Skip to main content

Begin oktober in mijn Iphone

Zomaar wat losse stukjes van de afgelopen 10 dagen. Plaatjes, omdat ik even stil stond bij het moment. Het leven gaat zo snel. Voor mij werkt het goed om af en toe echt stil te staan. De auto op de rem. Bewust kijken, focussen, klikken en opslaan dat moment. Zowel figuurlijk als letterlijk. 

Volgens mij is het dit weekend het Thanksgivingweekend in Amerika. Dat hebben we niet hier, in Europa, in Nederland. Maar ik give iedere dag wel thanks aan de mooie dingen die ik zie. 

Vroeg op en de zon zien opkomen, met opvliegende vogels.


Bij het stoplicht wachten en de zon de lucht goud zien kleuren.

Stralen van de zon.


Een middag in oktober. 29 graden. Wat lijkt dat alweer lang geleden.


's Avonds voorlezen. De boeken van Janneke Schotveld zijn een lust voor het oor. Heerlijk om te lezen en om te zien hoe Lot van het verhaal geniet. Altijd fijn, zo even naast haar bed zitten, zo'n rustmoment, na de hectiek van het eten, opruimen en de werkdag van je afschudden. Even niet denken aan het lijstje in mijn hoofd met alle dingen die ik 's avonds nog wil doen en moet doen. Maar gewoon zitten op dat gekke paarse plastic stoeltje en samen duiken in het verhaal en ons onderdompelen in een andere wereld.

Dankbaar ook voor hardlopen. Het gaat zo fijn de laatste tijd. Waar ik dit voorjaar niet vooruit kwam, boek ik nu iedere week weer vooruitgang. Het is zo heerlijk om in de ochtend een nieuwe route te lopen. In mijn eigen cadans padonppadonk door de polders. En dan het euforische gevoel erna. Echt, de beste stap die ik zette, al bijna 5 jaar geleden.

Ze vliegen samen op. Op weg naar?

 Lotte in het speeltuintje bij het zwembad. Verbaasd dat alles zo gekrompen is. Vroeger, toen Isa zwemles had en ik Lotte mee moest nemen, gingen we vaak naar dit speeltuintje en was alles veel groter in haar ogen.

Weer zo'n fijne ochtend hardlopen. Eerst een fietstocht in de ochtendmist.

Met glinsterende spinnenwebben overal.


En dan weer een nieuw pad ontdekken. Dwars door het weiland.

Na het lopen uithijgen op de dijk en uitkijken over het zilveren water.De schaal met herfstvondsten.


Het is echt herfst. Dat vind ik wel jammer van in de polder wonen. Weinig bos en bomen. Terwijl ik dat zo prachtig vind, dat rode en gele blad.

Avondje in Amsterdam, lekker even struinen door de Jordaan.

En heerlijk eten met een vriendin in de Mazzo.


En ja hoor, weer zo'n loopje. 12,3 km achter de rug. Trots en blij.

Na het babyknuffelen afgelopen week kwam ik in de file. Het stond stil, ik zag ambulances voorbij komen. En omdat ik die ochtend al ruim 2,5 uur had gedaan over een stuk van een uur, besloot ik de snelweg te verlaten en bij mijn vader en Hannie langs te gaan. Ik viel met mijn neus in de boter: er werden heerlijke mosselen gemaakt. Wat een bof om zo onverwachts terecht te kunnen en te genieten van een gezellige avond samen.

En een stukje jeugdsentiment: het suikerkannetje. Met drukknop, waardoor de suiker eruit valt. Uren heb ik hiermee gespeeld als kind.

Mijn vadertje. :)

Met de meisjes knutselen. Weer de tolletjes maken, die we een tijd geleden hadden gemaakt. Ik wist niet meer hoe, maar gelukkig hadden we toen een filmpje op Youtube gezet. Zo schattig om Lottes stem ook weer terug te horen!


De laatste maand zo ongeveer eet ik gezond. We eten altijd al best redelijk gezond, maar nu probeer ik er nog meer op te letten. Meer onverwerkte producten, volkoren, zilvervlies, linzen, en zoals nu kikkererwten. Veel groente, minder vlees, vaker vis. Geen chips meer tussendoor, maar lekkere noten. Minder snoepen, minder alcohol. Tussendoor lekker groente en fruit in plaats van zoetigheid. Ik voel me er erg fit bij. Bovendien was dit superlekker:

Salade van kikkererwten, citroensap, lenteuitje, rucola
Gewokte spinazie met knoflook en beetje zure room
Visschotel met kabeljauw, op bedje van tomaatjes, pesto en olijven.

En om het weekend en de herfst te vieren een heerlijk Herfstbokje. De eerste van het jaar. Ik lag meteen knock out :).Comments

wilmi said…
Mooi logje hoor! Heerlijke foto's, zo lekker gewoon en toch bijzonder mooi! Het leven vastleggen, de dag vastleggen, je bent er aardig goed in geworden. En dan dat hardlopen, men, ik ben jaloers op je!!
Supers, vasthouden als het kan, en blijven genieten van alles om je heen...
Oh, en die babyfoto's...mmm...smelt ;)
Anonymous said…
Mmmmmm, dat bordje van Mazzo ziet er errug lekker uit.
XSuus

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more