Skip to main content

September in mijn Iphone

Bij Francine zag ik het al een paar keer voorbij komen: een verzameling fotootjes van de Iphone. Goede inspiratie voor een eigen logje, want het is een leuke en andere manier van fotograferen. Geen hoogstaande plaatjes, maar kleine momenten die ik graag wilde vastleggen. Geen grote herinneringen, maar kleine stukjes dag. Als ik er weer doorheen blader denk ik steeds "oh ja, dat was ook leuk". Fijn om dat soort momenten bij elkaar te hebben. 


Isa die haar (hele korte) nagels heel mooi heeft gelakt en beplakt met sterretjes. Ze heeft een nagellakmanie op het moment, heeft een hele verzameling opgebouwd. 

 Lotte die haar nieuwe kleren showt. Voor de herfst en de winter (en dus nu even niet ;)).

Joost aan het werk met de bus. Begin september was het dus ook al zulk lekker weer!Met mijn tenen in het water. Ik kan het moment nog precies voor me halen. Helemaal alleen, met het gekabbel van de golfjes, genieten van de zon en de ruimte om me heen. Zalig!


Ook zoiets grappigs, Isa had een gevallen appeltje uit de appelboom in de tuin betekend en een eierwarmer als hoedje op gedaan. Zo lag er opeens een gezichtje in mijn auto. Iedere ochtend als ik vroeg op pad moest, gaf het me een glimlach.


Vroege ochtend, onderweg naar werk.

Hele lekkere aardappelen, recept ergens op internet gevonden, op een leuk weblog, weet alleen niet meer welke. Was superlekker en makkelijk! Gewoon aardappels rauw insnijden, tot bijna aan de bodem. Plakjes knoflook hier en daar ertussen. Beetje olijfolie en boter erover, wat zout en peper en zo'n drie kwartier in de oven. Zalig!

Lotte blij met de nieuwe supermarktactie. Triqoos of zoiets heten die dingen en ik vind ze erg leuk. Je kunt er allerlei soorten bouwwerken mee maken.


Deze heb ik uit de tuin gehaald en binnen gezet. Een beetje aan de oertijd doen ze me denken, alsof er ieder moment een dinosaurus de hoek om kan komen.

Huis mooi opgeruimd voor dinnetjesweekend. Komt niet zo vaak voor dat de tafel helemaal leeg is. Terwijl ik dat wel erg mooi vind staan.


Isa, vlak voor kamp, in de klas.
Lotte die haar poppemans weer terug heeft. Joost had de meiden meegenomen naar een hotel en daar was haar lievelingsknuffel per ongeluk blijven liggen. Gelukkig was ie er nog en kon Joost 'm de volgende dag ophalen. Een heel blij meisje als gevolg:


Weer vlak voor kamp. Klein van stuk, maar groot van karakter.

Resultaat van het sloten.


Een mooie zonsondergang of lichtval.

Mauwpoes Kinki die me achtervolgt als ik een rondje door de tuin doe.


Zon die net onder is.


Weer de kaarsjes aan en een vrijdagavond tv kijken, want The Voice of Holland is weer begonnen en dat is zo'n gezellig programma om met zijn allen te kijken. Weekend begonnen, meisjes met bakje chips op de bank. Knus.


Isa terug van kamp, doodop, want maar 4 uur geslapen in drie dagen. Maar toch wilde ze graag in bad en het maskertje wat ze er gekocht had op doen. En dan wachten tot het hard is en breekt.

Blije miep.

Vanmiddag. Vanmorgen moest ik extra werken, heel vroeg op, besprekingen. Maar daardoor had ik 's middags misschien een nog wel vrijer woensdagmiddaggevoel. Met Isa even naar Hoorn geweest en op een terras van de zon genoten.

In de tuin, met een tijdschriftje in de zon. Van die half uurtjes die zo fijn zijn. Niks moeten, warmte op je gezicht, beetje bladeren en mooie plaatjes bekijken. Ogen af en toe even dicht doen. Opladen.

Comments

Anonymous said…
Beter goed gestolen dan slecht verzonnen ;-)
En die aardappels heb ik op mijn Pinterest dinges site staan.
http://pinterest.com/suusm/food/
Nog niet gemaakt maar wel zeker van plan want ze lijken me heerlijk!
Ken je dat al Pinterest??
Zo leuk en te gek.
Alles wat je mooi en leuk enz. vind kun je daar op verzamelen.
Een soort van virtuele moodboards.
Kijk trouwens maar niet want je bent verkocht ;-)
XSuus
jojoco said…
Ja Suus, ik ken Pinterest, kijk er vaak likkebaardend rond. En door jouw berichtje bedacht ik dat ik ook eens een account moest aanmaken. Heb dat gedaan, maar geen reactie. Las ergens dat 't sneller was als iemand anders je aanmeldt. Zou jij dat kunnen doen voor mij?

Wat een heerlijke recepten heb je trouwens verzameld!
Anonymous said…
Hoi Jolanda,
ik moet dan even kijken hoe dat moet. Rick heeft het toen voor me gedaan via facebook want ik ben een doohoos!!
XSuus
Anonymous said…
Kijk ik net op mijn Pinterest zit je er al op, haha!!
En je hebt ook niet stilgezeten zeg!!Er staat al genoeg op. Ik ga je volgen, nu meteen:-)
Have fun, het is zo ontzettend leuk.
XSuus
jojoco said…
Ja Suus, het was toch gelukt, alleen was die mail in mijn spammap beland!

Leuk is het hoor! Veel handiger dan al mijn favorieten en veel leuker om terug te kijken!

Dit vinden anderen leuk nu

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…