Skip to main content

Begin oktober in mijn Iphone

Zomaar wat losse stukjes van de afgelopen 10 dagen. Plaatjes, omdat ik even stil stond bij het moment. Het leven gaat zo snel. Voor mij werkt het goed om af en toe echt stil te staan. De auto op de rem. Bewust kijken, focussen, klikken en opslaan dat moment. Zowel figuurlijk als letterlijk. 

Volgens mij is het dit weekend het Thanksgivingweekend in Amerika. Dat hebben we niet hier, in Europa, in Nederland. Maar ik give iedere dag wel thanks aan de mooie dingen die ik zie. 

Vroeg op en de zon zien opkomen, met opvliegende vogels.


Bij het stoplicht wachten en de zon de lucht goud zien kleuren.

Stralen van de zon.


Een middag in oktober. 29 graden. Wat lijkt dat alweer lang geleden.


's Avonds voorlezen. De boeken van Janneke Schotveld zijn een lust voor het oor. Heerlijk om te lezen en om te zien hoe Lot van het verhaal geniet. Altijd fijn, zo even naast haar bed zitten, zo'n rustmoment, na de hectiek van het eten, opruimen en de werkdag van je afschudden. Even niet denken aan het lijstje in mijn hoofd met alle dingen die ik 's avonds nog wil doen en moet doen. Maar gewoon zitten op dat gekke paarse plastic stoeltje en samen duiken in het verhaal en ons onderdompelen in een andere wereld.

Dankbaar ook voor hardlopen. Het gaat zo fijn de laatste tijd. Waar ik dit voorjaar niet vooruit kwam, boek ik nu iedere week weer vooruitgang. Het is zo heerlijk om in de ochtend een nieuwe route te lopen. In mijn eigen cadans padonppadonk door de polders. En dan het euforische gevoel erna. Echt, de beste stap die ik zette, al bijna 5 jaar geleden.

Ze vliegen samen op. Op weg naar?

 Lotte in het speeltuintje bij het zwembad. Verbaasd dat alles zo gekrompen is. Vroeger, toen Isa zwemles had en ik Lotte mee moest nemen, gingen we vaak naar dit speeltuintje en was alles veel groter in haar ogen.

Weer zo'n fijne ochtend hardlopen. Eerst een fietstocht in de ochtendmist.

Met glinsterende spinnenwebben overal.


En dan weer een nieuw pad ontdekken. Dwars door het weiland.

Na het lopen uithijgen op de dijk en uitkijken over het zilveren water.De schaal met herfstvondsten.


Het is echt herfst. Dat vind ik wel jammer van in de polder wonen. Weinig bos en bomen. Terwijl ik dat zo prachtig vind, dat rode en gele blad.

Avondje in Amsterdam, lekker even struinen door de Jordaan.

En heerlijk eten met een vriendin in de Mazzo.


En ja hoor, weer zo'n loopje. 12,3 km achter de rug. Trots en blij.

Na het babyknuffelen afgelopen week kwam ik in de file. Het stond stil, ik zag ambulances voorbij komen. En omdat ik die ochtend al ruim 2,5 uur had gedaan over een stuk van een uur, besloot ik de snelweg te verlaten en bij mijn vader en Hannie langs te gaan. Ik viel met mijn neus in de boter: er werden heerlijke mosselen gemaakt. Wat een bof om zo onverwachts terecht te kunnen en te genieten van een gezellige avond samen.

En een stukje jeugdsentiment: het suikerkannetje. Met drukknop, waardoor de suiker eruit valt. Uren heb ik hiermee gespeeld als kind.

Mijn vadertje. :)

Met de meisjes knutselen. Weer de tolletjes maken, die we een tijd geleden hadden gemaakt. Ik wist niet meer hoe, maar gelukkig hadden we toen een filmpje op Youtube gezet. Zo schattig om Lottes stem ook weer terug te horen!


De laatste maand zo ongeveer eet ik gezond. We eten altijd al best redelijk gezond, maar nu probeer ik er nog meer op te letten. Meer onverwerkte producten, volkoren, zilvervlies, linzen, en zoals nu kikkererwten. Veel groente, minder vlees, vaker vis. Geen chips meer tussendoor, maar lekkere noten. Minder snoepen, minder alcohol. Tussendoor lekker groente en fruit in plaats van zoetigheid. Ik voel me er erg fit bij. Bovendien was dit superlekker:

Salade van kikkererwten, citroensap, lenteuitje, rucola
Gewokte spinazie met knoflook en beetje zure room
Visschotel met kabeljauw, op bedje van tomaatjes, pesto en olijven.

En om het weekend en de herfst te vieren een heerlijk Herfstbokje. De eerste van het jaar. Ik lag meteen knock out :).Comments

wilmi said…
Mooi logje hoor! Heerlijke foto's, zo lekker gewoon en toch bijzonder mooi! Het leven vastleggen, de dag vastleggen, je bent er aardig goed in geworden. En dan dat hardlopen, men, ik ben jaloers op je!!
Supers, vasthouden als het kan, en blijven genieten van alles om je heen...
Oh, en die babyfoto's...mmm...smelt ;)
Anonymous said…
Mmmmmm, dat bordje van Mazzo ziet er errug lekker uit.
XSuus

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more