Skip to main content

1 oktober, herfst of zomer?

Vanmorgen was het gras nog bedekt met heel veel druppels.
Maar er was al een verwachtingsvolle warmte te voelen. Een beetje heiïg was het. De horizon was zoek. Natuurlijk werd ik ook bij deze ochtendwandeling weer gevolgd door de mauwende poes.
 Hoogzomer lijkt het.
 Of toch herfst?

De tuin is nog zo mooi in dit licht. De afgelopen weken heb ik er weinig meer aan gedaan, maar er bloeit nog zoveel en dat onkruid ertussen, nou, dat vergaat in de winter wel weer.


's Middags een fietstochtje maken.


En een wandeling door het weiland. Of eh, wandeling.....


 Lotte gaf me balletles en zo dansten we samen over het gras.Weer terug in de tuin was het chillen geblazen.


 Lotte en Joost gingen grasmaaien en op pad met de metaaldetector. Kijken of er wat te vinden was in de prut uit de sloot. Met een parasol, want ze had het zo warm!

Tijd voor een koekje en wat drinken.


En een potje beach bal.

Aan het einde van de middag was de tuin zo mooi, in dat zachte licht. We liepen nog een rondje.
 


En dan zie je dat het toch wel echt herfst is.

Ons bloemenveldje is bijna uitgebloeid.

Bijna, maar nog niet helemaal. En dan te bedenken dat ik in het voorjaar nog dacht dat het mislukt was.Het lijkt wel een champignonkwekerij op sommige plekken in de tuin. Lijkt me zo leuk om er echt verstand van te hebben en dan paddestoelen van eigen kweek te kunnen eten.

Ook ons andere bloemenveldje was toch meer dan een verzameling brandnetels.Er waren zelfs nog weer nieuwe frambozen.


Ik plukte een omvergewaaide gladiool en ben zelf ook tamelijk verwaaid en verfomfaaid.


Lotte vindt 'm zo mooi, de bloem en wil er op alle manieren mee op de foto. Zij maakte ook de foto's van mij.
En dan tegen 7 uur is eindelijk Isa weer thuis. Als je goed kijkt, zie je haar voorbij racen.

Kaarsjes aan. Joost heeft een feestmaal gemaakt, ossenhaas van de bbq.Want een feestje, dat is het. Wat een geweldig mooie dag!

Comments

inge said…
oh, jullie hebben ook goed genoten zeg! vandaag was zooooo heerlijk ^^ gisteren trouwens ook al!
Wat is het leven thuis en en er omheen toch waardevol...

Geniet van je zondag!
Liefs,
Jolanda said…
Jaaa! Een feestje! Dat was dit weekend. Hier ook. :-D
Anonymous said…
Het is herfst maar wat voelde deze week als zomer zeg!!Fantastisch!!!
XSuus

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…