Skip to main content

September in mijn Iphone

Bij Francine zag ik het al een paar keer voorbij komen: een verzameling fotootjes van de Iphone. Goede inspiratie voor een eigen logje, want het is een leuke en andere manier van fotograferen. Geen hoogstaande plaatjes, maar kleine momenten die ik graag wilde vastleggen. Geen grote herinneringen, maar kleine stukjes dag. Als ik er weer doorheen blader denk ik steeds "oh ja, dat was ook leuk". Fijn om dat soort momenten bij elkaar te hebben. 


Isa die haar (hele korte) nagels heel mooi heeft gelakt en beplakt met sterretjes. Ze heeft een nagellakmanie op het moment, heeft een hele verzameling opgebouwd. 

 Lotte die haar nieuwe kleren showt. Voor de herfst en de winter (en dus nu even niet ;)).

Joost aan het werk met de bus. Begin september was het dus ook al zulk lekker weer!Met mijn tenen in het water. Ik kan het moment nog precies voor me halen. Helemaal alleen, met het gekabbel van de golfjes, genieten van de zon en de ruimte om me heen. Zalig!


Ook zoiets grappigs, Isa had een gevallen appeltje uit de appelboom in de tuin betekend en een eierwarmer als hoedje op gedaan. Zo lag er opeens een gezichtje in mijn auto. Iedere ochtend als ik vroeg op pad moest, gaf het me een glimlach.


Vroege ochtend, onderweg naar werk.

Hele lekkere aardappelen, recept ergens op internet gevonden, op een leuk weblog, weet alleen niet meer welke. Was superlekker en makkelijk! Gewoon aardappels rauw insnijden, tot bijna aan de bodem. Plakjes knoflook hier en daar ertussen. Beetje olijfolie en boter erover, wat zout en peper en zo'n drie kwartier in de oven. Zalig!

Lotte blij met de nieuwe supermarktactie. Triqoos of zoiets heten die dingen en ik vind ze erg leuk. Je kunt er allerlei soorten bouwwerken mee maken.


Deze heb ik uit de tuin gehaald en binnen gezet. Een beetje aan de oertijd doen ze me denken, alsof er ieder moment een dinosaurus de hoek om kan komen.

Huis mooi opgeruimd voor dinnetjesweekend. Komt niet zo vaak voor dat de tafel helemaal leeg is. Terwijl ik dat wel erg mooi vind staan.


Isa, vlak voor kamp, in de klas.
Lotte die haar poppemans weer terug heeft. Joost had de meiden meegenomen naar een hotel en daar was haar lievelingsknuffel per ongeluk blijven liggen. Gelukkig was ie er nog en kon Joost 'm de volgende dag ophalen. Een heel blij meisje als gevolg:


Weer vlak voor kamp. Klein van stuk, maar groot van karakter.

Resultaat van het sloten.


Een mooie zonsondergang of lichtval.

Mauwpoes Kinki die me achtervolgt als ik een rondje door de tuin doe.


Zon die net onder is.


Weer de kaarsjes aan en een vrijdagavond tv kijken, want The Voice of Holland is weer begonnen en dat is zo'n gezellig programma om met zijn allen te kijken. Weekend begonnen, meisjes met bakje chips op de bank. Knus.


Isa terug van kamp, doodop, want maar 4 uur geslapen in drie dagen. Maar toch wilde ze graag in bad en het maskertje wat ze er gekocht had op doen. En dan wachten tot het hard is en breekt.

Blije miep.

Vanmiddag. Vanmorgen moest ik extra werken, heel vroeg op, besprekingen. Maar daardoor had ik 's middags misschien een nog wel vrijer woensdagmiddaggevoel. Met Isa even naar Hoorn geweest en op een terras van de zon genoten.

In de tuin, met een tijdschriftje in de zon. Van die half uurtjes die zo fijn zijn. Niks moeten, warmte op je gezicht, beetje bladeren en mooie plaatjes bekijken. Ogen af en toe even dicht doen. Opladen.

Comments

Anonymous said…
Beter goed gestolen dan slecht verzonnen ;-)
En die aardappels heb ik op mijn Pinterest dinges site staan.
http://pinterest.com/suusm/food/
Nog niet gemaakt maar wel zeker van plan want ze lijken me heerlijk!
Ken je dat al Pinterest??
Zo leuk en te gek.
Alles wat je mooi en leuk enz. vind kun je daar op verzamelen.
Een soort van virtuele moodboards.
Kijk trouwens maar niet want je bent verkocht ;-)
XSuus
jojoco said…
Ja Suus, ik ken Pinterest, kijk er vaak likkebaardend rond. En door jouw berichtje bedacht ik dat ik ook eens een account moest aanmaken. Heb dat gedaan, maar geen reactie. Las ergens dat 't sneller was als iemand anders je aanmeldt. Zou jij dat kunnen doen voor mij?

Wat een heerlijke recepten heb je trouwens verzameld!
Anonymous said…
Hoi Jolanda,
ik moet dan even kijken hoe dat moet. Rick heeft het toen voor me gedaan via facebook want ik ben een doohoos!!
XSuus
Anonymous said…
Kijk ik net op mijn Pinterest zit je er al op, haha!!
En je hebt ook niet stilgezeten zeg!!Er staat al genoeg op. Ik ga je volgen, nu meteen:-)
Have fun, het is zo ontzettend leuk.
XSuus
jojoco said…
Ja Suus, het was toch gelukt, alleen was die mail in mijn spammap beland!

Leuk is het hoor! Veel handiger dan al mijn favorieten en veel leuker om terug te kijken!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more