaar geloven wat er staat), wilden we er toch aan. Vlinders ruiken met hun poten. Wist je dat?

We aten op een bankje, in de zon die was doorgekomen. We genoten van het bos. Ik extra, omdat ik de afgelopen dagen met een soort hele nare hoofdpijn in een donkere kamer gekluisterd was, washandje op mijn hoofd, en alleen maar overgeven. Wat is het dan weer fijn om gewoon naar buiten te kunnen!
De diva vond dit het lekkerste liggen.We zagen nog een heleboel bloemen, en besjes en mooie bladeren. Met een determinatiekaart keken we bij wat voor bomen welk blad hoorde. En nu weten we ook het verschil tussen de zomereik en de Amerikaanse eik.

De herfststijloos, zo'n leuk bloemetje. Een soort nepcrocus. Zou 'm ook we in de tuin willen!Nog even spelen in de speeltuin.

En gek doen met de 'prijs' die ze met de speurtocht won.
Wat een topdag!

Comments

Jolanda said…
Wat onwijs leuk! Geweldig zo'n speurtocht. Wat gezellig om zo saampjes met Lotte te doen! Zitten zoveel mooie natuur-ontdek-momentjes in. Top. Waar is dat? Uiteraard te ver voor ons om zomaar een middagje heen te gaan, maar om te onthouden voor als we ooit in die buurt zijn.
Ik moest ook erg lachen om Isa. Wat een typetje. Heerlijk.
jojoco said…
Het was voor ons ook een uurtje rijden hoor. Onze idylle is geweldig, maar we wonen wel best ver van bos af.

http://www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek
Anonymous said…
Wat een fijn verhaal+foto's!!
En wat heerlijk, zo'n genietende dochter.Ik wilde ook al vragen welk bos maar die vraag is al beantwoord. Zeker leuk om een keer te doen met de kleine nichtjes.

Minder leuk is die hoofdpijn :-(.
Mijn buurman had als ik het zo lees iets van hetzelfde en belandde zelfs in het ziekenhuis met een druk van 46 in zijn hoofd. 20 is normaal en 30 is te hoog. En buurman is echt geen pieper, integendeel! Hij wist niet waar hij het zoeken moest.
Ze konden niets vinden en hebben het migraine genoemd om het maar een naam te geven. Hij had in het begin ook hoge koorts, zou het een virus zijn?
XSuus
Anonymous said…
Oh, en herfststijlloos is heel erg giftig. Dus geen saffraan gaan oogsten en in de soep gooien!!
inge said…
wat ontzettend leuk daar ^^ en wat heerlijk zoveel pret met z'n tweetjes.
fijn dat je je weer beter voelt!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more