Skip to main content

September in mijn Iphone

Bij Francine zag ik het al een paar keer voorbij komen: een verzameling fotootjes van de Iphone. Goede inspiratie voor een eigen logje, want het is een leuke en andere manier van fotograferen. Geen hoogstaande plaatjes, maar kleine momenten die ik graag wilde vastleggen. Geen grote herinneringen, maar kleine stukjes dag. Als ik er weer doorheen blader denk ik steeds "oh ja, dat was ook leuk". Fijn om dat soort momenten bij elkaar te hebben. 


Isa die haar (hele korte) nagels heel mooi heeft gelakt en beplakt met sterretjes. Ze heeft een nagellakmanie op het moment, heeft een hele verzameling opgebouwd. 

 Lotte die haar nieuwe kleren showt. Voor de herfst en de winter (en dus nu even niet ;)).

Joost aan het werk met de bus. Begin september was het dus ook al zulk lekker weer!Met mijn tenen in het water. Ik kan het moment nog precies voor me halen. Helemaal alleen, met het gekabbel van de golfjes, genieten van de zon en de ruimte om me heen. Zalig!


Ook zoiets grappigs, Isa had een gevallen appeltje uit de appelboom in de tuin betekend en een eierwarmer als hoedje op gedaan. Zo lag er opeens een gezichtje in mijn auto. Iedere ochtend als ik vroeg op pad moest, gaf het me een glimlach.


Vroege ochtend, onderweg naar werk.

Hele lekkere aardappelen, recept ergens op internet gevonden, op een leuk weblog, weet alleen niet meer welke. Was superlekker en makkelijk! Gewoon aardappels rauw insnijden, tot bijna aan de bodem. Plakjes knoflook hier en daar ertussen. Beetje olijfolie en boter erover, wat zout en peper en zo'n drie kwartier in de oven. Zalig!

Lotte blij met de nieuwe supermarktactie. Triqoos of zoiets heten die dingen en ik vind ze erg leuk. Je kunt er allerlei soorten bouwwerken mee maken.


Deze heb ik uit de tuin gehaald en binnen gezet. Een beetje aan de oertijd doen ze me denken, alsof er ieder moment een dinosaurus de hoek om kan komen.

Huis mooi opgeruimd voor dinnetjesweekend. Komt niet zo vaak voor dat de tafel helemaal leeg is. Terwijl ik dat wel erg mooi vind staan.


Isa, vlak voor kamp, in de klas.
Lotte die haar poppemans weer terug heeft. Joost had de meiden meegenomen naar een hotel en daar was haar lievelingsknuffel per ongeluk blijven liggen. Gelukkig was ie er nog en kon Joost 'm de volgende dag ophalen. Een heel blij meisje als gevolg:


Weer vlak voor kamp. Klein van stuk, maar groot van karakter.

Resultaat van het sloten.


Een mooie zonsondergang of lichtval.

Mauwpoes Kinki die me achtervolgt als ik een rondje door de tuin doe.


Zon die net onder is.


Weer de kaarsjes aan en een vrijdagavond tv kijken, want The Voice of Holland is weer begonnen en dat is zo'n gezellig programma om met zijn allen te kijken. Weekend begonnen, meisjes met bakje chips op de bank. Knus.


Isa terug van kamp, doodop, want maar 4 uur geslapen in drie dagen. Maar toch wilde ze graag in bad en het maskertje wat ze er gekocht had op doen. En dan wachten tot het hard is en breekt.

Blije miep.

Vanmiddag. Vanmorgen moest ik extra werken, heel vroeg op, besprekingen. Maar daardoor had ik 's middags misschien een nog wel vrijer woensdagmiddaggevoel. Met Isa even naar Hoorn geweest en op een terras van de zon genoten.

In de tuin, met een tijdschriftje in de zon. Van die half uurtjes die zo fijn zijn. Niks moeten, warmte op je gezicht, beetje bladeren en mooie plaatjes bekijken. Ogen af en toe even dicht doen. Opladen.

Comments

Anonymous said…
Beter goed gestolen dan slecht verzonnen ;-)
En die aardappels heb ik op mijn Pinterest dinges site staan.
http://pinterest.com/suusm/food/
Nog niet gemaakt maar wel zeker van plan want ze lijken me heerlijk!
Ken je dat al Pinterest??
Zo leuk en te gek.
Alles wat je mooi en leuk enz. vind kun je daar op verzamelen.
Een soort van virtuele moodboards.
Kijk trouwens maar niet want je bent verkocht ;-)
XSuus
jojoco said…
Ja Suus, ik ken Pinterest, kijk er vaak likkebaardend rond. En door jouw berichtje bedacht ik dat ik ook eens een account moest aanmaken. Heb dat gedaan, maar geen reactie. Las ergens dat 't sneller was als iemand anders je aanmeldt. Zou jij dat kunnen doen voor mij?

Wat een heerlijke recepten heb je trouwens verzameld!
Anonymous said…
Hoi Jolanda,
ik moet dan even kijken hoe dat moet. Rick heeft het toen voor me gedaan via facebook want ik ben een doohoos!!
XSuus
Anonymous said…
Kijk ik net op mijn Pinterest zit je er al op, haha!!
En je hebt ook niet stilgezeten zeg!!Er staat al genoeg op. Ik ga je volgen, nu meteen:-)
Have fun, het is zo ontzettend leuk.
XSuus
jojoco said…
Ja Suus, het was toch gelukt, alleen was die mail in mijn spammap beland!

Leuk is het hoor! Veel handiger dan al mijn favorieten en veel leuker om terug te kijken!

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more